Starten met video wat is de juiste tijd

Starten met video: ben je er wel klaar voor?

Als je nog niets met het marketingmiddel video doet, dan vraag je je misschien af: wanneer is het juiste moment om ermee te starten?

  • Ben ik er klaar voor?
  • Kan ik het me wel veroorloven?

Hieronder staan 5 stellingen om te bepalen of jij klaar bent om met video te gaan beginnen (als je op alle 5 stellingen JA hebt geantwoord, dan is dit hét moment om te beginnen).

Bekijk de video en lees het artikel Starten met video: ben je er wel klaar voor?

Video: Starten met video: ben je er wel klaar voor?

Kijktijd: 5 minuten en 44 seconden

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/fTdCg5ljhiI. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Maar eerst wil ik iets vertellen over mijn eigen ervaring.

1-op-1 werken

Jarenlang had ik de overtuiging dat het niets voor mij is om voor een groep te staan, laat staan om klanten in groepsverband te coachen. Nee 1-op-1 past mij beter, dacht ik. Mijn klanten voelen zich veilig en we behalen samen de beste resultaten: we maken écht verschil.

Ik reserveerde bijna AL mijn tijd voor mijn VIP-klanten (eerlijk is eerlijk: daar betalen zij mij goed voor), maar ik raakte behoorlijk uitgeput. Bij het idee om er nóg een VIP-klant bij te krijgen, sloeg de vermoeidheid in als een bom (zelfs als de dag nog maar nèt was begonnen).

Zo wilde ik niet langer werken…

Gevangen in je eigen bedrijf

Ik voelde me gevangen in mijn eigen bedrijf. Zo wilde ik niet langer werken, zo wilde ik niet leven. Er moet een andere manier zijn om toch die grootse resultaten te bereiken, voor de juiste mensen, in minder tijd en met mijn minimale inspanning.

Ik ging mijn eerste groepsprogramma creëren. Een week later had ik mijn eerste verkoop. En na twee weken had ik een groep van 7 klanten bij elkaar.

Je begrijpt: ik stond versteld!

Ik dacht: als ik 7 groepsprogramma’s kan verkopen, dan kan ik er ook 15 verkopen.

Maar ik dacht ook: als ik een groepsprogramma van 1.000 euro kan verkopen, dan kan ik ook een programma van 30.000 euro verkopen. #groterdurvendenken

Terug naar vandaag.

Zoals je misschien weet, begon het met mijn tweede bedrijf Verdienen met VIDEO allemaal met video. En nu word ik door velen gezien als de Video Marketing Strateeg voor ervaren ondernemers. Het zal je niet verbazen dat ik een groot voorstander ben van het middel video. Waarom? Omdat het werkt.

Het gaat er gelukkig niet altijd om dat je de allermooiste of de allerbeste video maakt. Het gaat erom dat je de juiste video’s maakt, waarin je jezelf als mens en ondernemer laat zien, waarmee je in contact komt met nieuwe leads die bij jou passen.

Een belangrijke vraag is: wanneer is het juiste moment om met video te starten? Is dit wel het juiste moment voor jou? Past het middel video wel bij de fase waarin je nu bent met je bedrijf?

Checklist: Starten met Video of niet?

Hier volgen 5 stellingen om te ontdekken of dit het juiste moment is om te gaan starten met video.

#1 Je weet wie jouw ideale klant is

Hoe zorg je ervoor dat je alleen die mensen aantrekt met wie je het allerliefst werkt? Daarvoor is het nodig dat je een aantal dingen haarscherp op je netvlies hebt over jouw ideale klant.

  • Wie is jouw ideale klant?
  • Weet je waar hij ’s nachts wakker van ligt?
  • Weet je wat hem frustreert?
  • Weet je waar hij naar verlangt?
  • Weet je waar hij van droomt?

Kun je hem nu in gedachten voor je zien? Als je ‘JA’ hebt gezegd, lees dan verder…

#2 Je hebt iets te verkopen

Een belangrijke regel bij AL je marketingactiviteiten: er moet altijd een manier zijn om je investeringen in tijd en geld terug te verdienen. ALTIJD. Bied je al een product, een online training, een coachprogramma of een dienst aan tegen betaling? Of heb je nog geen (opschaalbaar) aanbod van producten en diensten? Lees in dit laatste geval mijn volgende blog, waarin ik een aantal ideeën deel om je eerste betaalde product te creëren.

Als je wel al een betaald product hebt, lees dan verder…

#3 Je hebt je product al eens verkocht

Als je nog nooit jouw betaalde product hebt verkocht, dan weet je niet of het wel werkt. Je weet niet of jouw ideale klanten er wel mee geholpen zijn en of ze er de juiste resultaten mee kunnen bereiken. Een product lanceren en verkopen dat je nog niet hebt getest in de praktijk, is daarom best wel riskant, omdat je nog niet het vertrouwen hebt dat je product écht werkt. En we weten allebei: zonder vertrouwen, geen verkopen.

Als je je product nog nooit hebt verkocht, dan heb ik het volgende advies voor je: ga eerst je product verkopen (voordat je met online marketing start), door mensen uit je netwerk een betaald aanbod te doen.

Heb je je product al eens met succes verkocht? Lees dan verder…

Hefboomeffect met video

#4 Je hebt het verlangen om meer te verkopen

Wat ik om me heen zie is dat veel ondernemers nog niet de mogelijkheid hebben om meer te verkopen. Ze hebben geen tijd en ruimte voor meer klanten. Zoals ik je net vertelde was het voor mij ook lange tijd zo, toen ik alleen maar 1-op-1 werkte.

Nu is mijn regel: ik doe niets waardoor ik geen hefboomeffect kan creëren, waardoor ik mijn tijd en waarde niet kan ‘hefbomen’. Ik wil heel veel kracht zetten, zonder dat het me heel veel kracht kost. #fulljoylife

Heb jij de wens om beter te verkopen? Lees dan vooral verder…

#5 Je durft jezelf te laten zien

Als je meer impact wil krijgen als ondernemer, dan is het nodig om jezelf te laten zien. En daar zul je vrijmoedig voor moeten zijn, om jezelf te laten zien en om jezelf kwetsbaar op te stellen door je video’s op internet te zetten. Maar het is echt waar: door helemaal jezelf te zijn en jezelf te laten zien zoals je bent, onderscheid je je van alles en iedereen. En trek je er klanten mee aan met wie je een klik hebt en die precies bij je passen én met wie het leuk is om te werken.

Starten met video’s

Wil jij starten met video en wil je dat op de allerbeste manier doen?

Met mijn unieke oplossing krijg je niet alleen high-end video’s die kwaliteit en expertise uitstralen, maar ook de strategie waarmee je continue hoogwaardige klanten aantrekt. Ik zeg er gelijk bij: het is niet voor iedereen. Het is speciaal voor ervaren consultants en coaches. Het is voor jou belangrijk om met de beste klanten te werken en samen de beste resultaten te bereiken, maar ook om meer vrije tijd in je agenda te krijgen.

Ga in gesprek met mij als je zo goed mogelijk gebruik wil maken van video én als je het echt in de praktijk wil brengen. Geef je hier op voor een vrijblijvend strategiegesprek. Ik deel graag een aantal eenvoudige mogelijkheden om hoogwaardige leads te krijgen met high-end videomarketing.

Het gaat je veel rust geven.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noortje Janmaat
Video Marketing Strateeg & Auteur van Experttips over Verdienen met video (2e druk – mei 2018)

Noortje Janmaat
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek Experttips over verdienen met video (2e druk mei 2018). Ze helpt ervaren ondernemers om kwalitatieve leads te krijgen met hoogwaardige marketingvideo's, zodat ze met meer gemak kunnen verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *