Facebook Live video inplannen met BeLive.tv voor meer kijkers

Wist je dat je een Facebook Live video vooraf kunt inplannen? Heel handig en er kleven ook nog eens een aantal heel interessante voordelen aan. In dit artikel laat ik je precies zien hoe je een FB Live video vooraf inplant met BeLive.tv.

Video heeft voorrang op Facebook

De vraag is niet meer OF je video’s gaat maken, de vraag is WAT je precies gaat doen om met video het verschil te gaan maken. Video is belangrijk op internet en wordt alleen maar belangrijker. 1 op de 5 video’s op Facebook zijn zelfs Live video’s, zo blijkt uit deze update van Fidji Simo, Directeur Video van Facebook. Facebook doet er alles aan om ervoor te zorgen dat (vooral live) video’s bovenaan onze tijdlijnen schitteren, zodat wij zoveel mogelijk bewegend beeld delen én bekijken.

Voordelen inplannen FB Live

Als je gaat livestreamen op Facebook, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk (juiste) kijkers krijgen voor je video. 1 van de manieren is om je FB live video vooraf onder de aandacht te brengen van je volgers. Hoe je dat doet? Door je uitzending vooraf in te plannen.

Het inplannen van je FB Live video helpt jou als ondernemer om:

 • je volgers vooraf al nieuwsgierig te maken naar je uitzending met een aantrekkelijke titel en het onderwerp over je uitzending
 • je volgers uit te nodigen vast te reageren op je Facebook Live of je video vast te liken
 • je volgers te vragen om je live video te delen met hun eigen netwerk
 • om je Facebook Live zelf te delen via andere kanalen (zoals je nieuwsbrief of social media)

Let op: vooraf inplannen van een uitzending werkt ALLEEN als je gaat livestreamen via je computer met behulp van een programma zoals BeLive.tv, Ecamm, OBS of Wirecast. Vooraf inplannen werkt dus NIET via je smartphone).

FB Live inplannen: wat je moet weten

 • Je kunt je Facebook Live uitzending vanaf minimaal 10 minuten tot maximaal 7 dagen van tevoren inplannen.
 • Facebookers die je zakelijke pagina WEL al volgen kunnen een post op hun tijdlijn zien dat je van plan bent om live te gaan.
 • Als volgers of niet-volgers op de button ‘Herinnering ontvangen’ klikken, dan ontvangen ze een melding 3 minuten voordat je live gaat.
 • Facebookers die je zakelijke pagina NIET volgen kunnen ook een herinnering ontvangen als ze zich hiervoor opgeven, bijvoorbeeld omdat een andere Facebook pagina jouw update met een vooraankondiging deelt.
 • Als je geen aangepaste afbeelding uploadt, dan wordt de profielafbeelding van je Facebook pagina getoond.
 • Je kunt je Facebook Live video handmatig eerder starten via je computer.
 • Als je binnen 10 minuten na je ingeplande FB live niet daadwerkelijk live gaat, dan komt je video automatisch te vervallen.

Meer leren over verdienen met video?

In mijn boek Experttips over verdienen met video vind je nog veel meer tips (50 tips in totaal) om meer te verdienen met de WINST-methode voor het maken van (live) video’s. Je leest ook de allerbeste tip van RTL-nieuwslezer Jan de Hoop.

Mijn boek eerst even proeflezen?

Facebook Live video inplannen

In dit stappenplan laat ik je zien hoe je je Facebook Live video vooraf inplant met BeLive.tv.

Stap 1 – Ga naar BeLive.tv

Ga naar BeLive.tv. Je kunt BeLive.tv 14 dagen gratis uitproberen, daarna kun je overstappen op een betaald abonnement. Selecteer het soort live video die je wilt maken: Solo, Interview of Talkshow.

Facebook Live video inplannen met BeLive tv stap 1
3 opties om te livestreamen met BeLive.tv

Stap 2 – Vul de informatie over je Facebook Live video in

Je krijgt een nieuw venster te zien waar je het volgende kunt gaan invullen:

 • Waar je gaat livestreamen: op je eigen tijdlijn, op een pagina die je beheert, in een groep die je beheert, in een evenement dat je hebt aangemaakt.
 • Waar je FB live video over gaat: deze omschrijving kun je na het inplannen van je live video nog aanpassen.
 • Wanneer je gaat livestreamen: direct of op een vooraf ingepland tijdstip. Je kunt je livestream vanaf minimaal 10 minuten van tevoren tot maximaal 7 dagen in de toekomst inplannen. Zodra je je FB Live hebt ingepland, dan krijgen je volgers hier een melding van.
 • Afbeelding: je kunt een aangepaste afbeelding uploaden die als een ronde afbeelding wordt weergegeven op zowel desktop als smartphone. Upload bij voorkeur een vierkante afbeelding. Upload je geen afbeelding? Dan blijft de profielafbeelding van je zakelijke Facebook-pagina zichtbaar.
 • Branding: je kunt teksttitels in je eigen huisstijlkleur zetten en je logo uploaden die als een laag over je FB live video wordt getoond.
Facebook Live video inplannen met BeLive tv stap 2
Je FB Live video inplannen

Als je alle informatie over je FB live hebt ingevuld, dan klik je op de button Create Broadcast. Je volgers ontvangen dan direct al een melding in hun tijdlijn.

Melding die volgers in hun nieuwsfeed zien

Dit is de melding die volgers van je zakelijke Facebook pagina in hun mobiele nieuwsfeed zien: ‘<naam van je zakelijke pagina> is van plan om live te gaan’, met de datum en het exacte tijdstip erbij.

Omdat 75% van alle videoweergaven afkomstig is van mobiele telefoons, laat ik je hier de mobiele weergave van een melding zien…

Facebook Live video inplannen met BeLive.tv
Melding in mobiele tijdlijn

 

En dit is de melding die volgers te zien krijgen op een desktop…

Melding in tijdlijn op desktop

Melding die volgers krijgen als ze op Herinnering ontvangen hebben geklikt

Als volgers (of niet-volgers) van je zakelijke Facebook pagina op de button ‘Herinnering ontvangen’ hebben geklikt dan krijgen ze, 3 minuten voordat je live gaat, de volgende melding op hun smartphone te zien. Ze kunnen dan al:

 • reageren
 • emoticons uitdelen
 • en je Facebook live uitzending delen

Omdat 75% van alle videoweergaven afkomstig is van mobiele telefoons, laat ik je hier de mobiele weergave van de melding zien…

Facebook live video inplannen met Belive tv melding op smartphone

 

Live video starten op Facebook

Let op: je hebt nu alleen nog maar de stappen gezet om je Facebook Live video in te plannen. Als je binnen 10 minuten na je ingeplande FB live niet daadwerkelijk live gaat, dan komt je video automatisch te vervallen. Zorg er dus voor dat je op het ingeplande tijdstip live gaat via BeLive.tv.

[Tweet “Bekijk stappenplan Facebook Live vooraf inplannen met @BeLiveTV_“]

Op jouw videosucces!

Met een vriendelijke groet van,

Noortje Janmaat
Videostrateeg & Auteur van Experttips over Verdienen met video

Starten met video’s voor je bedrijf?

Voordat je begint… Start hier, zodat ik je mijn nieuwste training kan sturen over de 5 Onmisbare Video’s die jij als ondernemer nodig hebt om je bedrijf te laten groeien.

Klik hier om gratis te krijgen

Misschien leuk om te lezen, dit schreef een enthousiaste ondernemer na het volgen van de gratis training:

“Naast de leuke, toegankelijke, no-nonsense video’s die ik van jou heb gezien, heb je ook nog eens hartstikke leuke e-mails die ik vrijwel helemaal heb doorgelezen. De een wat beter dan de ander maar echt complimenten voor je verfrissende stijl.”

Noor Janmaat
Noor Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek Experttips over verdienen met video. Ze helpt topondernemers om met hoogwaardige marketingvideo's en overtuigende video testimonials in gesprek te komen met betere leads. Ontdek in deze GRATIS videotraining hoe je je bedrijf enorm laat groeien met videomarketing.

Plaats een reactie