Videomarketing voor makelaars

Inhoudsopgave

Waarom je als makelaar video wilt inzetten

Goed dat je hier bent. Het betekent dat je makelaar bent of voor een makelaarskantoor werkt. En dat je op zoek bent naar slimme manieren om videomarketing in te zetten. Video is het marketingmiddel voor nu en in de toekomst. Ook voor de makelaardij en vastgoedwereld. En voor mensen die een huis willen kopen of verkopen (zij willen video’s zien).

Wil je weten hoe jij als makelaar goed kunt beginnen met videomarketing? Waar je op moet letten en wat goede video’s zijn om als makelaar te maken? Lees dan dit artikel. 

Wat is Videomarketing voor makelaars?

Videomarketing is het inzetten van video’s om je dienst (begeleiding bij aankoop, verkoop, huur, verhuur of taxatie) of merk, je personal brand te promoten. De video’s gebruik je om jouw doelgroep iets nieuws te leren, te inspireren of te vermaken.

Je kunt je video’s op verschillende platforms delen, denk aan: je website, social media, YouTube en Vimeo. Video is de meest effectieve manier van marketing. Een video komt nu eenmaal het dichtst in de buurt van een persoonlijke ontmoeting.

Ben jij deze makelaar?

 • Je bent makelaar, verkoopmakelaar of aankoopmakelaar.
 • Je situatie is waarschijnlijk zo dat je geen marketeer in dienst hebt. En als je die wel hebt, dan is dat vaak een allrounder die geen kennis van video heeft.
 • Je hebt een enorm generieke dienst die slecht onderscheidend is ten opzichte van de makelaar een deur verder. Dus onderscheidend vermogen is een uitdaging voor je. Als je aanbod, service en prijs ongeveer gelijk is met je concurrent, dan kiezen mensen uiteindelijk een makelaar die ze kennen, aardig vinden en vertrouwen.
 • Je dienstverlening betreft in de meeste gevallen een laag volume met een hoge prijs.
 • Je hebt wel het gevoel dat je ‘iets met video moet’.

Voordelen videomarketing voor makelaars

Waarom zou je als makelaar video als marketingmiddel inzetten?

 • Meer onderscheidend vermogen: als je video inzet dan val je op tussen alle andere makelaars (die geen video gebruiken in hun marketing).
 • Meer afspraken in je agenda: Als potentiële klanten je al gezien hebben in een video, dan geeft dat meer vertrouwen en verlaag je de drempel voor hen om een afspraak in je agenda te maken.
 • Hogere conversie: video’s op social media worden beter bekeken dan een standaardbericht met een tekst en een foto. Kijkers klikken sneller door, dus je conversie gaat omhoog. Video-ads kosten bovendien veel minder dan foto-ads, dus je verlaagt ook nog eens je kosten als je gaat adverteren met video.
 • Meer bezichtigingen van woningen: het is eenvoudiger om met video een reëel beeld te geven van een woning, anders dan uitsluitend afbeeldingen. Met een video kun je beter inzicht geven in het gevoel van ruimte en diepte van een woning mee te geven.
 • Tijd besparen: als je evergreen video’s maakt, dan kun je deze video’s steeds opnieuw inzetten als marketingmiddel waardoor je zichtbaar en top of mind blijft bij je doelgroep. Plus, veel gestelde vragen kun je op voorhand al beantwoorden. Waarom elke klant hetzelfde verhaal persoonlijk vertellen, als je ze ook een video kunt laten zien?
 • Verkooptraject verkorten: als potentiële klanten zich vooraf goed kunnen voorbereiden en kwalificeren, dan verkort je je verkoopproces. Mensen kunnen sneller ja zeggen tegen jou als makelaar, omdat ze je al hebben gezien, ze weten wat je doet en hoe tevreden eerdere klanten over je zijn.
 • Verbeter klantbeleving: als potentiële klanten vooraf vast het huis kunnen zien door een online video, dan verlaagt dit een drempel om een afspraak voor een bezichtiging te maken. De mensen die een afspraak maken zijn al goed voorbereid. Vaak zijn deze leads ook kwalitatief een stuk beter. Zo hoef je minder tijd te besteden aan potentiële klanten die misschien toch niet zo geïnteresseerd zijn.

Videostrategie voor makelaars

Voordat je in video investeert, wil je een goede, bewezen videostrategie hebben om je doelen te bereiken. Het is belangrijk om vooraf na te denken over wat je precies wilt dat je video’s gaan opleveren.

videomarketing voor makelaars

Video’s voor Makelaars

Je kunt als makelaars veel verschillende soorten video’s maken. Maar welke video’s werken nu het beste?

Video Tips voor Makelaars

Begin met een strategie

Net als bij elk ander marketing middel is het belangrijk om een strategie te hebben voordat je begint met videomarketing. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Wie is mijn doelgroep?
 • Wat zijn de belangrijkste doelstellingen?
 • Wat voor soort video’s wil ik maken?
 • Hoe vaak wil ik video’s publiceren?
 • Hoe zorg ik ervoor dat mijn video’s over jaren nog steeds werken?

Door deze vragen te beantwoorden, krijg je een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken met videomarketing en kun je je strategie daarop afstemmen.

Maak korte video’s

Mensen hebben een korte aandachtsspanne, vooral online. Daarom is het belangrijk om video’s te maken die kort en krachtig zijn. Probeer je boodschap over te brengen in minder dan 2 minuten. Wees ook creatief en maak gebruik van visuele elementen om je verhaal te ondersteunen, zoals ondertiteling met behulp van een srt-bestand en een mooie video-animatie om je brand als makelaar te benadrukken. En vergeet niet om een sterke call-to-action toe te voegen aan het einde van je video, zoals: “Neem contact met ons op voor meer informatie.”

Toon je expertise als makelaar

Een van de belangrijkste voordelen van videomarketing is dat het je de mogelijkheid biedt om jezelf te presenteren als een expert in de markt. Maak gebruik van deze kans door video’s te maken waarin je jouw expertise toont. Denk bijvoorbeeld aan video’s waarin je uitlegt hoe je een huis op de juiste manier in de markt zet, of hoe je de beste prijs voor een huis kunt bepalen. Door te laten zien dat je kennis van zaken hebt, zullen potentiële klanten eerder geneigd zijn om contact met je op te nemen.

Promoot je video’s op social media

Als je eenmaal een video hebt gemaakt, is het belangrijk om deze te promoten op social media. Plaats je video op je website en deel deze op platforms zoals YouTube, Facebook, Instagram en LinkedIn. Vergeet niet om de video te optimaliseren voor zoekmachines, zodat mensen deze gemakkelijk kunnen vinden. Je kunt bijvoorbeeld relevante zoekwoorden toevoegen aan de titel en beschrijving van je video.

Maak gebruik van video’s in je e-mails

Video’s kunnen ook zeer effectief zijn in e-mails. In plaats van alleen maar een tekstbericht te sturen, kun je een video insluiten om je boodschap over te brengen. Dit kan je helpen om de aandacht van de ontvanger te trekken en om jezelf te onderscheiden van andere makelaars die alleen maar tekstberichten sturen.

Videomarketing uitbesteden of zelf doen?

Je vraagt je nu misschien af: moet ik als makelaar videomarketing zelf doen? Of kan ik het beter uitbesteden aan een professional? Het hangt af van verschillende factoren, zoals je vaardigheden, middelen, tijd en doelen.

 1. Budget: Natuurlijk heb je als makelaar budget voor marketing en specifiek ook voor videomarketing. Sommige videoproducties kun je heel goed zelf doen. Denk aan het maken van korte video’s, Reels of Shorts voor op social media. Deze video’s hebben een korte houdbaarheidsdatum en zijn na een paar weken wel uitgewerkt. Sommige videoproducties kun je beter uitbesteden aan een professioneel videoproductiebedrijf om hoogwaardige video’s te krijgen die opvallen en (nog belangrijker:) video’s die jarenlang meegaan.
 2. Kwaliteit: Als je geen ervaring hebt in videoproductie, dan kan het maken van video’s – zeker in het begin – moeizaam gaan. Het vraagt tijd om er bedreven in te raken en video’s te maken die goed genoeg zijn. Er zijn gelukkig wel handige trucjes om snel een DIY video te maken die goed genoeg is.
 3. Tijd: Het maken van video’s vraagt tijd. Als je al een volle agenda met veel afspraken hebt, dan schiet het maken van video’s er gauw bij in. Dan is het nuttig om een professional in te schakelen om je erbij te helpen, zodat je zichtbaar bent en top of mind blijft bij potentiële klanten.

Kortom: het is belangrijk om een weloverwogen besluit te nemen over het al dan niet uitbesteden van videomarketing of het zelf doen. Dat kun je tegenwoordig heel gemakkelijk doen met je smartphone. Hieronder vind je vast een aantal handige apps en accessoires die je erbij nodig hebt. 

Beste video editing apps voor smartphone

Er zijn veel video-editing apps beschikbaar voor zowel Android als iPhone. Alle apps hebben elk unieke kenmerken en voordelen. Sommige apps zijn gratis te gebruiken, terwijl andere kosten met zich meebrengen voor bepaalde functies. Het is het beste om verschillende apps uit te proberen en te kijken welke het beste werkt voor jouw specifieke behoeften en vaardigheden.

Hier zijn enkele van de beste apps:

Ondertiteling app iPhone

Ondertiteling app Android

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met high end video. Met meer dan 18 jaar ervaring in marketing, helpt ze ervaren ondernemers in het hogere segment om gekwalificeerde leads te krijgen met high end video.

Plaats een reactie