Hoe je online zichtbaar blijft als je op vakantie gaat

Als zelfstandig ondernemer wil je zo nu en dan ook op vakantie. Maar dat kan knap lastig zijn als je inkomen volledig van jou afhankelijk is. En helemaal als je alleen kunt verdienen als je fysiek aan het werk bent en op uurtje-factuurtje basis werkt.

Plaats en tijdonafhankelijk werken

Het is mijn streven om volledig plaats- én tijdonafhankelijk te kunnen werken, zodat ik op elke plek in de wereld kan werken en op het tijdstip dat ik het wil. Daar heb ik mijn businessmodel dus ook op ingericht, maar met het maken van een aanbod van actieve en passieve inkomensbronnen alleen ben je er niet. Er is veel méér nodig, zoals online zichtbaar blijven, zodat je niet ‘in de vergetelheid raakt’ als ondernemer.

En daarom ben ik zo blij met mijn iPhone én iPad. Deze twee apparaten bieden mij de mogelijkheid om overal te werken en om mijn bedrijf te runnen, waar ik ook ben. Mijn iPhone heb ik altijd bij me en ik kan er echt alles mee om online zichtbaar te blijven: video’s maken & uploaden, foto’s maken en bewerken, m’n social media kanalen monitoren en véél meer.

Hoe zorg ik ervoor dat ik online zichtbaar blijf, terwijl ik op vakantie ga? In dit artikel deel ik mijn strategieën om zichtbaar te blijven tijdens mijn reizen. Strategieën die ook jij kunt toepassen voor jouw eigen bedrijf.

[Tweet “Hoe zorg ik ervoor dat ik online zichtbaar blijf, terwijl ik op vakantie ga.”]

Strategie 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Om online zichtbaar te blijven tijdens mijn vakantie heb ik 5 stappen vooruit moeten denken. Waar ga ik op focussen? Welk product wil ik wanneer gaan lanceren? Wat is er allemaal voor nodig om dat succesvol te doen?

De stappen die ik concreet heb genomen:

  1. Ik heb mijn half jaar-, maand- en weekplanning verder uitgestippeld met het oog op de lanceringen die ik wil gaan doen en daar heb ik de onderwerpen voor mijn blog op uitgekozen.
  2. Ik heb 2 artikelen volledig uitgewerkt voor op mijn blog (ik ga dit keer maar een weekje weg, maar ik wil na mijn vakantie niet direct in de stress hoeven schieten om mijn volgende blog in no-time af te krijgen…)
  3. Ik heb voor elk blog een nieuwsbrief geschreven.
  4. Ik heb voor elk blog microcontent (‘behind the scenes’ heb ik het altijd over m’n broodkruimels) gemaakt om te kunnen verspreiden via Facebook, LinkedIn en Twitter, de social media kanalen waarop ik nu actief ben. Elke broodkruimel krijgt op verschillende dagen en tijdstippen een plekje op mijn social media kanalen, zodat ik de meeste exposure kan krijgen. Social media is tenslotte zó vluchtig, voor je het weet ben je alweer buiten beeld…
  5. Mijn virtueel assistent Kim Minten heeft de artikelen, nieuwsbrief én microcontent geplaatst en ingepland via de tools die we hiervoor in ons dagelijkse werk toepassen.

Content ‘recyclen’

In mijn social media planning verwijs ik trouwens ook naar oudere artikelen die waardevol zijn voor mijn doelgroep en die veel bekeken en gedeeld zijn. Zo kan ik al gepubliceerde content nóg een keer gebruiken. De kans is natuurlijk heel groot dat maar een héél klein percentage van mijn doelgroep mijn content bij een eerdere publicatie op Twitter of Facebook heeft gezien.

Strategie 2: Ik ga op vakantie en neem mee

Omdat mijn bedrijf volledig draait om verdienen met video’s, gaat mijn smartphone uiteraard mee in de koffer. Maar dat is niet alles. Wat neem ik nog meer mee? Bekijk hier welke microfoon en accessoires ik gebruik voor het maken van AL mijn video’s.

Hoe blijf jij online zichtbaar?

Wat doe jij om online zichtbaar te blijven als je op vakantie gaat? Heb jij een systeem om in the picture te blijven bij je doelgroep?

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie