Wat is high end ondernemen? [beste verdienmodel]

High end ondernemen

Goed dat je hier bent. Het betekent dat je benieuwd bent naar high end ondernemen. Wat is high end ondernemen? En hoe werkt high end marketing? Oftewel: hoe zorg je ervoor dat potentiële high end klanten jou leren kennen, vertrouwen en leuk vinden? In dit artikel leer je precies wat high end ondernemen is en hoe high end marketing en high end sales werkt.

Home » Wat is high end ondernemen? [beste verdienmodel]

Inhoudsopgave

High end ondernemen vs. low end

Zo goedkoop mogelijk. 

Vaak denken ondernemers dat ze er goed aan doen om hun diensten en producten zo goedkoop mogelijk aan te bieden. Anders koopt de klant niet. 

Is dat echt waar? 

Er zijn mensen die alleen het beste van het beste willen. Ze willen jouw exclusieve aandacht en begeleiding om tot de beste resultaten te komen. Daarvoor zijn ze bereid een hoge prijs te betalen.  

Een high end aanbod is dé manier om de resultaten te verbeteren. Niet alleen de resultaten van je klanten, ook de resultaten van je bedrijf.

High end ondernemen

 • Zo goed mogelijk aanbod
 • Klanten halen fantastische resultaten 
 • Fantastische resultaten marketen 
 • Hoge inkomsten
 • Weinig klanten nodig 
 • Weinig marketing nodig

Low end ondernemen

 • Zo goedkoop mogelijk aanbod
 • Klanten halen matige resultaten
 • Matige resultaten marketen 
 • Lage inkomsten 
 • Veel klanten nodig
 • Veel marketing nodig (dus veel specialisten, hoge kosten en veel tijd en energie van jou)

Het is een vicieuze cirkel…

Voor goede marketing is het nodig dat je fantastische resultaten van je klanten kunt laten zien. Maar, als klanten geen goede resultaten kunnen benoemen, dan kun jij je dienst niet goed marketen en kun je ook geen goede prijs vragen voor je dienst. 

Betekenis: Wat betekent high end ondernemen

Exclusief, kwaliteit, persoonlijk, hoogstaand, hoogwaardig zijn bijvoegelijk naamwoorden die high end ondernemen het beste omschrijven.

High end ondernemen betekent dat je je klanten op de allerbeste manier helpt om groot en belangrijk resultaat te bereiken. Je levert jouw diensten op het allerhoogste niveau. Je levert bijzonder veel waarde en bereikt samen met je klant het allerbeste resultaat.

In de tijd die daarvoor nodig is. Het kan een half jaar zijn, of een jaar, of langer.

High end ondernemen

High end ondernemen

Exclusiviteit vs. Volume

Jarenlang was ik gericht op volume. Het ellendige van volume is: je moet heel veel marketing doen om je laaggeprijsde aanbod te verkopen.

Mijn 1-daagse workshop bijvoorbeeld. Bied ik destijds aan voor een kleine prijs. Een paar honderd euro, om het voor elke ondernemer goed betaalbaar te maken. 

Mijn klanten vinden het geweldig. Ze gaan met een goed gevoel naar huis. Geïnspireerd. Vol nieuwe kennis. Vol van het idee: geweldig, ik kan nu zelf video’s maken. Ik krijg goede aanbevelingen.  

Inderdaad, er komt een maar… 

…de resultaten zijn van veel meer factoren afhankelijk, dan van een video. 

Bovendien, er zijn nogal wat drempels te nemen…  

 1. Eerst die drempel om te bedenken waar je het over gaat hebben in je video. Is het wel interessant genoeg? Geef ik genoeg waardevolle informatie? Sluit de video goed aan bij mijn betaalde aanbod? 
 2. Dan de drempel om een video op te nemen (je hebt er nóóit je dag voor).
 3. Nog een drempel als je jezelf terugziet (en denkt: overnieuw). 
 4. Dan het meest akelige moment, dat van het delen met de buitenwereld. Is mijn video wel goed genoeg? Wat als niemand kijkt? 

Je moet een doorzetter zijn (én bijzonder goede marketingskills hebben) om al die drempels te nemen. Het is niet iedereen gegeven om dit pad helemaal alleen te volgen. Om eerlijk te zijn raakte ik nogal ontmoedigd van deze kortstondige trajecten, waar de glans snel vanaf was. Resultaten. Dat is dus waar het me om te doen is. Het liefst klinkende.

Het fijne is dat ik die wél bereik met mijn allerbeste VIP-klanten die ik persoonlijk bij video begeleid.

High end bedrijf

Een high end bedrijf verwijst naar een onderneming of merk dat producten of diensten van zeer hoge kwaliteit aanbiedt, vaak tegen premium prijzen. Deze bedrijven richten zich op een klantenkring die bereid is extra te betalen voor superieure producten of diensten. High end bedrijven streven naar excellentie in alle aspecten van hun aanbod, inclusief design, vakmanschap, materialen, klantenservice en de totale ervaring die ze bieden.

Kenmerken van een high end bedrijf zijn:

 1. Hoge Kwaliteit: Producten of diensten worden geproduceerd met behulp van hoogwaardige materialen en/of met buitengewoon vakmanschap.

 2. Exclusiviteit: Ze bieden exclusieve, beperkt verkrijgbare of op maat gemaakte producten of diensten aan die niet overal verkrijgbaar zijn.

 3. Uitmuntendheid in klantenservice: Klantenservice is van topklasse en wordt geleverd met veel persoonlijke aandacht.

 4. Sterke Merkreputatie: High end bedrijven hebben vaak een gevestigde reputatie voor kwaliteit en luxe.

 5. Premium prijskaartje: De prijzen die high end bedrijven hanteren voor hun producten of diensten zijn aan de hoge kant in vergelijking met de standaard in de markt.

 6. Aandacht voor detail: Elk aspect van het product of de dienst wordt zorgvuldig overwogen, van het ontwerp tot de verpakking.

Het belangrijkste doel van een high end bedrijf is om een uitzonderlijke en onvergetelijke ervaring te bieden aan hun klanten, en zo een loyale en tevreden klantenkring op te bouwen.

Waarom high end ondernemen?

High end ondernemen betekent dat je je klant op de allerbeste manier helpt. Je levert je dienst op het allerhoogste niveau. Je straalt in alles de allerhoogste kwaliteit uit. Je werkt op de beste locaties, onder jouw eigen voorwaarden, vanuit jouw eigen, unieke visie.

High end ondernemen maakt het mogelijk om:

 • Een inkomensdoorbraak te creëren (in de helft van je tijd).
 • Jezelf aan de bovenkant van de markt te positioneren.
 • Alleen met de allerbeste klanten te werken.
 • Je klanten op de allerbeste manier te helpen, onder je eigen voorwaarden.

Wat zijn high end klanten?

High end klanten noemen we ook wel VIP-klanten. Zij willen maar 1 ding en dat is resultaat.

High end klanten vinden zichzelf en hun bedrijf de moeite waard om in te investeren. Ze zijn bereid om een hoge prijs te betalen en willen daarmee het beste uit zichzelf halen. Ze geloven in zichzelf en nemen zelf verantwoordelijkheid voor hun resultaten.

High end klanten halen vaak veel betere resultaten en zijn als gevolg daarvan heel enthousiast over jou. En willen daarover graag vertellen in een video testimonial. Omdat je intensief en voor langere tijd samenwerkt bouw je een fijne, warme relatie op en kunnen ze jarenlang klant blijven. Dit alles maakt dat high end klanten de allerleukste klanten zijn om mee te werken.

High end klanten zijn mensen voor wie jouw high end dienst dus het meest passend is. Zij kunnen de investering in jouw high end traject snel terugverdienen. Zij ondernemen zelf al op een hoog niveau, behalen goede resultaten en hebben zelf ook tevreden klanten.

High end marketing

Als high end ondernemer heb je andere marketing nodig, dan als je low end ondernemer bent (en bijvoorbeeld alleen online trainingen verkoopt).

High end marketing is authentiek, onderscheidend en vernieuwend. Je marketing content is volledig afgestemd op jouw ideale klant. Het spreekt tot de verbeelding en straalt in alles kwaliteit uit door de mooie beelden. Je marketing maakt zo nieuwsgierig dat de klant een volgende stap neemt om met jou in gesprek te komen.

Je combineert online en offline marketingactiviteiten en laat deze volledig op elkaar aansluiten. Het wordt een zo prettig mogelijke high end ervaring voor jouw klant. Goede marketing past bij jou en jouw ideale high end klant.

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/NRvrR4r53_w. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

High end lead generatie

High end leadgeneratie werkt zoals eerder gezegd anders dan low end leadgeneratie.

High end leads zijn mensen die succesvol zijn. Ze hebben het druk en willen geen tijd verliezen. Ze willen alleen het beste van het beste.

Voor high end leads zijn uitgebreide en complexe marketingfunnels met e-books, tig mails en webinars niet nodig. Om in contact te komen met een high end lead volstaat de meest eenvoudige funnel. Een video van hoge kwaliteit én een manier voor mensen om zich te kwalificeren als een potentiële klant.

Uiteraard…

Niemand wil een formulier invullen. Niemand wil aan de telefoon komen. 

Maar sommigen wél. De echt ambitieuze mensen onder ons. Degenen die vooruit willen komen en daar alles voor doen (dus ook het invullen van een formulier).

Het fijne van deze manier van leadgeneratie: je voert alleen gesprekken met mensen die zich hebben gekwalificeerd. Ze hebben je al gezien, ze weten wat je doet en welke resultaten je bereikt met je klanten. Ze zijn al overtuigd dat jij de oplossing bent. Dit bespaart je ontzettend veel tijd.

High end klanten krijgen

High end klanten krijgen kan lang duren, maar dat hoeft niet.

Je hebt maar een aantal high end klanten nodig om goed te verdienen. Je richt je marketing en je aandacht alleen op die high end klant met wie je heel graag wil werken.

High end leadgeneratie met video kun je volledig automatiseren. Je hebt een video waarin je een sterke, vernieuwende en inspirerende boodschap deelt. Je maakt er een video-ad van die je target op die high end klant met wie je heel graag wil werken. De video-ad zorgt ervoor dat jij in contact komt met nieuwe leads. Ook als je zelf vrij bent.

Starten met high end ondernemen

Wil je niet langer compromitteren en wil je ook gaan high end ondernemen? Weet je eigenlijk wel dat je klant veel meer nodig heeft om een echt goed resultaat te behalen? En wil je ook alleen nog maar het allerbeste geven?

Mijn exclusieve traject ‘High End Klanten Krijgen met Video’ helpt je bij de stappen die ervoor nodig zijn. Samen gaan we een jaar gestructureerd en stap voor stap jouw ideeën en dromen realiseren. Je creëert jouw unieke High End traject en leert deze op de meest eenvoudige manier in de markt te zetten met video.

Wil je meer leren over deze strategie? Je bent van harte welkom om je op te geven voor een vrijblijvend gesprek.