over Noortje Janmaat

Je vraagt je vast af wat een High End Video Marketing Strateeg doet. Om je dat uit te leggen neem ik je graag mee naar het jaar 2013. Eind van dat jaar sta ik op een kruispunt. Ik maak een besluit dat mijn leven compleet verandert. 

En ik kan je vertellen: ik kies niet voor het veilige pad. Mensen uit mijn omgeving vragen zich af of ik wel de juiste keuze maak. Ik ben in die tijd 30 jaar jong. En voel me nogal opgesloten in mijn baan als marketeer.  

Het vertrouwen om een tweede bedrijf te starten is er. Het gaat lukken. Alleen hoe, dat is een vraagteken. 1 ding weet ik zeker: ik wil niet langer meer voor een baas werken.  

Ik heb nog geen website. Ik heb geen visitekaartjes. Ik ben er niet bepaald klaar voor, zeg maar. Maar ach, ben je ooit ergens helemaal klaar voor?

Ik heb wel een fantastisch idee. Ontstaan vanuit mijn eerste bedrijf ‘door Noor’. Dat is het klassieke ‘het begon op een zolderkamertje’-verhaal. Ruim 7 jaar run ik mijn webwinkel door Noor. 

Ik ontdek in die tijd: voordat je mensen vraagt om iets van je te kopen, zullen ze jou eerst moeten vinden. En leuk vinden. En vertrouwen. 

En dus pluis ik alles uit over SEO, copywriting en online marketing. Ik start ook met videomarketing. Mijn webwinkel door Noor verschijnt hoog bovenaan de zoekmachines Google en YouTube.  

Ik leer wat ervoor nodig is om online een kraal van 1,- euro te verkopen. Ik leer wat ervoor nodig is om op te schalen en complete pakketten te verkopen. Ik verkoop steeds meer via internet en krijg bestellingen uit binnen- en buitenland.

Tot ik op een dag een opdracht van 24.000 euro binnenhaal. Het geheim? Een fantastische positionering. En producten van de bovenste plank. 

Ik bedenk me: dit zouden veel meer ondernemers moeten doen, want video’s werken bijzonder goed op internet. Niet alleen voor je vindbaarheid. Ook voor je zichtbaarheid. Het verlaagt een drempel.

Ik heb grotere ambities dan kraaltjes blijven verkopen. En wil mijn kennis en ervaring over personal branding, online marketing en video met anderen delen. Zo ontstaat mijn tweede bedrijf: Verdienen met VIDEO. Nu begeleid ik ondernemers met een vooraanstaande positie bij high end leadgeneratie met video.

Ik ontdek wat werkt en vooral ook wat niet werkt. Mijn bedrijf biedt me de mogelijkheid om zelf bijzonder waardevolle programma’s te volgen en mijn kennis bij te blijven spijkeren. 

Ik laat me in Nederland bijscholen tot gecertificeerd high end business coach en sales coach. Ik stap ook rustig in het vliegtuig om aan de andere kant van de oceaan een programma te volgen over het lanceren van producten en diensten. Waar ik mijn Nederlandse en Vlaamse klanten vervolgens weer mee help. Met succes (36.000 euro omzet met 1 videolancering – 3 video’s die we in 1 dag maken).

Noortje Janmaat van Verdienen met VIDEO met Jeff Walker tijdens Product-Launch Formula event

 

Met Jeff Walker, bedenker van de wereldwijd toegepaste methode Product Launch Formula.

Naast 1-op-1 begeleiding bied ik ook online cursussen aan. Het geeft me vrijheid binnen mijn bedrijf.  

Als klap op de vuurpijl vraagt uitgever Daisy Goddijn mij om een boek te schrijven in haar reeks Expertboeken. In krap 3 maanden tijd verschijnt mijn eerste boek Experttips over verdienen met video. Als je zelf de titel Auteur mag dragen, dan weet je wat een werk het is… Maar, ik ben blij dat het er is. Net als andere ondernemers, geloof ik… (de tweede druk is een feit). 

 

Op het podium tijdens de lancering van mijn boek

Het boek zorgt voor veel interviews, exposure en nieuwe klanten.

Blij met de resultaten die mijn allerbeste klanten halen. Zoals mijn klant W., die in plaats van losse muzieklessen, een jaarprogramma van 1.200 euro verkocht aan 10 mensen. Reken maar uit…Het is nog maar het begin.

Of mijn klant L., die me vertelt dat ze na 1 Facebook live video een klant binnen heeft gehaald voor 40.000 euro. 

Of klant A. die met 1 ijzersterke videolancering haar jaarprogramma van 6.000 euro verkocht aan 6 nieuwe klanten. 

Of klant L. die met 1 video meer dan een ton omzet maakt.

Het gaat er niet om dat je zoveel mogelijk video’s maakt. Waarom 47 middelmatige video’s maken of wekelijks vloggen? Met al het gedoe eromheen… Als je maar 1 of 2 parels van marketingvideo’s nodig hebt. Die álle klanten binnenbrengt die je nodig hebt.

Het gaat erom dat je de juiste strategie kiest. Dat je de juiste dingen doet die werken voor jouw klanten (en jouw bedrijf) en stopt met marketing die niets of veel te weinig oplevert. 

 

Achter de schermen met mijn videoteam in ‘Secret Headquarters’ 

Gaan wij samenwerken? Dan krijg je high quality video’s en overtuigende video testimonials. Uiteraard. 

Maar dat niet alleen. 

Je begrijpt dat voordat er ook maar een camera of –man in beeld komt, het eerst nodig is om antwoord te krijgen op belangrijke vragen. Hoe is je aanbod van producten en diensten nu? Is je aanbod opschaalbaar? Waar liggen de beste kansen om te groeien? 

En wat is ervoor nodig om jezelf echt vrij te maken. Met de juiste marketing. 

Dus je krijgt meer dan alleen ‘set it & forget it’ marketingvideo’s waarmee je autoriteit en expertise uitstraalt, zodat iedereen als vanzelfsprekend met jou wil werken. 

Je krijgt een heldere videostrategie die je richting geeft en een eenvoudige manier om AL je klanten mee binnen te halen. Je krijgt glashelder wat de kern van je boodschap is, zodat je vol vertrouwen jouw unieke verhaal de wereld in gaat sturen (je klanten zitten erop te wachten). 

Ik zeg er gelijk bij: je kunt me niet inhuren voor een uurtje en een factuurtje. Als je kiest voor mijn traject, dan leer je hoe jij volautomatisch gesprekken in je agenda krijgt met mensen van jouw niveau. Je hoeft minder gesprekken te voeren om tot je gewenste omzet te komen. En je verkort je verkoopproces flink.

Geef je hier op voor een oriënterend gesprek om te ontdekken waar de beste kansen liggen om je bedrijf te laten groeien met video. 

P.S. De vraag is niet langer of je video gaat inzetten, maar HOE je video gaat inzetten voor de groei voor je bedrijf. Ik help je er graag bij.