Video voor Bedrijven – 3 video’s die ELK bedrijf nodig heeft

Wat zijn 3 video’s zijn die ELK bedrijf in deze tijd nodig heeft? Om gezien te worden, om in gesprek te komen met nieuwe leads, om nieuwe klanten te krijgen, en om klanten te behouden.

Welke video’s heb je er precies voor nodig? Het is in ieder geval geen bedrijfsfilm of een introductiefilmpje op je website. Je hebt andere video’s voor je bedrijf nodig, het zijn er 3. En ik zal je straks ook vertellen welke video het meest interessant is om mee te beginnen, waar je het best mogelijke resultaat mee bereikt. Dus laten we direct beginnen.

Video voor Bedrijven – 3 video’s die ELK bedrijf nodig heeftBekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/LFY2V3H1rl4. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Waarom een bedrijfsvideo NIET werkt

Ik zie veel bedrijven een aantal dingen doen, waardoor ik weet dat ze eigenlijk niet precies doorhebben hoe videomarketing goed werkt. 

Introductievideo voor bedrijven

Ze gaan bijvoorbeeld een introductievideo maken voor op hun website. Zoals de naam al aangeeft: ze gaan hun websitebezoekers welkom heten, ze gaan zichzelf voorstellen en iets vertellen over hun product of hun dienst.

Er is iets belangrijker dan ‘welkom’ zeggen

Maar, er is iets anders wat belangrijker is dan ‘welkom’ zeggen. Marketing draait namelijk niet om jou, maar om jouw klant. Die wil alleen een oplossing voor zijn probleem. 

Bedrijfsfilm

Wat ik ook vaak zie is dat bedrijven een bedrijfsfilm laten maken.

Ziet er prachtig uit, met mooie stockbeelden, mooie footage. Het probleem van zo’n bedrijfsfilm is: elk bedrijf kan deze videobeelden gebruiken. Je concurrent die precies hetzelfde aanbiedt en precies hetzelfde zegt, kan die bedrijfsvideo in theorie ook gebruiken.

Zo’n bedrijfsfilm is dus gemakkelijk inwisselbaar. Daarmee ga je het verschil niet maken.

Jouw bedrijf is uniek. Jij bent uniek. En dus heb je een unieke manier nodig om jouw bedrijf in de schijnwerpers te zetten bij potentiële klanten.

Strategische video voor bedrijven

Wij doen video anders.

Mijn klanten blijven bij mij terugkomen voor strategische video marketing. Met de video’s die we voor hun bedrijf creëren komen ze heel direct in gesprek met de juiste mensen aan wie ze hun producten en diensten verkopen.

En, ze positioneren zichzelf als expert in hun vakgebied. Als je gezien wordt als expert, dan willen mensen met je werken, dan wordt je eerder gevraagd voor interviews of presentaties. 

Met videomarketing creëer je ook een heel mooi hefboomeffect.

Elke volgende video levert meer op. Mensen bekijken nu eenmaal meerdere video’s van je, zeker als je een complex product hebt of een aanbod dat een flinke investering in tijd en geld vraagt. Door de video’s die je verspreidt, krijgen potentiële klanten steeds meer vertrouwen in jouw aanpak.

Een ander voordeel is dat je er steeds beter in wordt. En als je video eenmaal onder de knie hebt, zal het ook veel minder tijd van je vragen om te doen. 

Waarom video goed is voor bedrijven

Video heeft veel voordelen voor bedrijven. Dat is waarom steeds meer bedrijven video als marketingmiddel omarmen.

Uit onderzoek van wyzowl blijkt dat 85% van de bedrijven video als marketingtool inzet. Dit was slechts 63% in 2017.

Video voor bedrijven video als marketing tool

Video is voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van de marketingstrategie. 92% van de video marketeers beaamt dat, tegenover 82% in 2017.

Video voor bedrijven belangrijke marketingstrategie

88% van de video marketeers geeft aan dat video een positieve Return on Investment geeft.

Video voor bedrijven positieve ROI

  • Video zorgt voor meer verkeer naar je website en mensen blijven langer op je website als je waardevolle en relevante video’s deelt.
  • Video helpt direct om meer (gekwalificeerde) leads te genereren en meer te verkopen.
  • Kijkers zijn meer geneigd om jouw boodschap te onthouden na het zien van je video (in vergelijking tot alleen het lezen van een tekst).

De vraag is niet langer OF je video als marketingmiddel inzet. De vraag is HOE je video als marketingmiddel inzet om in contact te komen met nieuwe klanten. 

3 Video’s voor je bedrijf

1. Video met waardevolle informatie

Hoe maak je een video waardoor je gesprekken in je agenda krijgt?

Dat is door iets te zeggen in je video wat de aandacht trekt bij jouw klanten. Iets waardoor ze willen kijken en doorklikken. Het grote verschil ga je maken door wat je zegt in je video, niet eens hoe mooi je video is. 

De manier om een video interessant te maken voor jouw potentiële klant is door in te zoomen op 1 specifiek probleem of een specifiek idee wat heel relevant is voor jouw klant. Met een verhaal dat echt interessant en relevant is voor jouw klanten, gaat je videomarketing al gelijk veel meer opleveren. 

2. Video testimonial

Anders dan zelf in beeld zijn in je video, is er een video die nog overtuigender is en dat is een video testimonial. Als je je tevreden klanten laat vertellen waarom ze precies voor jou hebben gekozen, dan geeft dat heel veel vertrouwen aan potentiële klanten. 

“Ik heb mijn omzet weten te verdubbelen”

Video testimonials zorgen ervoor dat potentiële klanten al verkocht zijn op jou en jouw aanbod, nog voordat je in gesprek gaat. Je gesprekken worden van hoger niveau en je hoeft minder gesprekken te voeren om nieuwe klanten te krijgen. 

Ben heel blij dat mijn klanten zo enthousiast zijn en daarover willen vertellen in een video testimonial. Ik zie een video testimonial echt als een groot cadeau waar iedereen mee geholpen is.

Ga maar na:

  • Jouw klant geeft jou een positieve beoordeling. 
  • Jij geeft jouw klant een podium door de video op je website te plaatsen, of op je YouTube-kanaal of om de video via LinkedIn te delen.
  • En je potentiële klant wordt gerustgesteld, omdat hij ziet dat jouw klant voor dezelfde keuze heeft gestaan en voor jou koos. 

Het is wel essentieel om de juiste vragen te stellen tijdens een interview met klanten. Om je klanten op hun gemak te stellen. En om ervoor te zorgen dat het een heel goede testimonial wordt die echt impact maakt. 

Dit zegt een van mijn klanten er bijvoorbeeld over: 

“Mijn bedrijf is echt gegroeid dankzij Noortje”Dankjewel, Laura.

Het leuke aan samenwerken met haar is dat zij altijd openstaat voor nieuwe ideeën.

En het belangrijkste: dat ze het doet en dat ze door blijft gaan met video. Ze is er in de afgelopen jaren steeds beter in geworden. Video is nu eenmaal een leerproces. Als je het voor je uit blijft schuiven, dan kun je het niet leren.  

3. Korte video’s voor social media

Naast de video met waardevolle informatie en video testimonials is er nog een laatste video die elk bedrijf nodig heeft en daar kan ik kort over zijn…

Korte video’s voor op social media. 

Korte video’s doen het heel erg goed op LinkedIn en Facebook, omdat mensen er gemakkelijk even naar kunnen kijken. Vraagt niet veel tijd om te bekijken en vraagt van jou niet veel tijd om te maken en te delen. Helemaal als je die korte video met je smartphone maakt. Je hoeft er alleen het begin en einde af te knippen, je zet er een mooie video-animatie achter en je bent klaar om je video op social media te delen. 

Een voorbeeld van een korte video is deze die ik maakte tijdens de Masterclass Leads Krijgen met LinkedIn Video’s.

Wordt goed bekeken.

Heeft me weer nieuwe volgers en uitnodigingen opgeleverd. Nu ben ik niet het type dat uitnodigingen verzamelt. Wel om op LinkedIn te verbinden en samen te ontdekken of ik iets voor hem of haar kan betekenen. Beste video voor je bedrijf

Goed, samenvatting. 

Wat is dan de beste video om als eerste te maken? Een video met waardevolle informatie, video testimonials waarin je klanten aan het woord zijn, of een korte video voor op social media?

Ik weet dat veel mensen video voor zich uitschuiven. Als ze het doen, dan willen ze het meteen perfect doen, maar daardoor wordt de drempel veel te hoog.

Mijn advies is: maak het jezelf niet te ingewikkeld en begin eens met een korte video waarin je een waardevolle tip deelt. Kan heel eenvoudig met je smartphone en een externe microfoon.

Waar deel je video voor je bedrijf?

Vraag je je af waar je het beste je video deelt?

YouTube blijft nog steeds het meest gebruikte platform voor video marketeers. In 2019 heeft 85% van de video marketeers YouTube gebruikt.

Al wordt het zakelijke netwerk LinkedIn steeds interessanter voor video marketeers: 87% van hen ziet LinkedIn als een doeltreffend kanaal om video’s te delen.

Video voor bedrijven social media

Als je merkt dat je er alleen niet uitkomt, meld je dan gerust aan voor een gesprek. Ik geef je graag ideeën over de strategie die het beste bij jouw bedrijf en bij jouw situatie past. 

Een video die je in deze tijd trouwens ook wil hebben is video voor je online leeromgeving. Hiermee geef je je klanten extra waarde, zonder dat het jou zelf extra tijd kost. Ga ik een andere keer op door, ok? Anders wordt dit artikel te lang.

Als je mensen uit je netwerk kent die geholpen zijn met deze informatie, deel dit artikel en deze video dan gerust, dat waardeer ik. Dankjewel voor je aandacht.

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie