Op internet draait het om content. Om het delen van waardevolle en relevante content om betrokken bezoekers te krijgen die steeds weer terugkomen. Onder jouw bezoekers heb je mensen die liever een tekst lezen en je hebt mensen die liever een video bekijken.
Content consumeren
Ik schep zelf het liefst een beetje van allebei op: teksten lezen en (bewegende) beelden bekijken. Bij voorkeur is de content wel een beetje goed scanbaar, dus geen enorme lappen tekst, maar hapklare brokken content met koppen en subkoppen, opsommingen, korte alinea’s afgewisseld met afbeeldingen én video’s waardoor ik de ondernemer beter leer kennen.
Ken ik jou ergens van?
Heb je als ondernemer een lekkere vlotte pen, dan kun je heel goed je ei kwijt in je geschreven content. Met de juiste woorden kun je duidelijk maken waar je kennis van hebt, hoe je over bepaalde dingen denkt en wat precies je punt is.
En toch, hoeveel goede blogartikelen je ook schrijft en hoeveel lezers je daar ook mee aantrekt, je lezers zullen nooit het gevoel krijgen je écht te kennen. Ook al staat er een goede professioneel geschoten foto van jou in de header of in je artikel zelf, dat ‘ik-ken-jou-gevoel’ komt pas als ze je in het echt ontmoeten of op video zien.
[Tweet “Dat ‘ik-ken-jou-gevoel’ komt pas als ze je op video zien”]
Verbale én non-verbale communicatie maakt het verschil
Zonder dat we er misschien heel bewust van zijn, zenden we tal van signalen uit waardoor mensen ons beter leren kennen.
Denk aan:
- je lichaamshouding
- je gebaren
- en je gezichtsuitdrukkingen
Met een video kunnen mensen je horen én zien. Ze horen je stem (en waar je vandaan komt – als je met accent spreekt), ze zien je ogen, hoe je lacht, je typische trekjes en veel, veel meer.
Noortje achter de schermen…
Een tijdje terug maakte ik een video in het park. Het was echt een hele uitdaging, want er ging heel wat mis. Niet dat ik het vervelend vond hoor, ik heb er heel hard om kunnen lachen en het hoort er nou eenmaal bij, die missers.
In het kader van:
Waarom zou ik mijn gestuntel niet gewoon delen met mijn bezoekers?
Zo zien ze de echte Noortje, achter de schermen. Ze zien dat ik ook maar gewoon een mens ben, net zoals zij, net zoals jij. Ja, ik maak fouten, kom ook wel eens niet uit m’n woorden, er gaan dingen mis waar ik zelf wel of geen invloed op heb, zoals je hier kunt zien:
Bekijk deze video op mijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=TpE8MqthNxw
Met video onderscheid je je van iedereen
Jezelf voor een camera installeren vraagt moed. Moed om jezelf te laten zien en om jezelf kwetsbaar op te stellen. Door helemaal jezelf te zijn en jezelf te laten zien zoals je bent, onderscheid je je van alles en iedereen. En trek je er klanten mee aan met wie je een klik hebt en die precies bij je passen én met wie het leuk is om te werken.
Zelf video’s met je iPhone maken
Ook jij zou dus zelf online video’s moeten maken. En het leuke is: het is veel gemakkelijker dan je misschien zou denken. Als je maar precies weet wat ervoor nodig is. En als je maar verder denkt dan één video.
Denk aan de lange termijn en hoe je op lange termijn zichtbaar blijft. Want hoe vaker jouw volgers van je zien en horen, hoe eerder ze je gaan leren kennen en gaan vertrouwen. Om op lange termijn zichtbaar te blijven, is het nodig dat je precies weet hoe je zelf in zo min mogelijk tijd je eigen video’s maakt en publiceert via de juiste kanalen.
Denk jij nu: ik wil ook iets met online video’s gaan doen, maar ik heb behoefte om met iemand te sparren. Geef je dan hier op voor een gesprek met mij.
Vond je dit een interessant artikel? En denk je dat jouw volgers ook tips willen krijgen over videomarketing? Deel dit artikel dan via onderstaande buttons. Dankjewel!