High end video marketing podcast Meriam Slijkerman en Noortje Janmaat

High end videomarketing is niet meer weg te denken in onze hedendaagse marketing. Niet alleen leven we in een snelle maatschappij waarin bewegende beelden onmisbaar zijn, maar ook is het dé manier om high-end klanten snel en direct aan je te kunnen binden.

👉 Meriam Slijkerman is high end businesscoach en helpt ambitieuze ondernemers door te groeien naar een hoger niveau met hun bedrijf.
👉 Noortje Janmaat is specialist op het gebied van high end leadgeneratie met video.

Deze twee ondernemers gingen met elkaar in gesprek over video, marketing en ondernemen. Bekijk de video podcast of lees de transcriptie.

Video: High end videomarketing [podcast Meriam Slijkerman en Noortje Janmaat]

Bekijk de video podcast op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/FYUqvQAKQGs. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Inhoudsopgave

Transcriptie video podcast

High end videomarketing is dé manier om high-end klanten aan je te binden

Videomarketing is niet meer weg te denken in onze hedendaagse marketing. Niet alleen leven we in een snelle maatschappij waarin bewegende beelden onmisbaar zijn, maar ook is het dé manier om high-end klanten snel en direct aan je te kunnen binden.

Tenminste, als je iemand kent die zich ook echt op high-end klanten richten met videomarketing. En toevallig ken ik zo iemand. En in deze podcast ga ik haar vragen wat haar unieke methode is. Dus blijf vooral lekker luisteren.

Mijn naam is Meriam Slijkerman, als high-end businesscoach help ik ambitieuze ondernemers door te groeien naar een hoger niveau met hun bedrijf zodat zij kunnen werken onder hun eigen voorwaarden met de beste klanten tegen de beste prijzen.

In mijn podcast spreek ik met deelnemers uit mijn programma, oud-klanten en over andere high-end ondernemers uit mijn netwerk. Ik ben nieuwsgierig naar hun drive de weg die zij hebben afgelegd en vooral welke impact zij willen maken voor hun klanten.

En vandaag ga ik met niemand minder dan Noortje Janmaat, high-end videomarketing expert, in gesprek. Noortje is dé specialist op het gebied van high-end lead generatie met video. Zij heeft dan ook al met vele succesvolle ondernemers mogen werken en hun verhalen vertaald naar video voor hun high-end klanten.

Haar motto: Ben je uitzonderlijk goed in je vak, dan heb je ook een uitzonderlijke manier nodig om in contact te komen met de allerbeste klanten.

De juiste videomarketing verkort je verkoopproces, zorgt ervoor dat jij vooral én alleen gekwalificeerde leads op je pad krijgt én het zorgt ervoor dat jij je blijft positioneren aan de top van de markt.

Wist je dat je metéén goede video jarenlang de juiste klanten op jouw pad kan krijgen? Interessant toch. Nou, inmiddels ken ik Noortje al een aantal jaren en uiteraard omdat wij dezelfde interesse delen voor high-end ondernemen, maar sinds anderhalf jaar ken ik haar nog veel beter aangezien wij nauw samenwerken.

En sinds kort heb ik jou ook mogen toevoegen Noortje, aan mijn kennis expert team waar ik heel blij mee ben, want mijn klanten kunnen dan ook gebruik maken van jouw expertise.

En ik vind het superleuk om vandaag met jou deze podcast te doen. Welkom. Ja, dank je wel voor je uitnodiging. Zoals ik zei wij kennen elkaar echt al, nou ik denk vanaf het begin van high-end ondernemen was jij er ook. Toen ik zeven jaar geleden mij ging verdiepen had jij eigenlijk hetzelfde idee en deelden we dezelfde visie van waarom zullen we gaan werken met alle klanten als het veel interessanter is om te gaan werken met de betere klanten in de markt?

Dat maakt het niet alleen veel leuker maar het maakt het ook qua verdien model een stuk interessanter en veel meer vanuit kwaliteit.

Op reis in de wereld van high end videomarketing

Wij zijn samen ook op reis geweest voor onze opleidingen. En ook weer een beetje ons eigen pad gegaan en nou elkaar eigenlijk steeds meer weer gevonden en sinds anderhalf jaar dus ook nauw samengewerkt.

Leuk om deze podcast te doen met jou en ik deel ook graag deze kennis vooral met mijn luisteraars. Want zoals ik al zei, videomarketing is eigenlijk niet meer weg te denken, dus dat is wel echt belangrijk. Dus deze podcast is zeker ook belangrijk als jij bezig bent en je hebt misschien al wat videomarketing of je wilt dat gewoon upgraden of je wilt misschien de betere klanten aantrekken wij gaan er samen met Noortje over in gesprek.

Voordat we helemaal die kant opgaan Noortje, dan wil ik eerst altijd even iets meer over de achtergrond weten en vooral, als klein meisje wilde je dit dan ook gaan doen, was je altijd al bezig met video? Nee, helemaal niet ik dook altijd weg als de camera aanstond. O ja?Ja, toch wel verlegen. Nee, ik wilde niet op camera. Ik was vooral heel creatief en zo is eigenlijk ook dit bedrijf ontstaan, vanuit mijn eerste bedrijf.

Want als klein meisje maakte ik al van alles van kralen en maakte ik armbandjes en dat vond ik heel leuk om te doen. Aan het eind van mijn tienerjaren dacht ik van: ik ga dat wat professioneler aanpakken en toen is eigenlijk mijn eerste bedrijf Door-Noor ontstaan. En hoe oud was je toen? Nou, ik denk 18, 19 zoiets. En dat heb je doorgebouwd naar een nieuw bedrijf? Ja, want voor Door-Noor ben ik dus dat ook online gaan verkopen.

Maar goed, toen ontdekte ik van als je het online wil verkopen dan moet je ook zorgen dat mensen je vinden en dat je zichtbaar bent. En toen ben ik alles gaan uitpluizen over online marketing, hoe je goed gevonden wordt in Google en in YouTube, en zo ben ik ook met video begonnen. En eigenlijk gewoon heel simpel met mijn iPhone ben ik video’s gaan maken.

En wanneer ben je dan je bedrijf Verdienen met VIDEO gestart? Dat is denk ik zo’n negen jaar geleden.

De ‘valkuil’ van low-end ondernemen

Zoals ik al zei wij delen de interesse voor High-end ondernemen, wanneer is dat bij jou ontstaan, had je dat in het begin meteen al of niet? Nou, dat idee van high-end ondernemen sprak me wel direct aan. Het idee van alleen het allerbeste geven en je klanten op de allerbeste manier helpen en dat ook voor langere tijd.

Ik ben ook in de valkuil getrapt dat ik begon met toch wel low-end ondernemen. Dat ik mensen bijvoorbeeld in één dag ging leren hoe ze met hun smartphone video’s moesten maken. En mensen waren dan super enthousiast en ze hadden veel geleerd maar uiteindelijk zag ik dat ze het toch niet gingen toepassen. Omdat het gewoon heel moeilijk is om dat alleen te doen.

Je hebt natuurlijk daar eigenlijk nooit je dag voor, voor video. En mensen vinden het vaak lastig dat ze niet weten wat ze moeten vertellen. En als ze zichzelf terug zien dan denken ze, o nee dit is niet goed genoeg dus ik ga het niet publiceren. Dus ik denk dat er heel veel video’s zijn die het internet niet vinden. Die gewoon nog op de plank liggen. Ja,

En wat merk jij dan nu met het verschil tussen die high-end klanten? Nou, de high end klant die wil gewoon het allerbeste en die gaat dat ook niet zelf doen. Dus die wil daar gewoon begeleiding bij en die wil dat ook op de allerbeste manier. En die wil ook natuurlijk dat het resultaat oplevert.

Voor welke ondernemer is high end videomarketing?

Ik ben één van die high end klanten van jou inderdaad, en dat is voor mij ook een heel duidelijk doel het moet wel ergens toe dienen en ergens naar leiden inderdaad. En als je nou kijkt, want jij werkt met best wel veel ondernemers, wat zijn voor jou echt criteria waarvan je denkt nou daar moet een ondernemer al wel een beetje aan voldoen. Welk insteek niveau moet er al wel zijn Noor ?

Nou, ze moeten zelf goede klanten hebben het zijn geen starters. Dus ze zijn echt al wel een tijdje op weg en ze kunnen goed hun diensten verkopen dat is ook wel een voorwaarde. En ze halen goede resultaten met hun eigen klanten. Want een belangrijk onderdeel van mijn dienst zijn ook de video testimonials. Dat heb je zelf ervaren omdat we natuurlijk veel testimonials voor jou hebben opgenomen.

Ja, dat is echt super. Ja, dus dat is een belangrijke voorwaarde, dat ze zelf ook op een hoog niveau ondernemen, dus ze bieden zelf ook echt high-end diensten aan. En ze hebben wel echt een duidelijke visie, daar durven ze ook echt voor te gaan staan en het ook uit te dragen. Dat zijn wel denk ik de belangrijkste.

Op dat niveau werk je inderdaad. Want in die zin zijn er natuurlijk heel veel ondernemers. Werk jij met alle branches, maakt dat wat uit? Zou het overal kunnen ook of niet? Nou, tot nu toe werk ik veel met coaches, met business coaches en echt kennis werkers, maar mijn idee is dat het in elke branche goed kan werken. In principe zou het niet uitmaken.

Mensen doen zaken met mensen en uiteindelijk worden we aangetrokken op iemand hoe die overkomt maar ook op z’n visie en ook uiteindelijk op de resultaten die klanten bereiken. Ik wil straks natuurlijk heel veel meer weten ook over je methode en wat dan gaat werken. En op welke manier jij dan werkt met jouw klanten.

Waarom zichtbaar zijn met high end video

Maar ik vind het wel interessant, we zitten echt zoals ik zei ook in een veranderende wereld hè, een veel snellere wereld. Zie jij een verschil met hoe het nu is met negen jaar geleden toen jij begon? Nou ja, negen jaar geleden hadden we alleen YouTube en Vimeo, en was het nog niet zo dat je op LinkedIn een video kon delen. Nee goed, even los daarvan, inderdaad sommige kanalen waren er nog niet dus dat gaat natuurlijk mega snel. En wat zie je dan nu vooral als belangrijkste aspect, het verschil wat het nu heeft zeg maar?

Nou, dat het gewoon steeds belangrijker wordt om zichtbaar te zijn, om jezelf als ondernemer of als bedrijf zijnde te presenteren met video.En daarin ga je echt wel het verschil maken denk ik. En ook als je natuurlijk dat combineert met de resultaten van je klanten, dan wordt het helemaal overtuigend.

Als ik gewoon kijk naar mijn eigen stuk bijvoorbeeld sinds wij met video zijn gaan werken ook op mijn Ads bijvoorbeeld dan betaal ik nog maar de helft van mijn Ads dan dat ik eerst deed. Dus ik kan eigenlijk twee keer zoveel mensen of klanten aan mij binden doordat ik met video ben gaan werken.

Dat is gewoon even een heel concreet stuk. En natuurlijk de Shorts, de Reels, alles is tegenwoordig snel en kort. We leven in een redelijk snelle wereld met beelden, maar ik kan me voorstellen dat dat ook nogal veel is. En waar kies je dan precies uit en wat is dan interessant voor high end ondernemen?

Marketing is zo breed en eigenlijk 90% is niet voor jou. Maar je kan er wel lekker in verzeild raken en lekker van de snelweg in één of ander maisveld belanden. Je kan heel lang bezig zijn met bezigheidstherapieën daar kan heel veel tijd en geld in verloren gaan.

Wat zijn de meest cruciale dingen voor een high-end onderneming in videomarketing? Het is mooi dat je kosten omlaag zijn gegaan van je Ads, maar wat je vooral wil is natuurlijk dat je in gesprek komt met de juiste mensen. En dat vind ik zo mooi aan video, dat het echt als een filter werkt. Want de mensen die geen klik met je voelen, die vallen al vanzelf af, die scrollen verder en die kijken niet eens naar je video. Terwijl mensen die denken, hé die Meriam die heeft een goed verhaal, laat ik eens verder luisteren en kijken.

Even een kritische vraag: Wat maakt het dan uit of ik een heel goed verhaal schrijf waarin ik het kaf van het koren scheid of dat ik een video opneem waarin ik het kaf van het koren scheid. Wat maakt dan dat video daarin nog meer extra brengt. Heeft dat dan te maken dat mensen je echt zien of even kunnen proeven, voelen en ruiken. Dat die dimensie er extra bijkomt kan ik me voorstellen?

Ja, zeker. En vooral high-end klanten die gaan niet ook door een hele funnel, dat is toch ook een beetje uit denk ik, dat ze tig e-books bekijken en lezen en nieuws gaan lezen. Die zijn toch van snel keuzes maken. En op basis van wat ze zien denken ze, hé Meriam die heeft een goed verhaal, ik ga in gesprek. Zo snel kan het gaan.

Er zijn natuurlijk echte high-end klanten en die weten eigenlijk al wat ze willen, die willen alleen nog even toetsen: is dit de man of vrouw die mij kan helpen om dit probleem op te lossen? En daarmee bedoel je ook eigenlijk, met één video zou je eigenlijk direct je high-end klant kunnen aanspreken. Ja, zo eenvoudig is het. Dus daarmee maak je je marketing natuurlijk ook heel eenvoudig. Dus voor alle luisteraars die denken, mijn god ik ben ongeveer 80% van m’n tijd bezig met marketing: het kan simpeler. Ja, het kan veel simpeler.

High end klanten leren je sneller kennen

En pas je dit zelf ook toe Noortje?Ja, zeker. Wat doe jij dan of hoe ? Ik merk zelf wat het effect is van video, want de mensen die zich opgeven voor een gesprek met mij die hebben al eigenlijk het voorwerk gedaan. Dus die hebben al video’s van mij bekeken, die hebben mijn testimonials gezien, dus die hebben gehoord hoe enthousiast klanten zijn en welke resultaten ze hebben bereikt.

Dus die staan eigenlijk al helemaal in de stand van, ik denk dat dit iets voor mij is maar ja, kunnen we even bellen en hoe ziet je aanbod er dan uit? Dus het maakt dat het gesprek heel anders begint omdat ze je al kennen en dus je kan heel snel eigenlijk ter zake komen.

Ik ken Noortje natuurlijk al wel een tijdje, en het grappige is Noortje doet eigenlijk dus helemaal niet zo veel aan marketing. Alleen dit en video. Af en toe nog even een goed berichtje eruit en af en toe even netwerken maar verder, dit is het. Toch?

Het is heerlijk als je kan vertrouwen op video’s zelfs video’s van jaren terug die nu nog op YouTube staan, die worden nog dagelijks bekeken. En daar komen ook via LinkedIn komen daar connectie verzoeken uit van mensen die enthousiast zijn en die willen verbinden. En ik zeg niet dat dat gelijk dan een klant is maar je kan wel iets opbouwen.

Voor mij zijn de kosten van mijn Ads die gewoon best wel hard gaan. Dat geeft niet, dat levert ook wel op, maar inderdaad ik merk wel dat gewoon ook door de video’s wel de betere klanten hieruit komen. Mensen kunnen het gewoon wel even meer proeven, voelen of ruiken, ook echt op mijn pad komen. Dus in die zin heeft het wel ook echt daarin meerwaarde. Mensen zijn al gewoon nog warmer. Dat is het vooral en dat merk je zelf ook. Mensen hebben het gezien en je kan iets schrijven of je kan iets zeggen maar uiteindelijk kopen mensen ook energie en dat is met video meer zichtbaar.

En energie kan ook in tekst, maar als mensen het zien heeft het gewoon een extra dimensie dan kun je het letterlijk ook voelen. En ik denk dat je het ook moet voelen. Ik geloof toch echt dat er een klik moet zijn, de klik maakt 70 tot 80% van het succes. Ik denk dat daar mensen op aangaan of niet. Je kan nog zo goede tekst hebben of goed kunnen schrijven, maar als het niet met een soort bepaalde energie is werkt het minder. Uiteindelijk denk ik dat mensen energie verkopen daar geloof ik in.

En dat kun je gewoon veel meer kwijt in video.

Met 1 video je high-end klant bereiken

En dan nog even het stukje: heel veel mensen zijn wel inhoudelijk expert, maar houden er niet zo van om voor een video te staan. Hoe lossen we dat op dan. Want dit is wel een briljant verdienmodel natuurlijk, gewoon met een paar goede video’s continu high-end klanten bereiken.

Eigenlijk met één zeg je al. Maar stel dat je er twee of drie maakt, dan zou je gewoon jarenlang de juiste klanten binnen kunnen halen. Ja dat kan. En wat nou als ik niet zo, net als jij vroeger, van de camera houd? Ja, dat gaat voor heel veel ondernemers op dat ze eigenlijk liever niet op video willen. Maar is dit dan alleen weggelegd voor echt die ondernemers die gewoon al een podium pakken en van die podiumbeesten zijn?

Nee, iedereen kan het leren. Ik zie video echt als een leerproces je moet het gewoon gaan doen en dan word je daar steeds beter in en dan wordt het steeds natuurlijker. En ik denk dat ik er goed in ben om mensen zo authentiek mogelijk in beeld te brengen. Dus dat ze zich op hun gemak voelen bij mij, dat ze zich durven laten zien.

Ook omdat ik zelf niet van nature heel erg op de voorgrond ben, maar ik ben het wel gaan doen. Jij straalt ook een soort rust en vertrouwen uit. En zegt meestal: Volgens mij komt het goed, het is oké. Nou heb ik zelf niet zo’n angst voor de camera maar ik heb het wel moeten leren. Maar dat is iets anders. Je kan wel voor een camera maar je moet ook de juiste dingen zeggen.

En dat vind ik ook heel fijn dat je mensen daar ook echt in begeleidt. Dat je ook helemaal gaat kijken wat zijn nou de belangrijke dingen om te zeggen. Alleen voor een camera maakt nog niet dat je ook de juiste dingen zegt. Daarin hebben we ondanks dat ik zelf daar natuurlijk ook ideeën over heb ben je wel echt een sparring maat op niveau, die daarin goed mee kan denken. En de rust.

De unieke methode van Noortje Janmaat

Als je nog geen video testimonials hebt dan moet je dat zeker doen. Want A: Je hebt ze nodig en het is zo leuk als andere klanten het vertellen. Het is toch anders dan een testimonial op papier als mensen het op beeld zien. En Noortje heeft daar een unieke methode voor kunnen we zo ook nog even vragen hoe dat te doen.

Het is zo dankbaar ook om die verhalen te horen.Dat ik er zelfs een beetje verlegen van werd.Ja, dat hoor ik vaker inderdaad, van klanten die er echt stil van worden of zelfs echt ontroerd raken van wat ze terugkrijgen van klanten. Nou, dat heb ik ook. En ondanks dat je het ergens weet of dat je het op papier hebt geschreven, is het anders als mensen het letterlijk gaan vertellen.

En dat klanten gewoon echt de moeite nemen om van heinde en verre, naar jouw huis te komen of naar Amsterdam waar we ook natuurlijk testimonials hebben opgenomen. Ja, dat is zoiets moois. En wat dat betreft vind ik het ook een heel mooi cadeau eigenlijk. Voor jou natuurlijk dat een klant dat wil geven maar ook de klant zelf want die krijgt wel een mooie video ook van zichzelf. Nou dat is het leuke niet alleen ik ben enthousiast maar mijn klanten waren ook laaiend enthousiast over hun eigen video. Hoe leuk is dat?

Heb je dat altijd? Nou, ik krijg wel vaak te horen van klanten, of klanten van klanten: Oh wauw, zo ben ik, dit is helemaal wie ik ben en het is heel natuurlijk. Dus dat vind ik een mooi compliment. Want dat is natuurlijk ook wat een testimonial moet zijn, dat het authentiek en overtuigend en oprecht is.

En klanten willen ook echt gewoon goed neergezet worden, dat ze ook goed naar voren komen. Dus je doet het niet alleen heel vakbekwaam, want ik vind je echt een vakvrouw je doet het ook met heel veel respect. Want dat vind ik ook belangrijk. Ik vind het inderdaad echt bizar dat klanten gewoon echt vanuit heel Nederland naar Amsterdam komen rijden om daar voor mij een video testimonial op te nemen. Ik was ook verbaasd dat zoveel mensen dat wilden. Want ik heb nog niemand gehad die nee zei. Ze waren echt allemaal laaiend enthousiast. Nog even los van hoe het werkt in mijn marketing.

Wat is het belangrijkste stuk bij video testimonials?

Geef eens een goede tip, iets waar mensen echt op moeten letten op het moment dat je video testimonials gaat opnemen? Wat is het belangrijkste stuk bij video testimonials? De transformatie moet natuurlijk goed naar voren komen. Want wat zie je vaak gebeuren als het niet goed gaat? Nou, wat ik vaak zie gebeuren is dat een testimonial wel heel aardig is maar gewoon slap is gewoon niet overtuigend.

Dus er ontbreken heel veel elementen die er wel echt in horen. Het is een beetje als een verkoopgesprek. Daar horen ook bepaalde vragen in om mensen ja te laten zeggen. En zo is het ook voor een video testimonial.

En jij krijgt dat er ook altijd uit je gaat net zolang door totdat we dat ook echt helemaal hebben. Geen genoegen nemen met minder. Je doet dat maar ook echt op een respectvolle manier waardoor mensen het ook gaan geven. En dat is gewoon knap. Dat is echt heel knap.

Met één video tienduizenden euro’s omzet? 

Dat is inderdaad fantastisch als dat goed werkt. Maar één zo’n video, wat je daarmee wilt is dat mensen daardoor geraakt worden, dat ze het zien dat ze overtuigd raken van jouw visie en ook natuurlijk resultaten zien van klanten. Dus het is eigenlijk een mix van jouw verhaal maar ook met de resultaten van klanten die zitten daar ook in verwerkt.

En dan kan het echt zo eenvoudig zijn dat mensen een korte video zien die nog geen twee minuten duurt.In twee minuten kan het gedaan zijn, voor de klant.En die zich opgeeft voor een gesprek. Zo kan het gaan ja. Want mensen denken hoelang moet een video tegenwoordig zijn?We leven in een snelle wereld, je hebt natuurlijk verschillende soorten video’s met verschillende doelen, kun je daar iets over zeggen?

Nou ja, kijk, wat vaak als advies wordt gegeven, wat ik toch wel als een low-end advies zie, is dat een video altijd heel kort moet zijn. Maar ik ben het daar niet helemaal mee eens. Want wat dat betreft is video echt een filter. En dat ga je ook zien met je advertenties bijvoorbeeld.

Kijk, de mensen die langer kijken die zijn ook meer opgewarmd. Dus je zorgt er gewoon voor dat de mensen die zich opgeven die zijn eigenlijk al helemaal voorverkocht. En de mensen die toch geen klik voelen die vallen af.

Dus wat dat betreft hoe korter hoe beter. Nou, hangt ervan af voor welk doel. Een korte video kan wel leiden naar een iets langere video bijvoorbeeld. Want dat is natuurlijk ook hoe we wel werken. Ja, zeker. Puur om te triggeren. Maar inderdaad je kan in een video echt wel ook een sales gerichte waarden omslag al laten plaats vinden. Zoals jij zegt, waardoor mensen veel meer verkocht zijn.

En hoelang duurt dan ongeveer een video waar hebben we het dan een beetje over? Zo’n eerste video? Nee, zo’n eerste is kort hè. Een minuut, 30 seconden misschien, echt meer een soort Snippet of zo, weet je wel, maar daarna? Nou ja, ik heb ook een klant gehad, die heeft met een video van, dat was overigens een smartphone video, dat is wel interessant om te weten, maar dat was een video van ik denk twee minuten en die heeft echt tonnen omzet opgeleverd. En dan zou je kunnen denken, deze video is te lang. En dat is ook het advies wat ik bijvoorbeeld van Facebook marketeers kreeg: Ja, de video moet korter, die is echt veel te lang. Maar dit is dus ook echt een andere strategie.

High end videomarketing strategie

Als je een high-end marketing strategie hebt gaat het over een veel exclusievere marketingstrategie, waar je best ook iets meer tijd mag vragen. Mits het maar hout snijdt en kwaliteit is. Klopt dat?

Ja zeker. En die high end klant, die kan al in twee minuten zo’n keuze maken.Ja precies, want die heeft ook helemaal niet lang nodig om te beslissen. Heb ik ook niet, ik ben ook echt high-end klant.Het lijkt me afschuwelijk om ergens heel lang naar te moeten kijken. Als je me inderdaad in een paar minuten niet kan triggeren, dan wil ik je gewoon spreken, dan wil ik iets meer horen en dan kan ik in twintig minuten beslissen of ik 25.000 euro of meer uitgeef. Precies dat idee, toch?

Ik ben ook echt een high end klant. Dus in principe hoeft het niet allemaal kort en snel maar in principe in een redelijk relatief korte tijd kun je voor die echte, juiste high-end klant gewoon de waarde omslag laten plaatsvinden zodat hij of zij gewoon echt met je in gesprek wil.

En dan is het aan jou inderdaad om het in een sales gesprek te verkopen en te kijken of daar ook echt een win-win is, want anders gaan we sowieso niet aan de slag natuurlijk. Zeker, ja.

Nou heb je het over verschillende dingen want ik hoorde inderdaad smartphone-opnames, ik hoorde video-opnames voor je marketing, testimonials, één op één gesprek zo inderdaad. Wat doe je allemaal met klanten, hoe werk jij met klanten?

Je verkoopproces verkorten en vereenvoudigen

Waar we mee beginnen is altijd natuurlijk de strategie bepalen van, oké hoe ziet je verdienmodel eruit, wat wil je bereiken. Wat is er al inderdaad, want jij hebt natuurlijk je masterclasses die je geeft. Dus ja, we kijken altijd van hoe werkt het voor jou ook het verkoopproces. En wat werkt tot nu toe het beste voor je en ja, hoe kunnen we daar video aan toe gaan voegen zodat je inderdaad je marketing kan vereenvoudigen en ook je verkoopproces verkorten.

Ja, dus het is niet een standaard blauwdruk je, we gaan echt kijken wat er op jou business van toepassing is. Het is niet een blauwdrukje dat is ook voor low- end klanten. Je gaat gewoon echt op maat kijken en aansluiten en vooral, welke dingen wil je versterken met video waarschijnlijk hè? Dus zo ken ik jou ook, zo hebben we er samen ook naar gekeken.

De strategie is bepaald.Nou dan gaan we natuurlijk een dag plannen om video’s op te nemen en dat gaan we natuurlijk allemaal goed voorbereiden met wat ga je dan precies vertellen? En daarin ben ik wel, heb ik wel een frisse blik en kijk ik ook kritisch met je mee van wat ga je brengen en snijdt dat hout? Ja, ik weet dat inderdaad.

En dan gaan we shooten en ik vind dat superleuk. Sommige mensen houden niet van de camera, heb je wel gemerkt hè, ik ben niet zo camera schuw, ik vind dat echt heel grappig ook. Maar ik vind dit soort dingen ook leuk, make-upje erop. Ik kan hier echt van genieten. Ik vind het nog wel moeilijk en ik merkte ook echt een verschil.

Op een gegeven moment zei ik ook, in het begin deden we dingen met autocue, zonder autocue, net wat werkt voor je. Ik merk dat het voor mij beter werkt om het zonder autocue te doen maar dat is omdat dan de energie nog veel beter tot z’n recht komt. Als je echt weet wat je wil zeggen dan komt het gewoon diep van binnen. Maar soms heb je de tekst eerst even nodig om het helemaal te voelen. Ja, dat is ook wel mijn ervaring met andere klanten, dat autocue geeft een soort van hou vast dus dat is fijn om mee te beginnen. Maar uiteindelijk, als ze dan een beetje opgewarmd zijn dan kunnen we de autocue gewoon loslaten en dan komt het eigenlijk vanzelf.

Nou ja precies, als je echt weet wat je wil zeggen, ik kan me nog herinneren dat ik tegen jou ook een keer zei, doe die autocue eens weg, dit is wat ik eigenlijk echt wil zeggen tegen klanten: Ben je klaar met al die businesscoaches die je alleen maar volpompen met kennis? En uiteindelijk hebben we die video gebruikt en daar zat zoveel power en zoveel meer energie in. Grappig dat dat dus ook echt anders werkt. Ja, het zijn ook echt dingen die je moet ontdekken en misschien voor andere ondernemers werkt het wel veel beter om het juist wel met autocue te doen het is heel persoonlijk.

En daarom kijk ik ook altijd van heeft iemand al ervaring met bijvoorbeeld op eenpodium staan of met podcasten of gewoon überhaupt met publiceren. Ja, dat maakt wel verschil.Ja precies, dus ook daarin echt aansluiten bij waar iemand is en vanuit daar naar het next level inderdaad.

Alleen de video op je website plaatsen is niet voldoende

Dan hebben we gefilmd en dan? Al het filmmateriaal is er. Ja, dan gaan we natuurlijk de edit in en dan gaan we zorgen dat echt de goede teksten ook van klanten bijvoorbeeld, ja er zit ook materiaal natuurlijk tussen wat niet bruikbaar is.

Dus ja, we gaan dat allemaal verwerken en dan gaan we natuurlijk iets opleveren wat uiteindelijk met iedereen gedeeld kan worden. En dan komt natuurlijk ook van, hoe ga je het zó wegzetten dat je er alles uithaalt. En dat gaat verder dan alleen op je website zetten. Ja, want wat zijn bijvoorbeeld in deze tijd dingen die heel goed werken, ook een leuke tip voor de luisteraars even?

Nou ja, je wil eigenlijk het gewoon op alle kanalen natuurlijk tonen, dus ook opLinkedIn maar ook op Instagram, YouTube ben ik een groot voorstander van omdat dat gewoon echt een lange termijn strategie is. En YouTube, dat is gewoon echt een zoekmachine dus mensen zoeken ergens naar en die kunnen jouw video zien en nog meer video’s van je bekijken en zo ook met je in contact komen.

En het is gewoon heel anders dan bijvoorbeeld LinkedIn, want als je een video op LinkedIn deelt, ja die heeft een houdbaarheidsdatum van een week en dan is ie weg. Hè, dus ik ben altijd wel voorstander van, doe iets waardoor je er over een maand of over een halfjaar of over een jaar nog steeds profijt van hebt. Dus jongens, ben je nog niet op YouTube, zorg dat je het YouTube-kanaal ook goed benut.

Video is moeilijk om alleen te doen

Noor, je hebt al met veel ondernemers gewerkt ook en veel mooie dingen mogen doen inderdaad, wat is een verhaal dat je echt bij is gebleven? Dat je echt dacht, nou dat vond ik zo tof. Nou dat is toch wel, dat was een keer, ik had een afspraak met een klant en we zouden een livestream gaan doen, een live video via Facebook. En zij had zoiets van, we kunnen het beter maar niet doen want ik ben toch niet goed genoeg voorbereid. En ik dacht, nou we gaan het gewoon wel doen.

Dus uiteindelijk hebben we die livestream gedaan, ik heb haar helemaal daarbij begeleid en ja, daar zijn wel klanten uit voortgekomen. Dus ja, dat was voor mij een bevestiging van soms heb je gewoon, of eigenlijk altijd heb je met video iemand nodig die je daarbij begeleidt en die ook echt gaat zorgen dat je het gaat doen. Want we hebben zelf vaak excuses om het niet te doen, helemaal met video.

Ja, jij hebt dat misschien niet zo, inmiddels. Nou ja, misschien ben ik daarin ook niet, iets meer de uitzondering op de regel, maar ik vind het echt heel leuk. Maar ik heb met alles, met tv of dingen of camera, microfoons. Ja, vroeger vond ik het wel moeilijk. Want ik ben natuurlijk ook zangeres ik durfde helemaal niet een podium op. Maar ik denk dat dat mij wel erg geholpen heeft om dat te overwinnen nu twintig jaar verder. Dus precies die stap heb ik daar misschien al gemaakt.

Ik vind het niet altijd makkelijk, dat is iets anders, maar ik vind het wel leuk. Ik kan er nu ook echt van genieten. Ja, maar jij weet ook wat het kan opleveren.Ja, zeker, inderdaad. Daarom doe je het toch ook denk ik dan?Ja, dat ook, maar ik vind het ook gewoon echt heel leuk, ik heb er ook echt lol in. En ik vind sowieso marketing werkt alleen maar als je dingen doet die ook echt bij jou passen. Als je er helemaal niks mee hebt, heel eerlijk, dan zit de energie er ook niet in. Je kan wel dingen leren en ontwikkelen, dat vind ik iets anders. Als je het eng vindt, prima, ga het vooral gewoon doen. Overwin je angst. En dat is iets anders.  

Ik heb bijvoorbeeld klanten, high-end klanten, die zijn gek op vloggen, die maken allemaal korte vlogjes. Nou, als dat jouw manier is, doe. Als daar de energie zit. Anderen hebben veel meer met podcasten, doe. Anderen staan liever live op een podium.

En natuurlijk kun je online en live, niet meer helemaal offline je hebt het allebei nodig in deze tijd, ik vind toch dat je een bepaald, nou ja een aantal marketingstrategieën met elkaar moet combineren, zo simpel mogelijk net als jij, maar om de juiste klanten op je pad te krijgen.

Met die video testimonials gaan ze gewoon sneller de drempel over

Maar ik vind wel dat je moet kiezen wat echt bij je past. Als het echt-echt-echt niet jouw ding is, ja dan is er misschien een manier die simpeler en meer moeiteloos kan. Ja. Alleen, we leven wel in een wereld waar video is, dus in die zin, als je het kan benutten dan denk ik echt, en ik weet ook uit ervaring, dat het gewoon in je voordeel werkt.

Een aantal korte dingen inderdaad door die video testimonials die kan ik gewoon nu naar al mijn klanten sturen. Ze gaan gewoon sneller de drempel over de kosten van mijn Ads zijn gewoon gehalveerd, ik krijg gewoon directer de juiste klanten op mijn pad. Maar ook overal in mijn website is nu een korte video eigenlijk geïntegreerd waardoor mensen ook sneller doorstromen. Degenen die binnenkomen in een soort funnel, gaan ook sneller die funnel door. Dus ja, het heeft gewoon, net wat ik zeg, je kan eigenlijk in deze tijd niet meer zonder denk ik.

Nee hè. Als je op dit niveau opereert. En ik denk zelfs dat ik er nog veel meer uit zou kunnen halen. Ja, ik zie ook nog heel veel kansen voor je. Ja precies, nou dat wordt na deze podcast het volgende gesprek inderdaad.

Het hoogste bedrag dat is binnengehaald met één video door een klant?

Noor we hadden het net over welke succesvolle casus, wat is het hoogste bedrag wat een klant ooit binnen heeft gehaald met één video? Daar ben ik toch even nieuwsgierig naar. Het hoogste bedrag?Ja, wat is de hoogste omzet met één video?

Nou, wat ik net al zei, die ene video die heeft dus echt maanden, misschien wel jaren ook gewerkt denk ik, die heeft echt tonnen omzet binnengehaald. Ik weet in vier maanden tijd meer dan een ton omzet.

Eén video Ads erop tonnen omzet. Ja, dus doorlopend gewoon goede gesprekken met high end klanten. Dus dat is natuurlijk ideaal.Mocht je ergens nog twijfelen luisteraars, dit is echt … Heb je er nog niks mee of heb je wel video’s maar doe je er te weinig mee en werken ze niet, dan is het echt belangrijk om hier iets mee te gaan doen.

Veel gemaakte fouten bij video

Zijn er nog andere dingen waarvan jij denkt, nou dat is voor luisteraars echt interessant om te weten. Ja, dat is wel een hele brede vraag. Misschien het smartphone stuk want die hebben we nog niet gehad. Je doet de video testimonials dus dat stuk maar je kan ook heel veel zelf met je smartphone.

Zeker, ja. Ik denk dat de combinatie heel sterk is, van én goeie high quality video’s, vooral video testimonials wil je want die gaan lang mee. Die wil je gewoon echt goed opgenomen hebben. Maar daarnaast kun je natuurlijk prima met je smartphone video’s maken voor bijvoorbeeld LinkedIn of Instagram Reels of Shorts op YouTube. En wat zijn dan de belangrijkste dingen met je smartphone, wat is echt een belangrijk element waar je echt op moet letten als je zelf video’s maakt met je smartphone?

Nou, wat ik heel vaak mensen fout zie doen, of fout, het is niet fout maar het staat een beetje knullig. Maar stiekem wel fout gewoon, dus niet meer doen. Dat ze naar zichzelf kijken. Dus ze gebruiken de selfie camera wat logisch is want dan zie je zelf of je goed inbeeld bent natuurlijk.
Daar moet ik ook altijd op letten, dat ik wel gewoon naar de camera toe kijk.In de lens, ja. Maar dat ziet er gewoon onwijs stom uit als je mensen dan eigenlijk naar zichzelf ziet kijken.

Dus mijn advies is dan, kijk echt in de lens. En zorg ook dat je je camera of je lens op ooghoogte of iets daarboven hebt. Zodat mensen niet of je onderkin zien of in je neus kijken. Want als je je camera natuurlijk onder je hebt dan ziet het er ook niet zo fraai uit.

En wat ik onthouden heb is dat je zei zorg dat je niet in het midden gaat staan want anders heb je een play-button op je neus. Ja, klopt. Dus mensen, niet in het midden staan, iets links of rechts van de camera, goed inde lens kijken en op ooghoogte anders zie je gewoon precies wat er in je neus zit en dat wil je niet, dat trekt sowieso geen high end klanten aan.

Marketing om klanten te inspireren

Ik zie marketing als niks meer of minder dan mensen inspireren met iets wat je echt wil delen. Als het een kunstje is voelen mensen het ook dus ik doe het ook niet om het delen om het delen, maar als ik denk ik voel iets dit wil ik gewoon even delen. Of ik heb iets leuks te vertellen of nou hè dat we deze podcast aan het doen zijn, dat is gewoon superleuk om te delen. Jongens let op, houd het in de gaten want deze komt er ook aan.

Ja, dat vind ik gewoon leuk. Want dit is gewoon echt belangrijke kennis om met mensen. Ja, het is gewoon zonde als ze dat missen. Dus dan doe ik het ook. Maar dan nam ik ‘m weer verkeerd op, weet je wel, horizontaal en dan moest ie weer verticaal. Maar uiteindelijk leer je het wel.

Het is ook gewoon start by doing. Het doen, ja. Echt start before you’re ready, gewoon doen. En wat ik ook doe voor de mensen die, misschien een leuke tip voor de mensen die denken, nee super eng, dat doe ik echt niet.

Ik zette het er gewoon op en ik keek er niet meer naar. En het leuke is, als je het op Instagram stories zet of verhalen binnen 24 uur is het er toch af. Dus zo’n bult kan je je niet vallen, ga het gewoon doen. Ik denk altijd als ik er gewoon 23 uur niet naar kijk is het weg. Dus in het ergste geval duurt het 23 uur en 59 minuten en 59 seconden. Of nee, meestal doe je één minuut dus, 59 minuten. Dus nou ja, dat vond ik heel relaxt ik dacht ga gewoon een drempel over.

Expertise over high end videomarketing krijgen

Noor, wat ik aan jou echt zo leuk vind, jij bent zo bescheiden en rustig inderdaad, terwijl je echt zo groots bent in wat je doet. En dat vind ik jou een heel mooi mens maken. Nogmaals, echt fantastisch ook dat ik je mag toevoegen aan m’n kennisexpert team voor mijn high-end ondernemers.

Ik heb natuurlijk een expertteam waar al mijn klanten ook gebruik van kunnen maken en ik kan niet wachten tot zij ook deze expertise krijgen. Want zeker als je wil high end ondernemen heb je dat nodig.

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?

Ik heb één vraag en die moeten we nog wel even doen in deze podcast. En dat is, ik stel mensen altijd een beetje de gekke vraag: waar kunnen we je’s nachts voor wakker maken? Dat is eigenlijk een rubriek.

En wat is dat voor jou Meriam? O, nou voor mij is het echt stokbrood met kruidenboter. O, echt? Ja, dat vind ik heerlijk. Vroeger was het een tomatensoepje met stokbrood en kruidenboter. Kim, als je luistert, je weet het nog wel. Een vriendin van vroeger van mij, we gingen altijd voor stokbrood en kruidenboter kon je me wakker maken.

Hebben ze ook gedaan midden in de nacht. Toen ik in de Jeugdzorg werkte, op de allerlaatste dag, toen sliep ik daar zeg maar en toen vroegen ze waar kunnen we je voor wakker maken. Ik zeg, nou stokbrood met kruidenboter. En om 02.00 uur ging de bel, dingdong, nou daar zaten ze met tomatensoep, stokbrood en kruidenboter. Had ik een slaapdienst. Dat was heel leuk natuurlijk.

Maar de vraag ging over jou. Jij geeft natuurlijk een beetje jezelf ruimte om na te denken.Ja. Maar ik vind het ook fijner om zelf de vragen te stellen eigenlijk. Dit voelt toch een beetje wat ongemakkelijk. Ja, de rollen zijn een keer omgedraaid en hoe vind je dat het gaat eigenlijk?
Ja, jij bent gewoon een goeie, ik heb al gezegd jij bent echt een goeie talkshow host. Ja, dat wordt ons volgende project. Hé jongens, luisteraars, scoop-scoop, wij hebben ideeën. Maar goed, dat later inderdaad daar neem ik de luisteraars nog weleens in mee. Ik laat me niet van m’n stuk afbrengen.

Noortje Janmaat, waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken? Ja jeetje ik denk nu wel gelijk aan eten dan. Maar het liefst niet eigenlijk, want ik vind m’n slaap zo heerlijk.

Dat hebben al heel veel mensen gezegd laat me alsjeblieft gewoon slapen. Oké Noortje Janmaat gewoon niet ’s nachts wakker maken daar maak je geen vrienden mee, gaat ze geen dingen doen voor je.

We zijn een beetje aan het einde gekomen van deze podcast Noortje, is er nog iets wat jij wil delen of waarvan je denkt nou dat hebben we echt nog niet besproken wat wel belangrijk is voor luisteraars om te weten. 

Video is een leerproces

Volgens mij heb ik dat aan het begin ook gezegd. Video is echt een leerproces, dus ja ,als je het uit blijft stellen dan kan je niet leren. Dus ja, je moet het gewoon gaan doen. Maar dan wel begeleid, zeker.

Ja, en het mooie wat ik ook nog laatst weer van een klant terugkreeg na veel jaren terug voor het eerst video’s mee opgenomen en die hebben echt jarenlang gewerkt. En we hebben opnieuw video’s opgenomen en ik zag gewoon het groeiproces bij haar.

En dat zei ze zelf ook van, ja het voelt nu zo alweer op een ander niveau, ik ben zelf gegroeid. En ja, dat is mooi om te zien en dat vind ik ook het mooie van klanten begeleiden dat je toch ze zo aan de hand kan meenemen bij dat hele proces van zichtbaar worden.

En dat wil je gewoon ook op de juiste manier doen met de juiste video’s, met de juiste strategie en dat het uiteindelijk natuurlijk gewoon gaat opleveren.

Precies, want daar doen we het ook voor high-end ondernemers kijken vooral ook naar de return on investment. En die zijn er prima bereid voor te investeren als het maar oplevert. Superleuk Noortje en nogmaals wij delen deze visie dus in die zin en we werken nou met elkaar dus ik ken je goed.

Ik vind je wel echt een vakvrouw.Er zijn maar weinig video-experts die echt high-end ondernemen ook goed snappen. Sowieso in marketing zijn veel marketingbureaus en experts gericht natuurlijk op massa en op kleine stapjes en high-end ondernemen vraagt echt een andere strategie. Echt een veel exclusievere strategie, en jij beheerst dat feilloos ook in video.

Dus dat wil ik je nog wel echt even teruggeven dat dat echt een uniek iets is waar veel andere experts niet mee wegkomen.Nou, dank je wel.Dus daarom werk ik ook graag met je samen.Nou, super.

Wil jij je video’s upgraden?

Stel dat er nou meer mensen zijn die dit luisteren en zeggen, nou ik wil gewoon iets meer weten van Noortje over wat zij doet of wat ze zou kunnen betekenen en voldoe ik aan de criteria om met haar te mogen werken. Wat is dan handig, hoe kunnen zij het beste even contact opnemen met je?

Nou ja, via mijn website verdienenmetvideo.nl, daar kunnen mensen meer van mij zien en ook van mijn klanten over de resultaten kunnen ze zien. Dus dat zou een goeie eerste stap kunnen zijn. Uiteraard ben ik ook op LinkedIn te vinden, dus ze kunnen daar ook een connectie verzoek sturen.

Is er nog iets leuks binnenkort waar klanten aan mee kunnen doen of even kunnen proeven, voelen, ruiken? Op mijn site, kunnen mensen ook mijn boek vinden ik heb een boek geschreven. Of ja, wat meer over de manier zien hoe ik werk dus ze kunnen dan ook een video aanvragen en dan ook meer te weten komen over hoe het kan werken hoe video kan werken. 

En in je boek beschrijf je ook alles over hoe je kunt verdienen met video. Ja, inderdaad. Echt, dus niet zomaar video’s maken dit gaat over hoe kunnen we verdienen met video en daarom ook de naam van je bedrijf: www.verdienenmetvideo.nl. Of jongens, link gewoon even met Noortje Janmaat op LinkedIn. Het kan eigenlijk niet zijn dat je haar dan mist.

Wil jij je video’s upgraden? Want vaak zijn het al gevestigde ondernemers die al iets doen met video in deze tijd. Ben jij gewoon een high achiever heb je om één of andere reden nog onder een steen gelegen en nog niks met video maar wil je dat wel op het juiste niveau neerzetten dan kan dat ook.

Zoek even contact met Noortje en check vooral gewoon even haar website koop haar boek kijk welke leuke dingen ze doet. Kijk ook hoe ze werkt en met welke ondernemers zij al gewerkt heeft. Je vindt het allemaal op haar websitewww.verdienenmetvideo.nl.

We gaan ‘m afronden Noortje, mag ik je onwijs bedanken? Ja, jij bedankt voor de uitnodiging, superleuk. Nou, heel graag gedaan en ik hoop luisteraars dat jullie in ieder geval ook in deze podcast weer een stapje verder zijn. De volgende podcast staat alweer op de rol, wat er dan is dat houden we zoals jullie weten nog even geheim.

Maar stay tuned en blijf vooral luisteren ik spreek jullie de volgende keer weer.

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie