23 ideeën om video voor, tijdens en na je live event in te zetten

Ben jij ondernemer en organiseer je binnenkort een event zoals een seminar, een workshop, een masterclass of een ander live event? Dan wil je naast e-mailmarketing, contentmarketing en social media marketing ook videomarketing onderdeel maken van jouw plan om bezoekers naar je event te krijgen. En daar zijn veel verschillende manieren voor.

Om jou te inspireren heb ik hier 23 ideeën voor je op een rij gezet. Ideeën om video voor, tijdens en na je evenement in te zetten.

Event met impact

Zelf ga ik heel graag naar events op het gebied van marketing en communicatie, omdat ik bij wil blijven en het leuk vind om nieuwe mensen te ontmoeten. Mijn eerste event waar ik als ondernemer kwam, was van Denk Producties: De psychologie van het overtuigen. Daar heb ik van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten bij optredens van Robert Cialdini, Pacelle van Goethem en Jos Burgers. Ik mocht Jos Burgers trouwens interviewen voor mijn boek Experttips over verdienen met video en maakte er deze korte video + winactie van:

Video: Wie is deze bestsellerauteur van best verkochte managentboek.nl
Kijktijd: 26 seconden

Bekijk deze video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/-MHaPa0BlfM

[Tweet “23 ideeën om #video voor, tijdens en na je live event in te zetten”]

Terug naar de video ideeën voor je event…

1. Video voordat je event begint

Het idee voor je event is uitgewerkt, de datum is geprikt, de locatie is geboekt, de landingspagina is on air en de uitnodiging staat klaar voor verzending. Maar daarmee ben je er nog niet…

Het organiseren van een event vergt veel meer inspanning dan een enkele mail of een mooi gedrukte uitnodiging die je per postduif stuurt. Nee, er is een goed doordacht plan voor nodig om het succesvol te lanceren. En daar kan video een heel belangrijke rol in spelen.

Voordat je event begint, dan wil je de mensen natuurlijk enthousiast maken en prikkelen om een kaartje te kopen. En de mensen die al een kaartje gekocht hebben, wil je triggeren door ze een jeeh-gevoel te geven: jee, ik ben erbij! Deze mensen zijn al overtuigd en hebben ja gezegd tegen jouw aanbod. Het is een uitgelezen kans om deze groep te vragen of ze nog mensen in hun eigen netwerk kennen voor wie het event misschien interessant kan zijn. Spread the word!

15 ideeën om video vóór je event in te zetten

 • Lanceringsvideo’s (video op je landingspagina’s om je event te lanceren)
 • Webinar (als onderdeel van je lanceringsplan)
 • ‘Save the date’ video (voor op social media)
 • Facebook video-advertenties ter promotie van je event
 • Video-interviews met sprekers die op je event komen spreken
 • Video-interviews met sponsors die je event sponsoren
 • Testimonials van enthousiaste klanten die bij je vorige event waren
 • Video waarin je veel gestelde vragen beantwoordt of bezwaren wegneemt
 • Bedankt voor je registratie-video (op je landingspagina)
 • Video-impressie van de opbouw van je event
 • Rondleiding door de locatie waar je event wordt gehouden
 • Video met de routebeschrijving (best handig als de weg ernaartoe een uitdaging is)
 • Real-time streamen via Facebook Live
 • Hashtag video
 • Bloopers

Voorbeeld van een #hashtag video

Bekijk deze video op mijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=lH74RvWwkMI

Voorbeeld van een Save the date video

Bekijk deze video op mijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=HPhvRqa_XeY

TIP: Organiseer je een meerdaags event? En blijven mensen in de buurt overnachten in een hotel? Dan kun je ook een video maken waarin je leuke plekken deelt waar jouw deelnemers naartoe kunnen om te eten of om te slapen.

2. Video tijdens je event

Het startschot voor je event is gegeven, je bent begonnen! Mensen zijn in een bepaalde mood, zijn enthousiast over je event, over de nieuwe kennis die ze opdoen en de nieuwe mensen die ze ontmoeten. Geen beter communicatiemiddel om de ‘vibe’, om de energie die op je event hangt, over te brengen dan met online video.

5 ideeën om video tijdens je event in te zetten

 • Testimonials van enthousiaste deelnemers
 • Achter de schermen video
 • Introductie van je team
 • Video-impressie van het event
 • Livestream door een professionele cameraploeg (zodat je content kan hergebruiken en betaald kunt aanbieden aan de thuisblijvers)

TIP: Maak een speciale afspeellijst op YouTube waarin je alle video’s rondom je event plaatst.

3. Video na je event

Zelf kom ik meestal als een stuiterbal terug van een evenement: opgeladen, vol inspiratie, nieuwe ideeën en contacten. Als organisator van je event een uitgelezen moment om die energie over te brengen via bewegende beelden. Houd je bezoekers aangehaakt door een impressie van het event te delen en ga vast zaaien voor je volgende evenement of aanbod.

3 ideeën om video na je event in te zetten

 • Video-impressie van het event
 • Video om te zaaien voor je volgende event
 • Real-time streamen via Facebook Live

Smartphone video’s maken

Veel van deze ideeën kan ook jij gemakkelijk inzetten voor jouw event. Het enige wat je nodig hebt is een goed werkende smartphone. Wil je weten wat je nodig hebt om zelf video’s te gaan maken met je smartphone? Bekijk hier welke microfoon en accessoires ik gebruik voor het maken van AL mijn video’s.

Op jouw videosucces!

Met een vriendelijke groet van,

Noortje Janmaat
Videostrateeg & Auteur van Experttips over Verdienen met video

Starten met video’s voor je bedrijf?

Voordat je begint… Start hier, zodat ik je mijn nieuwste training kan sturen over de 5 Onmisbare Video’s die jij als ondernemer nodig hebt om je bedrijf te laten groeien.

Klik hier om gratis te krijgen

Misschien leuk om te lezen, dit schreef een enthousiaste ondernemer na het volgen van de gratis training:

“Naast de leuke, toegankelijke, no-nonsense video’s die ik van jou heb gezien, heb je ook nog eens hartstikke leuke e-mails die ik vrijwel helemaal heb doorgelezen. De een wat beter dan de ander maar echt complimenten voor je verfrissende stijl.”

Noor Janmaat
Noor Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek Experttips over verdienen met video (2e druk). Ze helpt ervaren ondernemers om met hoogwaardige marketingvideo's en overtuigende video testimonials in gesprek te komen met betere leads. Ontdek in deze GRATIS videotraining hoe je je bedrijf enorm laat groeien met videomarketing.

Plaats een reactie