5 Videomarketing Trends 2019

Videomarketing blijft zich in een hoog tempo ontwikkelen. Het toenemend aantal video’s in onze tijdlijnen zorgt ervoor dat we meer moeten doen om de aandacht van de kijker te krijgen. Het is en blijft cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van videomarketing. En om je videostrategie daar op aan te passen. Ik voorzie 5 videomarketing trends waarmee jij in 2019 en 2020 het verschil kunt maken als ondernemer.

Marketing voor bedrijven (maar dan anders)

Ik pas komend jaar een eenvoudige strategie toe: anders doen.

Het is je vast opgevallen dat het steeds drukker wordt.

Iedereen probeert zijn plek in te nemen. In onze mailboxen, in onze tijdlijnen, in de zoekmachines.

Maar…

Als je precies hetzelfde doet wat iedereen om ons heen doet…

… dan loop je het risico dat je opgaat in de massa. En als je opgaat in de massa, dan word je genegeerd.

Maar, als je het anders dan anders doet, dan val je op.

Sommigen zullen je niet leuk vinden. En dat is helemaal ok. Zo blijven de mensen over die jouw boodschap wel waarderen. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken.

Maar, video’s delen vraagt wel wat van je. Wie bereidt is om…

…te blijven oefenen.

…te doen waar hij bang voor is…

…door te zetten waar anderen stoppen…

…trouw te blijven aan zijn verlangen om écht van betekenis te zijn. Die zal de vruchten plukken van zijn inspanningen.

Ik voorzie 5 videomarketing trends waarmee jij in 2019 het verschil kunt maken als ondernemer.

1 van die 5 trends is live video. Dat kan nu zowel op YouTube, LinkedIn, Twitter als Facebook (en overal tegelijk – geweldig toch? bespaart ons een hoop tijd).

Laat live video nou nèt iets zijn waar ik meer mee wil oefenen. Niet dat ik het niet spannend vind, maar ik wil doorzetten. En, ik vind het belangrijker om jou nieuwe inzichten te blijven geven, dan dat ik toegeef aan mijn eigen angst.

Videomarketing trend #1: Zoekresultaten verrijkt met video’s 

Hiervoor heb ik een vraag aan je: de laatste keer dat jij wilde weten hoe je iets moet doen, hoe je iets moet maken, hoe je iets moet oplossen. Wat deed je toen?  

Ik acht de kans vrij groot dat je naar Google ging om het op te zoeken. En de kans is nóg groter dat je in de zoekresultaten op een video klikte om het antwoord te vinden. 

Zo werkt het ook voor jouw klanten. 

YouTube is een zoekmachine. Daar komen mensen terecht na een actieve zoekopdracht.

Als je je video op YouTube zet, dan heb je er vandaag profijt van. Maar ook morgen, overmorgen en over een week, over jaren.  

En daarom ben ik zo enthousiast over YouTube, omdat je video’s er een lange houdbaarheidsdatum hebben. 

Ik heb video’s die ik jaren geleden op YouTube heb gezet. 

Ze leveren mij nog dagelijks nieuwe bezoekers op, omdat mijn video’s op pagina #1 van zowel Google als YouTube verschijnen. 

Heb jij jezelf al eens gegoogled? En, verschijnen jouw video’s al in de zoekresultaten van Google? Zorg dat jij direct zichtbaar bent als potentiële klanten op internet op zoek zijn naar een antwoord op hun vraag, voordat een collega-ondernemer je voor is.  

Videomarketing trend #2: Formaat video belangrijker

Het formaat waarin je je video deelt wordt steeds belangrijker voor de ultieme kijkervaring. 

Had je voorheen alleen 16:9 filmformaat.

Tegenwoordig heb je 9:16 portretmodus, vierkante video’s, 2:3 verticale video’s.

Welk formaat je het beste kiest, hangt af van het netwerk waar je je video deelt. Daar waar jouw klanten zitten. En het formaat van je video hangt ook af van het doel dat je wil bereiken met je video. 

>> Bekijk hier de verschillende soorten beeldverhoudingen voor video

Videomarketing trend #3: Meer budget voor videomarketing

Steeds meer ondernemers gaan inzien dat video onmisbaar is als marketingmiddel. Ze beginnen laagdrempelig door hun video’s zelf te maken, met bijvoorbeeld hun smartphone of hun webcam. Zo ben ik ook begonnen. 

Kwaliteit wordt alleen steeds belangrijker. Niet alleen hoe een video eruit ziet, maar vooral inhoudelijk. Iedereen kan tegenwoordig een video maken, dat is geen kunst. Het gaat erom dat je video’s maakt die gezien worden door de juiste mensen. Mensen die geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt.

Videomarketing trend #4: Live video’s

Live video’s worden nog belangrijker en dat kun nu op Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter (en overal tegelijk door te gaan multistreamen).

  • Met je smartphone 
  • Via je computer 
  • Vooraf opgenomen video als live video 
  • Via 1 social netwerk of via alle social media tegelijk (multistreamen)

Videomarketing trend #5: Video-advertenties

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noor Janmaat
Video Marketing Strateeg

Gratis Videotraining: zo laat je je bedrijf groeien

In de afgelopen jaren heb ik mijn klanten geholpen om hun bedrijf en omzet enorm te laten groeien met videomarketing. Als videomarketing voor hen werkt en als het voor mij werkt, dan kan videomarketing ook voor jou werken. Ik heb er een gratis videotraining over gemaakt.Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie