Beste autocue app voor smartphone videos

Beste Autocue App voor het maken van Smartphone Video’s

Als je net pas begint met het maken van video’s en je hebt last van camera-angst, dan is het best wel een uitdaging om goed uit je woorden te komen. De kans is vrij groot dat je een heel eind begint te ratelen en helemaal vergeet om je punt te maken.

Of dat je 10 takes nodig hebt, voordat je video eindelijk goed genoeg is. Het is niet alleen vermoeiend (reken maar dat je er na take 7 klaar mee bent…), het bewerken van je video wordt ook nog eens een stuk ingewikkelder. Het maakt dat je onnodig veel tijd kwijt bent aan het maken van je video. Tijd die je ook kunt besteden aan je klanten.

Autocue om een video op te nemen

Beste autocue app voor smartphone video

au-to-cue: voor de kijker onzichtbaar scherm waarop de door een presentator uit te spreken tekst verschijnt

Wat kan helpen is om met een videoscript en autocue te gaan werken. En ik begrijp, als je net pas begint met video’s maken, dan heb je misschien niet het geld om te investeren in een autocue (die al gauw een paar honderd euro kost).

Autocue voor smartphone video zakelijk vloggen voor ondernemers

Beste Autocue App

Gelukkig is er een goedkoop alternatief, waar je niet meer voor nodig hebt dan je smartphone. Het maakt het opnemen van video’s een stuk gemakkelijker en je bespaart er gewoon enorm veel tijd mee. En niet alleen dat. Het maakt het monteren van je video’s ook een stuk gemakkelijker, want je hoeft minder te knippen in je video. #lekkerpraktisch

Er is een app waarmee je tegelijkertijd een video én een videoscript mee kan opnemen. Heel handig, voor als je wel een geheugensteuntje kan gebruiken bij het opnemen van je eerste video.

Autocue app voor iPhone

Bekijk de video om te zien hoe de Autocue App voor iOS werkt

Kijktijd: 2 minuten en 34 seconden

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/4Vr1XpueZAE. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de bel.

 

Beste autocue app voor iPhone en iPad

Video Teleprompter Premium

Er is een gratis versie en een betaalde versie van de autocue app. Als je de gratis versie gebruikt, dan kun je maar een paar minuten opnemen en wordt het logo van Teleprompter Premium als watermerk over je video heen getoond. Met de betaalde versie wordt het logo niet getoond en zit er geen beperking aan het aantal minuten dat je opneemt.

Je kunt het script in de app zelf typen of nog handiger: je importeert je videoscript vanuit Dropbox. Je past de snelheid aan op jouw spreektempo. Deze app is alleen beschikbaar voor iPhones en iPads.

Download de gratis app in iTunes
Download de betaalde app in iTunes

Beste autocue app voor Android smartphone

Autocue app voor Android smartphones

Niet in het bezit van een iPhone? Maar heb je een Android smartphone, check dan vooral deze app: Oratory Autocue app voor Android

Voordelen van Autocue

Het is niet gek dat er bij veel televisieprogramma’s gewerkt wordt met autocue. Het maakt het opnemen van een programma veel gemakkelijker. Maar, het is een vak apart, het schrijven van een goed script en het voorlezen overbrengen van een script via autocue.

Werken met videoscript en autocue:

  • helpt je vooraf om goed na te denken over het doel van je video
  • is onmisbaar als je een professionele videolancering van je product of dienst doet
  • bespaart je tijd als je je video’s op YouTube plaatst: je kunt je script direct als ondertiteling toevoegen (goed voor je vindbaarheid)
  • bespaart nóg meer tijd als je je script hergebruikt als copy voor je blog
  • helpt je om een betere video te maken in minder tijd

Script schrijven voor de Autocue

Stap 1: Maak een samenvatting van je video

Schrijf een korte samenvatting van je video waarin je belangrijke vragen beantwoordt als: voor wie maak ik deze video? En waar ga ik deze video delen?

Stap 2: Schrijf je script

Ben je erover uit wat het doel van je video is? Begin dan met het schrijven van je script. En nee, niet in gekunstelde schrijftaal, maar in spreektaal. Gewoon zoals je het tegen die ideale klant zou vertellen als die voor je neus zou staan.

Stap 3: Neem je script door

Neem je script door, leg je script even weg, slaap er een nachtje over, kijk er de volgende dag met een frisse blik naar, schrap waar je kunt schrappen en skip gekunstelde constructies en schrijftaal. Het helpt je om te horen of je verhaal natuurlijk klinkt en waar het bijgeschaafd kan worden. Ga een paar keer droog oefenen voordat je voor het echie gaat. Zodat het helemaal je eigen verhaal wordt.

Stap 4: Neem je video op met Autocue

En dan is het tijd om je smartphone in je statief te zetten, je lichaam even los te schudden, diep in- en uit te ademen, een paar gekke bekken te trekken en op de playbutton te klikken. Je zult na het opnemen van een aantal video’s merken dat het opnemen van een video zo steeds gemakkelijker wordt.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet van,

Noortje Janmaat
Video Marketing Strateeg

Gratis Videotraining: zo laat je je bedrijf groeien

In de afgelopen jaren heb ik mijn klanten geholpen om hun bedrijf en omzet enorm te laten groeien met videomarketing. Als videomarketing voor hen werkt en als het voor mij werkt, dan kan videomarketing ook voor jou werken. Ik heb er een gratis videotraining over gemaakt.

Misschien leuk om te lezen, dit schreef een enthousiaste ondernemer na het volgen van de gratis training:

“Naast de leuke, toegankelijke, no-nonsense video’s die ik van jou heb gezien, heb je ook nog eens hartstikke leuke e-mails die ik vrijwel helemaal heb doorgelezen. De een wat beter dan de ander maar echt complimenten voor je verfrissende stijl.”

Noor Janmaat
Noor Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek Experttips over verdienen met video (2e druk). Ze helpt ervaren ondernemers om met hoogwaardige marketingvideo's en overtuigende video testimonials in gesprek te komen met betere leads. Ontdek in deze GRATIS videotraining hoe je je bedrijf enorm laat groeien met videomarketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *