LinkedIn Cover Story Video [+ 3 tips]

Geschatte leestijd: 6 minuten

Video: LinkedIn Cover Story Video

Wat is het meest interessante gedeelte van een LinkedIn profiel? Inderdaad, de mens en zijn verhaal erachter. Jouw carrière, vaardigheden, resultaten en ambities kun je heel goed in woorden vatten. Moet je in woorden vatten om goed vindbaar te zijn in het zakelijke netwerk LinkedIn. Maar dan… hoe goed je ook gevonden wordt, je wilt het liefst contact maken. En video komt online nu eenmaal het dichtst in de buurt van een persoonlijke ontmoeting.

LinkedIn biedt je nu de mogelijkheid om een Cover Story toe te voegen aan je profiel. Een korte persoonlijke videoboodschap om een eerste kennismaking te creëren. Niet alleen interessant voor recruiters en werkzoekenden, maar ook voor experts die zichzelf willen profileren.

LinkedIn heeft de afgelopen jaren volop ingezet op de ontwikkelingen van nieuwe video-functionaliteiten. De uitrol begon met embedded video, native video, live video, stories, video-ads en wordt nu uitgebreid met de LinkedIn Cover Story.

Tip: Bekijk de De Complete Gids over LinkedIn Video: https://verdienenmetvideo.nl/linkedin-video/

Wat is een LinkedIn Cover Story video?

LinkedIn Cover Story video voorbeelden

Een van de nieuwe LinkedIn features in 2021 is de Linkedin Cover Story Video. Deze video mag maximaal 30 seconden lang zijn en plaats je eenvoudig op je LinkedIn-profiel. De LinkedIn Cover Story video vind je op dezelfde plek als je LinkedIn profielfoto. Je profielfoto blijft zichtbaar op je profiel, dus je vervangt je profielfoto er niet mee.

Nadat je je omslagvideo hebt geüpload via de mobiele LinkedIn app, zie je een oranjekleurige cirkel verschijnen om je profielafbeelding heen. In de zoekfuncties van het zakelijke netwerk wordt je profielfoto nog steeds weergegeven zoals je gewend bent.

Wanneer een geïnteresseerde op je LinkedIn profiel klikt, dan wordt er een preview van je Cover Story video afgespeeld. Deze preview duurt slechts 3 seconden en wordt automatisch in stilte afgespeeld. Als een kijker op de video tikt, dan kan hij je video met geluid bekijken.

Toegang tot LinkedIn Cover Story video

Op dit moment is het alleen mogelijk om de cover story video te activeren via de mobiele LinkedIn app. Zodra je de video hebt toegevoegd aan je profiel, dan is je video zowel in de mobiele app als op de desktop versie van LinkedIn te bekijken.

Download:

LinkedIn voor iOS in iTunes
LinkedIn voor Android in de Google Play Store

Voordelen en nadelen Linkedin Cover Story video

Zoals alle nieuwe technologische ontwikkelingen, brengt ook de LinkedIn Cover Story Video een paar voor- en nadelen met zich mee. Als je video al hebt omarmd als marketingmiddel, dan ben je waarschijnlijk blij zijn met deze nieuwe videofunctie. Als je geen ervaring met video hebt, dan zul je vast schroom hebben om jezelf zichtbaar te maken in een video.

Hier is een korte lijst van de voor- en nadelen:

Voordelen

 • Mogelijkheid om je persoonlijkheid te laten zien, maar ook om een idee te geven welk verschil jij maakt voor je doelgroep. 
 • Breng cv tot leven voor profielbezoekers.
 • Laat resultaten zien die je in het verleden hebt behaald.

Nadelen

 • Potentieel voor vooringenomenheid in het wervingsproces op basis van uiterlijk, ras of spreekvaardigheid.
 • Nadelen voor minder technisch onderlegde mensen.
 • Een slecht gescripte of geproduceerde video kan je imago negatief beïnvloeden.

LinkedIn Cover Story toevoegen

Bekijk de korte video om te zien hoe je zelf een Cover Story video toevoegt aan je LinkedIn profiel:Benodigde tijd: 5 minuten.

Stappenplan LinkedIn Cover Story Video toevoegen

 1. Open de LinkedIn app

  Open de LinkedIn app op je smartphone. Klik links bovenin op je ronde profielfoto en klik vervolgens op Profiel weergeven.LinkedIn Cover Story video toevoegen 1

 2. Klik op je profielfoto

  Onderin je scherm verschijnt een melding met een videocamera icoon: Cover Story bekijken of bewerken. Klik op Bewerken om een je cover story te bewerken.LinkedIn Cover Story video toevoegen 2

 3. Klik op + Toevoegen

  Klik rechts onderin je scherm op + Toevoegen. Je kunt nu direct een native video opnemen in de app zelf of je kunt een vooraf opgenomen video uit je camerarol selecteren. Klik op de pijl verder om door te gaan.LinkedIn Cover Story video toevoegen 3

 4. Voorbeeld aanpassen

  Positioneer je video in het ronde weergavevenster door de video verslepen en/of groter of kleiner te maken. Klik vervolgens op de button Toevoegen aan profiel.LinkedIn Cover Story video toevoegen 5

 5. Controleer je cover story

  Je krijgt een melding dat het enkele momenten kan duren voordat je cover story zichtbaar is. Controleer je cover story door op je profielafbeelding te klikken en je video te bekijken.

Tips voor je LinkedIn Cover Story video

 1. Zoals de meest stories style video’s is de cover story video gemaakt voor portretmodus, dus hou je smartphone in verticale modus (dus staand in plaats van liggend). 
 2. Maak direct je punt. Dus geen saaie introductie als: “Welkom op mijn profiel, mijn naam is… dankjewel voor het kijken naar mijn video. Dat is zonde van de kostbare tijd, je hebt tenslotte maar 30 seconden de tijd om de aandacht van je bezoeker te krijgen. Vertel hem liever direct hoe je hem kan helpen en wat jouw werkwijze uniek maakt.
 3. Zorg dat profielbezoekers in stilte mee kunnen lezen met wat je vertelt in je video. Voorzie je video van ondertiteling.  

Tip: bekijk hoe je ondertiteling toevoegt aan je LinkedIn video https://verdienenmetvideo.nl/ondertiteling-linkedin-video-toevoegen/

Handig om te weten

 • Een cover story video kan niet langer dan 30 seconden lang zijn.
 • Je hebt de nieuwste versie van de LinkedIn mobile app nodig om een cover story toe te voegen.
 • Het is mogelijk om een vooraf opgenomen video toe te voegen of je kunt de video direct in de app opnemen en toevoegen. 
 • Je kunt maar 1 cover story per LinkedIn-profiel delen. Als je een nieuwe cover story wilt toevoegen, dan zul je de huidige moeten verwijderen en vervangen door een nieuwe video. 
 • Als je autoplay van video’s UIT hebt staan, dan kun je de preview van de cover story niet bekijken.
 • Je kunt de cover story wel bekijken en verwijderen via de desktop versie van LinkedIn.

Conclusie LinkedIn Cover Story

LinkedIn Cover Stories zijn een heel mooie aanvulling op je profiel. Een volledig en vooral goed geschreven profiel (met relevante zoekwoorden) blijft belangrijk om goed gevonden te worden én om nieuwe connectieverzoeken te krijgen en zo in contact te komen met interessante mensen. 

Ga jij de Cover Story gebruiken om jezelf op een professionele manier te introduceren aan je zakelijke netwerk? Aan je volgers, klanten, opdrachtgevers en/of collega’s? 

Voorbeeld LinkedIn Cover Story

Wil je een voorbeeld van een LinkedIn Cover Story video zien? Bekijk mijn LinkedIn-profiel via: https://nl.linkedin.com/in/noortjejanmaat

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met high end video. Met meer dan 18 jaar ervaring in marketing, helpt ze ervaren ondernemers in het hogere segment om gekwalificeerde leads te krijgen met high end video.

Plaats een reactie