Altijd Geld én Tijd Verdienen met Video (persoonlijk verhaal)

Wat is ervoor nodig om altijd geld én tijd te verdienen met je video’s? Moet je meer video’s maken? Moet je langer werken? Moet je harder werken? Of is er een andere manier voor ons ondernemers? Bekijk de video of lees het artikel.

Video: Geld én Tijd Verdienen met Video

Kijktijd YouTube-video: 6 minuten en 45 seconden

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/zXEgHFJBQLM. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.


Het verhaal van mijn moeder

Ik weet het nog zo goed. Het was vroeg in de ochtend. Mijn telefoon ging. Het was mijn moeder die belde.

“Hoi Noor” en toen bleef het stil aan de andere kant van de lijn. “Het is niet goed”, zei ze.

“Ik heb de uitslag van het Bevolkingsonderzoek gekregen. Ze hebben iets gevonden en het is kwaadaardig.” Ik was in shock. Hoe cliché. Je hoort dit soort verhalen toch alleen van anderen, dacht ik. En nu is mijn eigen lieve moeder erdoor getroffen.

Jeetje mina, wat hangt er allemaal boven haar hoofd? Wat hangt er allemaal boven ons hoofd?

Het ziekenhuis was jarenlang haar werkplek, waar ze als verpleegkundige aan heel wat bedden heeft gestaan. En nu waren de rollen omgedraaid. Waren het niet haar handen die liefdevolle zorg verleenden, maar moest ze juist alles uit handen geven.

Er volgde een periode van ziekenhuisbezoeken, van onderzoeken, van wachten en van onzekerheid. Ik was nog nooit zó vaak in een ziekenhuis geweest als toen.

Vrijheid van een Ondernemer

Het voelde als een enorme rijkdom en vrijheid om met haar mee naar het ziekenhuis te kunnen gaan, zoveel als ik zelf wilde. Ik dacht: als ik nu nog in loondienst was geweest, dan had het heel wat ingewikkelder geweest om met haar mee te gaan.

Niemand had in die tijd door dat ik even wat minder werkte. Toch bleef ik gewoon geld verdienen. Mijn bedrijf loopt altijd door, mijn website werkt voor me, mijn content werkt voor me, mijn YouTube-video’s blijven dag en nacht voor me werken en mijn inkomsten blijven binnenkomen. Kortom: mijn marketing schijnt als een zonnetje. Maar is het mij daar om te doen?

Winst in Geld of winst in Tijd?

Ik stelde mezelf de vraag: wat vind ik belangrijker? Winst in geld of winst in tijd?

Ik besefte toen: wauw, dit is toch de ultieme vorm van vrijheid? Baas zijn over mijn eigen agenda en zelf kunnen bepalen dat ik op dinsdagmiddag met mijn moeder zit te lunchen, nadat we in het ziekenhuis zijn geweest voor weer een onderzoek.

Dat is toch hét voordeel van ondernemer zijn? Dat we van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten en dat we echt verschil maken. Dat we niet meer of harder hoeven te werken om het geld te verdienen dat we nodig hebben. Zodat er tijd overblijft om de dingen te doen die we óók belangrijk vinden in ons leven. Voor iedereen om ons heen is dat niet het geval, toch?

Harder werken om succesvoller te zijn

Ook al heb je de beste baan, met het allerbeste salaris, dan nog stoot je je hoofd tegen een plafond. Er zitten maar 24 uur in een dag en 7 dagen in een week. Als je meer wilt verdienen, dan moet je langer werken.

Maar dat geldt niet voor ons als ondernemer. Hoeveel we verdienen, hangt niet af van het aantal uur dat we werken of hoe hard we werken. Al is dat compleet het tegenovergestelde van wat wij hebben meegekregen van huis uit.

Als je succesvoller wilt zijn, dan moet je harder werken, toch?

Maar, is dat echt waar? Als je gelooft dat je harder moet werken voor je geld, dan zal dat jouw werkelijkheid zijn.

Ik geloof (én ervaar) niet dat ik harder moet werken om mijn geld te verdienen. Het internet en alle middelen – zoals video – die we voorhanden hebben, maken zoveel meer mogelijk. Nog veel belangrijker om jezelf af te vragen: wanneer ben je eigenlijk succesvol?

  • Gaat het om wat je bezit?
  • Om wat je hebt?
  • Om wat je bereikt hebt?

Of gaat het om wie je bent en wat voor ervaringen je in je leven opdoet?

Succesvol zijn is…

Succesvol zijn is voor mij om een interessant en verrassend leven te creëren, waarin ik nieuwe ervaringen opdoe, nieuwe dingen leer, nieuwe uitdagingen aanga, werk doe wat ik echt graag wil en waar ik goed in ben en van betekenis ben voor anderen. Een leven waarin ik zoveel mogelijk tijd doorbreng met leuke mensen, zowel zakelijk als privé.

Wat ervoor nodig is om dit leven te leven? Doelen stellen, de juiste keuzes maken en de juiste dingen doen die ervoor nodig zijn om het verschil te maken. Ik wil dat mijn bedrijf voor mij werkt en niet tegen mij werkt. Het bedrijf dat ik zelf gecreëerd heb, biedt me de mogelijkheid om nog steeds buiten de deur te lunchen, samen met mijn moeder bijvoorbeeld, ook nu ze weer beter is.

Zo kan het ook voor jou zijn.

Jij hebt zelf de regie over je bedrijf, over jouw marketing en over jouw financiële situatie. Je staat zelf aan het roer, wat betekent dat je ook zelf het roer om kunt gooien als je het anders wilt. Daarom ben je tenslotte ondernemer geworden, toch?

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met high end video. Met meer dan 18 jaar ervaring in marketing, helpt ze ervaren ondernemers in het hogere segment om gekwalificeerde leads te krijgen met high end video.

Plaats een reactie