Filmpje op Facebook zetten (geen YouTube-link delen)

Is het je opgevallen dat er steeds meer video’s in je tijdlijn op Facebook verschijnen? Die ook nog eens direct worden afgespeel, dus zonder dat je ervoor op de playbutton hoeft te drukken?

Video’s first op Facebook

Video’s zijn HOT op Facebook. Daar kun jij als ondernemer je voordeel mee doen door zelf video’s direct op Facebook te gaan plaatsen. Het helpt je om véél beter zichtbaar te worden, want een video valt meer op dan een gewone post.

Uit nieuw onderzoek van socialbakers blijkt namelijk dat Facebook video’s veel meer (organisch) bereik hebben dan een andere post zoals een statusupdate, een link of een foto. En de cijfers liegen er niet om: het gemiddelde organische bereik van een video (dus niet betaald via een advertentie) die direct op Facebook is geüpload, is meer dan twee keer zo groot als een foto.

Een video scoort het best in de organische resultaten
Een Facebook video scoort het best in de organische resultaten

Video’s op Facebook worden vaker gedeeld dan op YouTube

Uit ander onderzoek van socialbakers blijkt dat sinds november 2014 Facebook video posts vaker worden gedeeld dan YouTube video’s.

In november 2014 schoot Facebook YouTube voorbij in het aantal gedeelde video’s
In november 2014 schoot Facebook YouTube voorbij in het aantal gedeelde video’s

Ga voor meer exposure op Facebook met video

Wil jij je onderscheiden van de rest? Wil jij beter zichtbaar worden in de tijdlijn van je volgers? En ervoor zorgen dat je video’s vaker gedeeld gaan worden? Ga dan aan de slag met het maken van online video’s en plaats je video’s direct op Facebook.

 

 

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

6 gedachten over “Filmpje op Facebook zetten (geen YouTube-link delen)”

 1. Ik heb 14 filmpjes van ongeveer 2 tot 3 minuten. Nu wil ik die filmpjes van YouTube op Facebook zetten, dat is geen probleem, maar ik wil iedere keer een filmpje op Facebook zetten, niet dat er dan een hele rits achterna komt. is dat mogelijk? Groeten van Jan

 2. Beste Jan,

  Dankjewel voor je reactie. Ja, je kunt elke video als native video in Facebook zelf uploaden. Dit werkt veel beter dan dat je een link naar een YouTube-video op Facebook deelt. Facebook geeft er namelijk de voorkeur aan dat je een video in het netwerk zelf uploadt. Als het om een video gaat waarin je zelf aan het woord bent, dan adviseer ik je om er ondertiteling aan toe te voegen. Hoe je dat doet lees je hier: https://verdienenmetvideo.nl/ondertiteling-toevoegen-aan-je-facebook-video/

  Heb ik je vraag zo naar wens beantwoord?

  Op jouw videosucces!

  Groet, Noortje

 3. Hoi Petra,

  Facebook en Google/YouTube zijn niet elkaars beste vrienden. Kijk alleen al naar de manier waarop Facebook een native video en een link naar een YouTube-video in beeld brengt, compleet verschillend. Als je de link naar een YouTube-video deelt, dan wordt deze pas afgespeeld na een klik op de link. Ik zou je adviseren om je video native, dus in Facebook zelf, te uploaden en niet te verwijzen naar een YouTube-video.

  Op jouw videosucces!

  Met een vriendelijke groet van Noortje

 4. Kun je in een Facebook video, net als in een youtube video, IN de video een tekst met hyperlink plaatsen, bijv naar je eigen website? In bedoel dus in de video en niet in de beschrijvende tekst bij de video. Ben benieuwd of dat kan en hoe? Groet; Luc

 5. Hoi Luc,

  Nee, vooralsnog kun je geen link in de Facebook video zelf plaatsen, die als een laag over de video getoond wordt tijdens het afspelen van de video. Echter, Facebook heeft door de tijd heen steeds meer look-a-like functionaliteiten van YouTube toegevoegd, dus wellicht dat deze optie er in de toekomst wel komt.

  Op jouw videosucces!

  Hartelijke groet,

  Noortje Janmaat

Plaats een reactie