Starten met video: wat is de beste tijd?

Als je nog niets met het marketingmiddel video doet, dan vraag je je misschien af: wanneer is het juiste moment om te starten met video?

  • Ben ik er klaar voor?
  • Kan ik het me wel veroorloven?

Hieronder staan 5 stellingen om te bepalen of jij als ondernemer klaar bent om met video te gaan starten (als je op alle 5 stellingen JA hebt geantwoord, dan is dit hét moment om te beginnen). Bekijk de video en lees het artikel Starten met video: ben je er wel klaar voor?

Video: Starten met video: ben je er wel klaar voor?

Kijktijd: 5 minuten en 44 seconden

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/fTdCg5ljhiI. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.


Maar eerst wil ik iets vertellen over mijn eigen ervaring.

1-op-1 werken als ondernemer

Jarenlang had ik de overtuiging dat het niets voor mij is om voor een groep te staan, laat staan om klanten in groepsverband te coachen.

Nee 1-op-1 past mij beter, dacht ik.

Mijn klanten voelen zich er prettig bij en we behalen samen de beste resultaten: we maken écht verschil.

Ik reserveerde bijna AL mijn tijd voor mijn VIP-klanten (eerlijk is eerlijk: daar betalen zij mij goed voor), maar ik raakte behoorlijk uitgeput. Bij het idee om er nóg een VIP-klant bij te krijgen, sloeg de vermoeidheid en stress in als een bom (zelfs als de dag nog maar nèt was begonnen).

Uurtje-factuurtje verdienmodel

Ik voelde me gevangen in mijn eigen bedrijf. Zo wilde ik niet langer werken, zo wilde ik niet leven. Er moet een andere manier zijn om toch die grootse resultaten te bereiken, voor de juiste mensen, in minder tijd en met minimale inspanning.

Ik ging mijn eerste groepsprogramma creëren. Een week later had ik mijn eerste verkoop. En na twee weken had ik een groep van 7 klanten bij elkaar.

Je begrijpt: ik stond versteld.

Ik dacht: als ik 7 groepsprogramma’s kan verkopen, dan kan ik er ook 15 verkopen.

Maar ik dacht ook: als ik een groepsprogramma van 1.000 euro kan verkopen, dan kan ik ook een jaarprogramma van 30.000 euro verkopen. #groterdurvendenken

Terug naar vandaag.

Zoals je misschien weet, begon het met mijn tweede bedrijf Verdienen met VIDEO allemaal met video. En nu word ik door velen gezien als de Video Marketing Strateeg voor ondernemers met een vooraanstaande positie.

Het zal je niet verbazen dat ik een groot voorstander ben van het marketingmiddel video.

Waarom? Omdat het werkt.

Het gaat er gelukkig niet altijd om dat je de allermooiste of de allerbeste video maakt. Het gaat erom dat je video strategisch inzet. Een video waarin je jouw unieke expertise deelt, waarin jezelf als mens en ondernemer laat zien, waarmee je in contact komt met mensen die helemaal bij jou passen.

Een belangrijke vraag is: wanneer is het juiste moment om met video te starten? Is dit wel het juiste moment voor jou? Past het marketingmiddel video wel bij de fase waarin je nu bent met je bedrijf?

Checklist: Starten met Video Marketing of niet?

Hier volgen 5 stellingen om te ontdekken of dit het juiste moment is om te gaan starten met video marketing.

#1 Je weet wie jouw ideale klant is

Hoe zorg je ervoor dat je alleen die mensen aantrekt met wie je het allerliefst werkt? Daarvoor is het nodig dat je een aantal dingen haarscherp op je netvlies hebt over jouw ideale klant. Weet jij:

  • Wie jouw ideale klant is?
  • Waar hij ’s nachts wakker van ligt?
  • Wat hem frustreert?
  • Waar hij naar verlangt?
  • Waar hij van droomt?

Kun je hem nu in gedachten voor je zien? Als je ‘JA’ hebt gezegd, lees dan verder…

#2 Je hebt iets te verkopen

Een belangrijke regel bij AL je marketingactiviteiten: er moet altijd een manier zijn om je investeringen in tijd en geld terug te verdienen. ALTIJD. Bied je al een product, een online training, een High End dienst of programma aan tegen betaling? Of heb je nog geen (opschaalbaar) aanbod van producten en diensten?

TIP! Lees het artikel over High End ondernemen: https://verdienenmetvideo.nl/high-end-ondernemen/

Als je wel al een betaald product of een betaalde dienst hebt, lees dan verder…

Noor Janmaat verdienen met video

#3 Je hebt je product al eens verkocht

Als je jouw betaalde product of dienst nog nooit hebt verkocht, dan weet je niet of het wel werkt. Je weet niet of jouw ideale klanten er wel mee geholpen zijn en of ze er de juiste resultaten mee kunnen bereiken. Een product of dienst online lanceren en verkopen dat je nog niet hebt getest in de praktijk, is daarom best wel riskant, omdat je nog niet het vertrouwen hebt dat je product écht werkt.

Veel ondernemers die de resultaten van hun dienst moeten benoemen, weten niet zeker wat die resultaten zijn. Zelfs als ze al jaren werken met klanten, twijfelen ze nog steeds of hun dienst wel echt werkt. Een pilot geeft wel onweerlegbaar bewijs, bewijs dat voor zichzelf spreekt, waardoor jij eigenlijk geen verhaal meer nodig hebt. 

Ze noemen dat ook wel: ‘Show, don’t tell’.

En dat onweerlegbare bewijs geeft jou heel veel zelfvertrouwen. Je hebt echt ervaren dat jouw dienst werkt en je kunt daardoor veel beter je punt maken in je (video)marketing. Je kunt je dienst veel beter verkopen in verkoopgesprekken en je kunt veel hogere prijzen vragen.

Werner Janssen over Noor Janmaat

Dankzij de adviezen die ik van Noortje heb gekregen, kan ik wel zeggen dat ik binnen 2 jaar tijd mijn omzet heb weten te verdubbelen. 

Dat bewijs is nodig om een krachtig fundament onder je bedrijf te leggen. Alle nieuwe diensten hebben dat bewijs nodig, voordat je ze kunt gaan aanbieden aan je klanten.

Dus, als je je product nog nooit hebt verkocht, dan heb ik het volgende advies voor je: ga eerst proefdraaien met een pilot (voordat je met online marketing start), door mensen uit je warme netwerk een betaald aanbod te doen.

TIP! Ontdek hier wat ervoor nodig is om te gaan Proefdraaien met Pilots.

Heb je je product of dienst al eens met succes verkocht? Zo ja, lees dan verder…

#4 Je hebt het verlangen om meer te verkopen

Wat ik om me heen zie is dat veel ondernemers nog niet de mogelijkheid hebben om meer te verkopen. Ze hebben geen tijd en ruimte voor meer klanten (en dus meer impact). Zoals ik je net vertelde was het voor mij ook lange tijd zo, toen ik alleen maar 1-op-1 en uitvoerend werkte.

Nu is mijn regel:

  • Mijn programma is schaalbaar (1-op-1 of in kleine groepjes).
  • Mijn programma is doorlopend (zodat klanten op elk moment kunnen instromen)
  • Mijn programma heeft verschillende serviceniveaus en prijsniveaus. Klanten die alles willen uitbesteden krijgen een duurder aanbod, dan klanten die meer zelf willen doen.

Heb jij de wens om beter te verkopen? Zo ja, lees dan vooral verder…

#5 Je durft jezelf te laten zien

Als je meer impact wil krijgen als ondernemer, dan is het nodig om jezelf te laten zien. En daar zul je vrijmoedig voor moeten zijn, om jezelf te laten zien en om jezelf kwetsbaar op te stellen door je video’s op internet te delen.

Maar, het is echt waar: door helemaal jezelf te zijn en jezelf te laten zien zoals je bent, onderscheid je je van alles en iedereen. En trek je er klanten mee aan met wie je een klik hebt en die precies bij je passen én met wie het leuk is om te werken.

Wil je op de allerbeste manier gebruikmaken van video? Geef je op voor een vrijblijvend strategiegesprek. Ik deel heel graag een vernieuwende, passieve manier van leadgeneratie waar mijn klanten (ondernemers met een vooraanstaande positie) de allerbeste resultaten mee krijgen.

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie