LinkedIn Leadgeneratie met Video: 5 Tips om in Gesprek te komen met Nieuwe Leads

Ga in dit artikel 5 tips met je delen over LinkedIn Leadgeneratie met video. Dus hoe je in contact komt met mensen van jouw niveau, die serieus geïnteresseerd zijn om met jou te werken.

Het is een manier van leadgeneratie zonder dat je heel veel en actief video marketing moet doen. Je hoeft niet wekelijks of zelfs dagelijks een nieuwe video of een update op LinkedIn te delen om aandacht te krijgen. Om leads te genereren.

Met 1 parel van een video kun je alle klanten binnenbrengen die je nodig hebt.

Laten we van start gaan!

Disclaimer: Ik ga er trouwens vanuit dat je een goed LinkedIn profiel (zie hieronder) hebt, want dat is de basis van waaruit je werkt. Je LinkedIn profiel is niet bedoeld als curriculum vitae of een biografie waarin je het over jezelf hebt.

Marketing draait niet om jou, maar om jouw klant. 

LinkedIn Leadgeneratie met Video: 5 Tips om in Gesprek te komen met Nieuwe Leads 



Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/cHSZOaKfGwU. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.


 

Betekenis: Wat betekent Leadgeneratie?

Leadgeneratie zijn alle activiteiten waarmee je als ondernemer in contact komt met potentiële klanten voor wie jouw aanbod relevant en interessant is. Oftewel, leadgeneratie is het werven van potentiële klanten. Manieren van leadgeneratie zijn bijvoorbeeld: direct contact, presenteren, e-mailmarketing, videomarketing, netwerken.

Zoveel mogelijk Leads vs. Kwalitatieve leads 

Veel ondernemers denken dat ze goede leads krijgen door heel veel content te delen op LinkedIn.

Of, dat het nodig is om eerst naamsbekendheid te krijgen door heel veel video’s te delen.

Dat hele idee is gebaseerd op massamarketing, waarbij je zoveel mogelijk leads wil krijgen in zo min mogelijk tijd, voor zo laag mogelijke kosten.

Maar, als je een hoogwaardige dienst hebt, dan wil je in gesprek met heel goede potentiële klanten. Mensen van jouw niveau, die serieus geïnteresseerd zijn. 

Daar heb je andere marketing voor nodig, dan hoe je anderen marketing ziet doen, want veel daarvan kun je net zo goed achterwege laten. 

Leadgeneratie 2.0

Voorheen werkte de opt-in nog heel goed voor leadgeneratie.

Je kent het principe vast wel: in ruil voor je e-mailadres krijg je waardevolle informatie terug. Of dat hoop je te krijgen.

In deze tijd is het beter om het om te draaien: eerst geven om te krijgen. Eerst waardevolle informatie geven om iemands aandacht krijgen. En dat kan heel goed met een waardevolle video, die je op LinkedIn deelt bijvoorbeeld.

Leadgeneratie op LinkedIn

Waarom LinkedIn voor Leadgeneratie?

Dat is eenvoudig. Op LinkedIn zijn maar liefst 630 professionals vertegenwoordigd. Wereldwijd. Waarvan 63 miljoen beslissers. Mensen bij wie je aan tafel wil komen.

Bekijk ook deze infographic over B2B Video

  • 59% van de senior executives geeft de voorkeur aan het bekijken van een video als ze de keuze hebben tussen tekst en video (bron)
  • Bedrijven die video in hun marketingmix toepassen zien hun omzet 49% sneller groeien dan bedrijven die dat niet doen (bron)
  • 73% van de B2B marketeers zegt dat video een positieve impact heeft op de Return on Investment. Update: in 2020 is het zelfs 88% volgens het onderzoek van wyzowl.
  • 54% van de executives deelt minimaal 1x per week een video met collega’s (bron)

Uit onderzoek onder meer dan 5.000 bedrijven blijkt dat verkeer van LinkedIn een hogere conversierate heeft dan Twitter en Facebook.

Succesverhaal Klant

Wat leuk is om te vertellen is het succesverhaal van een klant. Ik sprak haar onlangs en zij vertelde mij dit.

Er is een man en die heeft tot een paar weken geleden nog nooit van haar gehoord. Maar hij zit wat op internet en hij ziet een video van haar. Hij wordt geraakt door wat zij vertelt. En hij is zo geïnspireerd door de video dat hij nog een video bekijkt (en dat is niet zomaar een video).

Maar, hij bekijkt dus 2 video’s en uiteindelijk komen ze met elkaar in contact. Ze hebben 3 gesprekken en in het laatste gesprek zegt hij JA tegen haar hoog geprijsde aanbod. Hij wordt klant.

Je begrijpt: mijn klant is heel blij, want ze heeft een nieuwe klant gekregen die ze verder kan helpen. Ik blij, want de strategie die we hebben bepaald werkt.

Video is Langetermijnstrategie

Wat voor jou denk ik interessant is om te weten, is dat de twee video’s die deze man heeft gezien, video’s zijn die al een paar jaar op internet staan – zonder opt-in – gewoon vrij om te bekijken.

En die video’s zorgen dus al jarenlang voor leadgeneratie.

Voor nieuwe leads.

Voor serieuze verkoopgesprekken.  

LinkedIn Video voor Leadgeneratie

Goed, dus je hebt een LinkedIn Video nodig om goede leads te krijgen. Wat maakt het verschil tussen een LinkedIn video die wel voor leadgeneratie zorgt en een LinkedIn video die geen nieuwe leads oplevert (of matige leads)? 

Dat ga ik je nu uitleggen.

Tip #1 Bereid je video goed voor 

Bepaal eerst het doel van je video, dus wat wil je ermee bereiken? Een doel kan bijvoorbeeld zijn dat je 10 gesprekken moet voeren om je gewenste omzetdoel te halen.  

Bedenk ook goed voor wie je de video maakt (je doelgroep). Dus voor wie ben jij er? Belangrijk om te onthouden is, je doelgroep zijn geen bedrijven, maar wel personen zoals jij en ik.

 Je doelgroep zijn geen bedrijven,
maar wel personen zoals jij en ik.

Je hebt ook een duidelijke boodschap die je wil overbrengen in je video. Het is 1 zin die gaat over de problemen en wensen van je klant. Het gaat in je video dus niet over jou of over je product. 

Noem het je marketingboodschap, positionering, of elevator pitch. Je hebt 1 zin nodig die mensen nieuwsgierig maakt en waar ze meer over willen weten, omdat het ze aanspreekt.

Tip #2 Een video = Een onderwerp

Zorg ervoor dat je waardevolle informatie in je video deelt, waar je doelgroep echt iets aan heeft. Dus geef jouw kijkers waar ze iets aan hebben, deel nieuwe inzichten, deel waardevolle informatie of beantwoord vragen die je vaak krijgt. Je video kan gaan over de problemen en vragen van je doelgroep, waar jij de oplossing voor hebt. 

Maak in de eerste 30 seconden duidelijk wat je gaat behandelen in je video, zodat je kijker snel antwoord krijgt op de vraag: waarom zou ik kijken? Waarom zou ik hier aandacht aan geven? 

Tip #3 Zorg voor een goede titel van je video 

Een goede titel maakt dat je video wordt bekeken of niet, die maakt dat mensen nieuwsgierig worden. Dat mensen weten wat het oplevert om jouw video te bekijken.

Dus, dit is hoe je een goede titel voor je video schrijft waarmee je opvalt en meer kijkers voor je video krijgt. 

Uit onderzoek van 100 miljoen headlines blijkt dat titels met deze 20 woorden en zinnen de meest gedeelde headlines voor B2B zijn. Zorg er dus voor dat je videotitel of artikel begint met een van deze woorden.

Beste B2B titels voor marketing

De beste B2B titels die het meest gedeeld werden op LinkedIn waren als volgt (x staat voor een cijfer in de titel:

  • Hoe titel
  • De 5/10/3 titel
  • De 7/4 dingen titel
  • X manieren titel
  • Top x titel

Beste B2B titels voor marketing

Beste cijfer in je B2B titel

De beste titels bevatten cijfers en beginnen met een cijfer. Lijstjes, top 5/10/3 doen het altijd goed. De top 5 beste B2B titels beginnen met de volgende cijfers:

  • 5
  • 10
  • 3
  • 7
  • 4

Beste titels voor marketing [verschil B2C – B2B]

Hoe verschillend titels voor B2C en B2B marketing zijn, zie je hieronder:

Wat trouwens ook goed werkt is om een bepaald woord of bepaalde woorden in je titel tussen haakjes te zetten [valt meer op].

Zorg er ook voor dat er zoekwoorden in je videotitel staan, zoekwoorden waarop je gevonden wil worden. Dat is vooral slim om te doen als je je video op YouTube zet. Dan verschijnt je video ook op #1 van Google.

Video pagina 1 zoekresultaten Google YouTube

Tip #4 Sluit je video af met een CTA

Goed, je hebt in je video een onderwerp behandeld dat anders dan anders is, omdat je jouw visie erin hebt gedeeld. En die is uniek. Dan wil je het onderwerp afsluiten en subtiel overgaan naar je call to action. Je gaat kijkers uitnodigen om een bepaalde actie te doen. 

Ik zal je een voorbeeld geven:

Er is waarschijnlijk iets wat jou tegenhoudt om video te doen. Als je het doet, dan wil je het goed doen. Ik weet hoe dat is. Je wil dat je video er goed uitziet, zodat mensen je serieus nemen en op waarde schatten. 

Ik begrijp ook dat het lastig is om hulp te vragen. Maar het is misschien nog wel lastiger om zo in je eentje door te blijven gaan. Dus, als je voelt dat je video niet langer voor je uit wil schuiven…

Laat me je vast een aantal ideeen geven hoe jij video strategisch kunt inzetten voor leadgeneratie. Stuur me even een persoonlijk bericht

Tip #5 Laat mensen zich kwalificeren voor gesprek 

Net zoals een video maken geen doel op zich is, zijn ook leads geen doel op zich. Je hebt niets aan zoveel mogelijk leads. Je wil gesprekken in je agenda. Niet met iedereen. Zeker niet met mensen die alleen op prijs willen vergelijken.

Je wil in gesprek met mensen die serieus geïnteresseerd zijn.

Potentiële klanten.

Voor deze mensen neem je de tijd om samen te onderzoeken wat hen het beste kan helpen. Want ga maar na voor jezelf: het vraagt tijd om gesprekken te voeren.

Daarom ga je selecteren met wie je wel en met wie je niet in gesprek gaat. Dat kun je doen door mensen zich te laten kwalificeren door het stellen van een paar vragen. Kun je automatiseren of gewoon via een chatje via LinkedIn.  

Conclusie over Leadgeneratie

Dus dit waren mijn 5 tips om in gesprek te komen met nieuwe leads. 

  1. Bereid je video goed voor
  2. Maak 1 video met 1 onderwerp (zodat je je video ook kan optimaliseren voor SEO)
  3. Zorg voor een goede titel van je video 
  4. Sluit je video af met een duidelijke Call to action
  5. Laat mensen zich kwalificeren voordat je in gesprek gaat 

Nu is het aan jou

Ben benieuwd:

Welke tip ga jij als eerste toepassen voor je leadgeneratie op LinkedIn? Of pas je al deze tips al toe? Laat het me weten in een korte reactie onder dit bericht.

P.S. Een van mijn VIP-klanten vertelde me dat ze door haar video’s op LinkedIn al meer gesprekken op boardroom-niveau heeft gevoerd, dan 6 jaar speelkamer-marketing. Video werkt. Als je het goed doet.

Volg me op LinkedIn of stuur me een persoonlijke uitnodiging: https://nl.linkedin.com/in/noortjejanmaat

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie