Deze videolancering leverde 6 nieuwe klanten en 36.000 euro omzet op

Ben jij zelfstandig ondernemer? En vind je het lastig om je online programma, je event of je jaarprogramma te verkopen? Denk je dat het volstaat om een video te maken, een speciale landingspagina live te zetten en een mailtje te sturen naar je lijst? En dat de bestellingen dan vanzelf binnen druppelen?

Ging het lanceren van je product maar zo gemakkelijk…

Nee, er is heel wat meer voor nodig om je product met succes te lanceren en op de markt te brengen.

Videolancering voorbereiden

Wat heb je nodig om je product met succes te lanceren?

  • Om te beginnen heb je een high end product of een high end dienst nodig.
  • Maar ook een overtuigend verhaal waarin je duidelijk kunt maken waarom jouw ideale klant precies jouw product nodig heeft (en niet dat van je concurrent).
  • En welke positieve verandering dit voor ze teweegbrengt (het eindresultaat).

Een Vlaamse coach die begeleiding zocht bij het lanceren van haar high end jaarprogramma, heb ik geholpen bij haar videolancering: van het maken van de videoscripts tot de opnames, maar ook alle mails die bij zo’n professionele videolancering horen. De Vlaamse Ann van Riet vertelt je zelf hoe zij dit proces heeft ervaren en wat de videolancering haar heeft opgeleverd.

Video: Testimonial Ann van Riet over haar succesvolle videolancering

Kijktijd: 3 minuten en 12 seconden

Bekijk deze video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/C3PyaW2WMcI. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de bel.


Videolancering: Feiten en cijfers

Aantal aanmeldingen voor videolancering: 248
Aantal strategiesessies na videolancering: 33
Aantal klanten voor jaarprogramma: 6
Omzet na videolancering: 36.000 euro
Evergreen videolancering: ja (Ann gebruikt de videolancering nu als gratis weggever op haar website)
Video-opname: met smartphone iPhone 6s plus

Ann van Riet over haar videolancering

“Ik ben Ann van Riet en mijn bedrijf heet Althea Training en Coaching. En ik help hoogbegaafde volwassenen om helemaal tot bloei te komen in hun job. Dat betekent dus enerzijds ontdekken: welke job past er bij mij? Maar ook loskomen van allemaal belemmerende patronen zoals faalangst en perfectionisme. Want als je vastzit in daarin, dan kun je ook niet helemaal tot bloei komen in een job.”

Waarom een videolancering?

“Wel, ik heb pas een jaarprogramma gelanceerd. Dat was de eerste keer dat ik dat nu gedaan heb. Ik wou dus zoveel mogelijk mensen bereiken om mee in gesprek te gaan. Om te kijken: is het programma, past het programma bij jou? En daarvoor wilde ik werken met video’s. Als ik iets doe, dan wil ik dat altijd wel goed doen. Ik ken niets van video’s maken. Ik ken ook niets van de scripts enzo. En ik kende jou al.

En toen dacht ik: ik ga samenwerken met Noortje en ik wil dat dat echt goed gedaan is. En ik wil mij ook niet verdiepen in al die technische dingen enzo, want dat is niet echt mijn ding. Dus vandaar heb ik contact opgenomen met jou.”

Hoe vond je het voortraject van de videolancering verlopen?

“Dat vond ik heel fijn, want tijdens het voortraject hebben we de verschillende scripts helemaal uitgewerkt, en ook geoefend. Dus ik moest toen helemaal stilstaan bij welke inhoud wil ik geven en wat is een goede opbouw? Maar we hadden dat ook helemaal via Skype geoefend, dus op het moment dat we dan echt de video’s gingen opnemen, voelde dat eigenlijk niet meer nieuw, want ik had het al een aantal keer gedaan, dus dat voelde eigenlijk heel vertrouwd.”

Hoe gingen de video-opnames voor je videolancering?

“De opnames zelf vond ik ook heel vlot gaan, ik vond dat heel fijn dat jij met al je professionele apparatuur kwam en dat ik eigenlijk alleen maar mij moest bezighouden met ja, vertellen wat ik wilde vertellen. Dus dat vond ik heel fijn, ik vond dat eigenlijk heel ontspannen.”

Resultaten van Evergreen videolancering?

“En uiteindelijk zijn er 6 mensen begonnen aan het jaarprogramma.”

“Ja, ik heb dan dus de video’s gelanceerd en er hebben zich heel veel mensen aangemeld voor een gesprek. Ik denk dat ik zo’n 30-tal gesprekken gedaan heb. En uiteindelijk zijn er 6 mensen begonnen aan het jaarprogramma. Ja, ik heb de video’s nu op mijn website ingesteld dat als mensen zich aanmelden voor mijn mailinglijst dat ze eigenlijk die videotraining als gratis weggever krijgen. Dus het zeker niet zoiets dat dat eenmalig en dan in de kast. Nu is het echt iets dat dagelijks nog gebruikt wordt en daar ben ik ook wel heel blij mee dat dat nu nog echt kan gebruikt worden.”

Waarom zou je als ondernemer een videolancering doen?

“Ja, misschien dat het weer zo een nieuwe stap kan zijn in jezelf zichtbaar maken. Maar dat het ook wel, gewoon heel fijn is en dat het zeker een manier is die ja die echt de moeite waard is om uit te proberen. Omdat je klanten kunnen je heel goed leren kennen. Maar zelf zet je ook weer een stap in je ontwikkeling. Ik vind dat langs die twee kanten eigenlijk wel heel interessant.”

Meer leren over videolanceringen?

Om mijn klanten op de beste manier te helpen met het bedenken, voorbereiden en implementeren van hun videolancering, heb ik het programma Product Launch Formula gevolgd.

En in het voorjaar van 2016 heb ik mijn kennis op dit gebied nog verder bijgespijkerd in Amerika, tijdens het live event van dé Amerikaanse expert op het gebied van productlanceringen: Jeff Walker. Hij is bestseller auteur van het boek Launch en de bedenker van de succesformule Product Launch Formula. Een methode die wereldwijd door duizenden ondernemers wordt toegepast om hun product, online training of event met succes te lanceren.

Noortje Janmaat van Verdienen met VIDEO met Jeff Walker tijdens Product-Launch Formula event

Noor met Jeff Walker

Wil jij ook een professionele videolancering doen voor jouw programma of dienst? En vraag je je af wat er precies voor nodig is om dat met succes te doen? Geef je op voor een strategiegesprek met mij, dan kijken we samen of een videolancering nu past bij de fase waarin jij met je bedrijf bent en hoe een videolancering voor jou kan werken.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noor ‘weet alles van videolanceringen’ Janmaat
Video Marketing Strateeg

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie