5 manieren om te verdienen zonder online marketing

5 manieren om te verdienen zonder online marketing

Een van de meest gestelde vragen die ik over video krijg is:

Wanneer weet ik wanneer het juiste moment is om met video te gaan starten?

Dat is een heel goede vraag en het antwoord is eigenlijk voor elke ondernemer anders. 1 ding is belangrijk om te weten, want:

  • Video is geen strategie
  • Video is geen marketing
  • Video is geen verkoop
  • Video is geen doel op zich

Wat is het dan wel?

Video is een Marketingmiddel

Video is niets meer dan een middel om je boodschap over te brengen, om mee te communiceren. En waar het om gaat, is hoe je dit middel gaat toepassen voor de groei van jouw bedrijf. Alles wat je binnen je bedrijf doet, dat doe je met een doel. En er moet altijd een manier zijn om je investeringen in tijd en geld terug te verdienen. Zonder verkoop, geen bedrijf (maar eerder een hobby).

Aanbod creëren dat mensen willen kopen

Ik wil je graag een paar ideeën geven voor als je nog geen product hebt dat je kunt verkopen. Om het overzichtelijk te maken, onderscheid ik 3 categorieën waarin jouw producten en diensten kunnen vallen:

  1. Doe het zelf (Do it Yourself)
  2. We doen het samen (Done with You)
  3. Ik doe het voor jou (Done for You)

Optie 1 (Do it Yourself) is laag geprijsd, opschaalbaar, er zit geen persoonlijke begeleiding bij en is volledig geautomatiseerd. Het zou bijvoorbeeld een online training kunnen zijn of een boek of een e-book. 

Optie 2 (Done with you) is hoger geprijsd (dan DIY), het is opschaalbaar, en er zit persoonlijke begeleiding in groepsverband in.

Optie 3 (Done for you) is je meest exclusieve aanbod, het is het best geprijsd en klanten krijgen jouw meest persoonlijke begeleiding en komen tot de beste resultaten.

Binnen mijn bedrijf bied ik ook diensten en producten aan die in deze 3 categorieën vallen:

5 type diensten of producten

Dus hier zijn 5 type diensten of producten die je kunt creëren, zonder veel kostbare tijd te verliezen aan online marketing en het maken en verspreiden van video’s:

1. VIP-dag met persoonlijke coaching

Een simpele manier om snel een klant te krijgen én direct geld te verdienen is door een VIP-dag aan te bieden. Tijdens een VIP-dag krijgt je klant jouw persoonlijke onverdeelde aandacht, waardoor hij snel de gewenste resultaten kan bereiken. Een valkuil ervan is dat persoonlijke coaching niet opschaalbaar is (je creëert er geen hefboomeffect mee), maar het is de perfecte manier om te starten zonder een ingewikkelde online lancering of aan veel online marketing te doen.

2. Een Done-for-you service

Ervaren ondernemers zijn drukbezet en zijn altijd op zoek naar manieren om tijd te besparen. Het is onmogelijk om alles zelf te doen, helemaal als je wilt opschalen en je bedrijf wilt laten groeien, dan kun je niet alles alleen blijven doen. Als jij terugkerende taken en werkzaamheden uit handen kan nemen, dan bespaar je niet alleen tijd, je bespaart ook de nodige zorgen. En jouw klant weet dat het werk bij jou in goede handen is.

3. Een Pilot

Als je een idee hebt voor een nieuw product, dan is het een grote valkuil om het eerst helemaal (perfect) te willen maken en het dan pas te gaan verkopen. Ik ben er ook vaak genoeg mee de mist ingegaan… Maanden bezig geweest met de voorbereidingen, stond de training eindelijk kant-en-klaar paraat, was het resultaat dat ik de training niet verkocht kreeg.

Hoe zou het zijn als je je product al verkoopt, nog voordat je het gemaakt hebt? Dat geeft enorm veel rust en ruimte. Proefdraaien met een pilot helpt mij om gewoon te gaan beginnen en mijn ‘kladversie’ te gaan verbeteren met de input en vragen van mijn klanten. Het geeft me zelfvertrouwen dat het product werkt en dat heb ik nodig om het product een volgende keer gemakkelijker te verkopen.

4. Een Live Workshop of Training geven

Een live workshop is een bijzonder leuke manier om je klanten nieuwe kennis of vaardigheden te leren. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een ruimte (en die huur je al voor weinig geld), een A4-tje met de leerdoelen en de te nemen stappen, een werkboek of hand-out en een dagplanning.

Tip: na de workshop kun je meteen videotestimonials opnemen, onmisbaar als je je volgende workshop wil verkopen.

5. Een jaarprogramma

Een hooggeprijsd programma waarin je de klant op de allerbeste manier helpt om het gewenste resultaat te behalen. Het grote voordeel van een programma is dat klanten echt stappen gaan zetten in de tijd die daarvoor passend is, het kan een half jaar zijn of een jaar. Je kunt ervoor zorgen dat je vooraf wordt betaald en goed krijgt betaald op basis van het resultaat dat je belooft. Het voordeel voor jou is dat deze dienst opschaalbaar is en dat nieuwe klanten elk moment kunnen instromen.

Geld verdienen zonder Online Marketing

Alsjeblieft, dus dit zijn de 5 manieren om geld te verdienen zonder aan allerlei tijdrovende online marketing te doen. Ik heb al deze diensten al eens aangeboden en er succes mee geboekt en er geld mee verdiend.

Ik had er in korte tijd 10.000 euro omzet mee gemaakt.

En het leuke ervan is: ik had in die tijd nog geen visitekaartjes, ik had geen website, geen lijst, geen Facebook-pagina, geen YouTube-kanaal. Niets van dat alles.

Ik wil er maar mee aangeven dat:

“Ik heb nog geen website”

“Ik heb nog geen lijst”

“Ik heb nog geen blog”

“Ik heb nog geen video’s”

“Ik moet eerst een opleiding volgen”

allemaal excuses zijn waarmee we onszelf en ons bedrijf saboteren. Je hoeft nergens op te wachten om NU te beginnen. Kies 1 van de 5 diensten uit en ga aan de slag om er je eerste klant voor te krijgen.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noor Janmaat
Video Marketing Strateeg

Noor Janmaat
Noor Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt ondernemers om met high quality marketingvideo's en overtuigende video testimonials in gesprek te komen met betere leads. Ontdek in deze GRATIS videotraining hoe je Succesvol gaat Starten met Online Video.

Plaats een reactie