Wat is local videomarketing?

Betekenis: local videomarketing

Local videomarketing is een strategie waarbij videomarketing wordt gebruikt om de aandacht te vestigen op een lokaal bedrijf of dienstverlener. Het is een effectieve manier voor lokale bedrijven om zich te onderscheiden van de concurrentie en hun naamsbekendheid te vergroten binnen hun lokale gemeenschap.

Bij local videomarketing draait het om het creëren van video’s die gericht zijn op de lokale markt en het delen van deze video’s op lokale platforms, zoals lokale nieuwssites, community pagina’s op sociale media en lokale bedrijfsvermeldingen op zoekmachines zoals Google. Door zich te richten op de lokale markt, kunnen bedrijven hun boodschap specifiek afstemmen op de behoeften en interesses van hun lokale doelgroep en de kans vergroten dat ze worden opgemerkt.

Voorbeelden van local videomarketing voor een makelaar kunnen zijn: een video over de top tien buurten in een stad om te wonen, of een video over de voordelen van het kopen of verkopen van een huis in een specifieke buurt. Door middel van deze lokale videomarketing kan de makelaar zijn of haar expertise en kennis van de lokale markt tonen, waardoor potentiële klanten worden aangetrokken en vertrouwen worden gewonnen.