Connecten op LinkedIn – Koude Top Klanten Benaderen met dit Bericht

Connecten op LinkedIn. Hoe benader je op LinkedIn nog onbekende – koude leads – met wie je heel graag wil samenwerken? Of hoe zet je het gesprek voort als je een uitnodiging van een potentiële klant hebt ontvangen via LinkedIn? En hoe zorg je er dan voor dat je uiteindelijk een afspraak in je agenda krijgt voor een gesprek. 

Daarover ga ik je in dit artikel + video 3 tips geven. Je hebt er geen betaald Premium account voor nodig. Je hoeft Sales navigator niet te gebruiken. Of Dux soup (dat is een tool voor geautomatiseerde leadgeneratie).

Nee, je hebt alleen een goed LinkedIn-profiel nodig en een super waardevol idee en dan kun je morgen al een gesprek voeren met die potentiële klant met wie je heel graag wil werken.

Laten we gauw gaan beginnen. 

Video: Connecten op LinkedIn



Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/cNpMSe0cvRs. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Waarom Connecten op LinkedIn? 

Dat is heel eenvoudig. Je komt direct in contact met de persoon zelf en niet met een secretaresse of een personal assistant die zijn of haar mailbox beheert. Op LinkedIn zitten er meestal geen lagen tussen, maar heb je direct contact. Uitzonderingen daar gelaten.

Het kan zijn dat iemand zijn LinkedIn-account wel laat beheren door een VA, maar ook dan kun je in gesprek komen met de ondernemer of directeur met wie je graag wil werken. Het draait allemaal om taal, om het perspectief dat je geeft. 

Hoe doe je dat? Voordat je een uitnodiging gaat sturen is het belangrijk dat je een goed LinkedIn-profiel hebt, dat geschreven is voor jouw ideale klant, dus het gaat niet over jou, maar je spreekt jouw doelgroep direct aan, dus je profieltekst is in de jij- of u-vorm. 

#1 Persoonlijke uitnodiging versturen 

Goed, de volgende stap is om je uitnodiging te personaliseren.

Nog heel vaak krijg ik uitnodigingen van mensen met een standaard bericht dat LinkedIn automatisch genereert en verstuurt. Het is niet authentiek en er spreekt geen oprechte interesse uit. En, zo’n standaard bericht valt natuurlijk ook niet op. We willen juist een positieve indruk maken bij de persoon met wie we graag in contact willen komen. 

Dus mijn eerste tip: personaliseer je LinkedIn-uitnodiging. Of je die nu via de LinkedIn app stuurt of via desktop, in beide gevallen kun je je uitnodiging aanpassen. 

Schrijf geen algemene tekst, maar maak je tekst echt specifiek; verwijs bijvoorbeeld naar iets wat jullie gemeen hebben of vertel wat jou aanspreekt in wat je van hem of haar hebt gezien, bijvoorbeeld een artikel of een interview dat je hebt gelezen. 

Als je schrijft:

“Je hebt een leuk profiel” dan is dat heel algemeen. 

Terwijl als je schrijft:

“Ik zag je video op YouTube en ik werd geraakt door wat je vertelde over …”  

Dan maak je je bericht specifiek en persoonlijk en dat is wat mensen aanspreekt. 

#2 Follow-up: Stuur een bericht

Vervolgens ga je met hem of haar in gesprek. Belangrijk is om het relevant voor de ander te maken. Het gaat dus niet over jou of de geweldige resultaten die je met je klanten hebt behaald. Het gaat altijd over de ander. Begin dus met geven. 

Wat een leuk verhaal is om te vertellen is dat in de tijd dat ik nog als marketeer in loondienst was, wilde ik heel graag naar het seminar De psychologie van het overtuigen. Daar zou Dr. Robert Cialdini komen spreken. Hij is wereldwijd de autoriteit op het gebied van beïnvloeden en overtuigen. 

Maar ik mocht niet – ik was toen nog niet zo goed in overtuigen – maar ik wilde toch heel graag naar dat seminar. Dus ik nam een vrije dag en ik betaalde die 1.000 euro zelf, uit eigen zag. En ik zag daar ook Jos Burgers, wie ik later mocht interviewen voor mijn boek. Superleuk.

Tijdens dat seminar leerde ik de zes geheimen van overtuigen, waar wederkerigheid er een van is. Het idee van: Begin met geven om te kunnen ontvangen. En dat brengt me bij de volgende tip en dat is:

#3 Deel een waardevolle video 

Want, mensen willen video’s zien. We willen niet alleen video’s zien als we zelf actief zoeken op Google, we willen ook video’s bekijken op jouw website en op social media. Daarom geven alle social media voorrang aan video’s, omdat Facebook, LinkedIn, Instagram weten dat wij video’s, Stories en livestreams willen zien. 

Jij wil ook video’s bekijken – dat blijkt nu wel – en jouw potentiële klanten willen ook video’s zien. Geeft heel veel vertrouwen. 

Video is ook nog eens heel erg goed voor je vindbaarheid in de zoekmachines. Het is veel gemakkelijker om je website hoog in de zoekresultaten te krijgen als je YouTube video’s op je site hebt staan. En helemaal als je hoge kwaliteit video’s maakt die antwoord geven op vragen waar mensen nu naar op zoek zijn. En als je business 2 business doet, dan kun jij daar enorm veel voordeel uit halen. 

Als je iemand een video stuurt, dan leert hij jou snel kennen. Je springt er in positieve zin tussenuit en het valt op. Het kan een informatieve video zijn (zoals deze: Beginnen met Video: 5 tips om te starten met videomarketing), of een video testimonial waarin je je tevreden klanten aan het woord laat of een persoonlijke videoboodschap, daarmee maak je helemaal veel impact. 

#4 Connecten op LinkedIn BONUS tip 

Wat je uiteindelijk wil is om in gesprek te komen. Dus je wil het gesprek via de chat voortzetten via de telefoon, of via Zoom, Skype of Teams. Ik voer bijna al mijn verkoopgesprekken telefonisch. Het scheelt me niet alleen heel veel tijd, want ik hoef er niet voor heen en weer te reizen. Het maakt dat ik overal verkoopgesprekken kan voeren, of ik nu in Nederland of elders ben. 

Alleen, hoe nodig je iemand uit voor een gesprek? 

Dat is door mensen nieuwsgierig te maken en een kennisgat te graven. Een kennisgat is een vraag die iemand heeft, maar waar hij het antwoord nog niet op heeft. Een kennisgat bestaat altijd uit een specifieke stelling en een gewenst resultaat, dat is dus iets wat de ander wil bereiken. 

Bijvoorbeeld: 

Hoe je je bedrijf met video promoot en op die manier in gesprek komt met mensen die serieus geïnteresseerd zijn en die klant van jou kunnen worden. Als je meer wil leren over hoe je video gebruikt voor je bedrijf, klik dan op de link om mijn speciale aanbod te zien over Leads Krijgen met LinkedIn Video

Voordat je weer verder gaat, ben ik heel benieuwd: Welke van de 3 tips was nieuw voor jou? Wat heb je geleerd van deze video? Vertel het me in een korte reactie onder dit bericht. 

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie