De meest gestelde vragen over het maken van iPhone video’s

Deel 2: de meest gestelde vragen over het maken van iPhone video’s

Laatst stuurde ik een aantal trouwe volgers van mijn blog Verdienen met VIDEO een mail waarin ik ze vroeg welke vragen ze hebben over het maken van smartphone video’s. Daar is heel erg enthousiast op gereageerd (waarvoor veel dank lezers!). Uit de enorme bak met vragen heb ik er een aantal geselecteerd. Vragen waarvan ik denk: die vragen zou jij misschien ook wel kunnen hebben. En daarom geef ik hier in deel 2 graag antwoord op een aantal vragen (bekijk hier deel 1).

Veel gestelde vraag over video

“Mijn vraag en opmerking aan jou zou zijn, waarom alleen iPhone? Ben je bewust dat er ook veel mensen zijn die een ander toestel hebben (volgens mij vaak Samsung) waardoor je een kleinere doelgroep creëert?”

Mijn antwoord

Ja, ik heb heel bewust voor deze niche gekozen en ik weet dus dat ik een groep ondernemers niet zal aantrekken. Ik wil niet heel veelzijdig en er voor alles en iedereen zijn. Ik wil me juist onderscheiden en alleen de ondernemers aantrekken die bij me passen en het leukst zijn om mee te werken. Ik wil me specificeren en als expert gezien worden, niet als een ondernemer die van alles een beetje doet.

Als ik ondernemers vertel wat ik doe:

Ik leer coaches, trainers en adviseurs hoe ze met hun eigen iPhone video’s maken om zo beter zichtbaar te worden op internet en gemakkelijker klanten te krijgen.

Dan begrijpen ze meteen voor wie ik er ben en waar ik ze bij help. Mijn marketing gaat daardoor veel makkelijker, mond-tot-mond reclame werkt vanzelf voor me, omdat mijn boodschap helder is en mijn verhaal gemakkelijk doorverteld kan worden. En het mooiste van het kiezen van een duidelijke niche is, heb ik gemerkt: ik kom helemaal tot mijn bloei.

Er zijn regelmatig ondernemers die bij mij aankloppen voor advies over het maken van online video’s. Als ik tijdens het gesprek merk dat ze nog geen niche gekozen hebben, dan raad ik het meestal af om met video te beginnen. Want als je zelf niet helder hebt voor wie je er wilt zijn en welk probleem je oplost, dan zal jouw kijker dat al helemaal niet begrijpen. En zo gaat er ruis op de lijn ontstaan en dat wil je niet. Het is een must voor iedere ondernemer om een niche te kiezen. Heb jij al een niche gekozen?

[Tweet “Waarom alleen #iPhone waardoor je een kleinere doelgroep creëert? “]

Veel gestelde vraag over video

“Hoe stap ik over mijn schroom heen?”

Mijn antwoord

Dat is iets waar veel ondernemers mee worstelen. En dat is niet gek, want het is ook spannend en het geeft een wankel gevoel. Het vraagt moed om jezelf voor de camera te installeren en jezelf kwetsbaar op te stellen, om helemaal jezelf te zijn. Het is raar om jezelf op beeld terug te zien en je stem te horen (klink ik zó?!). Iedereen heeft dat. Hoe vaker je jezelf op camera terug ziet en hoort, hoe meer je eraan gewend raakt.

Er is wel degelijk een manier om over je schroom heen te stappen. Daar ben ik het levende bewijs van. Het is mij als introvert persoon ook gelukt en dat lukt jou ook. Het heeft allemaal te maken met je mindset. De sleutel om met video te beginnen is, je raadt het vast al: gewoon beginnen. Het zal vast niet allemaal in een keer goed gaan. Hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt en hoe gemakkelijker het je af zal gaan, oefening baart kunst. Kijk naar je eigen progressie en probeer de beste versie van jezelf te zijn.

En bedenk dat je belangrijke informatie te bieden hebt, die interessant is voor jouw doelgroep. Mensen hebben jouw kennis nodig.

[Tweet “iPhone #video maken: hoe stap ik over mijn schroom heen? “]

Smartphone Video’s maken

Wil jij online video onderdeel maken van jouw marketingstrategie? Om zo beter zichtbaar te worden en gemakkelijker klanten te krijgen? Begin bij het begin en bekijk hier welke microfoon en accessoires ik gebruik voor het maken van AL mijn video’s.

Microfoon voor smartphone videos - Smartphone Vloggen voor Ondernemers

Vond je dit een interessant artikel? En denk je dat jouw volgers ook tips willen krijgen over videomarketing? Deel dit artikel dan via onderstaande buttons. Dankjewel!

Ben je blij met dit artikel?

Deel jouw blijdschap

Gemiddelde waardering 0 / 5. Vote count: 0

Deel als eerste hartjes uit

Noor Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noor Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt directeuren in de zakelijke dienstverlening om met authentieke video’s hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

🍀 Krijg Boek (tijdelijk) GRATIS: Experttips over Verdienen met video met 50 praktische tips voor het maken van video's.