Video marketing inzetten voor je bedrijf (bekijk voorbeeld van ondernemer)

Je bent ondernemer en wil videomarketing inzetten voor de groei van je bedrijf. Alleen, waar begin je? Hoe pak je het aan? Laat je inspireren door ondernemer Jonas Föllmi van Krachtig Lijf, Succesvol Bedrijf en zie hoe hij videomarketing inzet voor zijn bedrijf.

Afgelopen zomer was ik mee op een bergexpeditie die Jonas organiseerde voor de deelnemers van zijn programma Krachtig Lijf, Succesvol Bedrijf. De driedaagse huttentocht door het Triglav National Park in Slovenië was de afsluiting van het programma. Ik heb de deelnemers mogen interviewen over hun ervaring (en ben zelf ook geïnterviewd 🤗 – zie hieronder).

Jonas Föllmi over video marketing voor zijn bedrijf

Bekijk de video waarin Jonas Föllmi vertelt waarom video marketing belangrijk is voor zijn bedrijf Krachtig Lijf, Succesvol Bedrijf.

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/lVhTYfhRfC8. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.


Lees hieronder de transcriptie van de video met Jonas.

Waarom is video belangrijk?

“Ik neem bewust eigenlijk elke reis wel een fotograaf en videograaf mee. Dat vind ik heel erg belangrijk omdat ja: beelden zeggen meer dan 1000 woorden. De emoties die mensen beleven, de natuur, alles. Dat kun je gewoon niet overbrengen door het te vertellen. Ja, je kunt het wel proberen, ook dan lukt het ook wel bijvoorbeeld in de sales om je reis vol te krijgen.

Maar zeker ook door het te laten zien en ook wat mensen meemaken. De natuur. En die gave drone shots van bovenaf. Dat creëert gewoon een heel andere dimensie, een heel ander gevoel.

Noor Janmaat expeditie Slovenië Jonas Föllmi videomarketing inzetten

Yes! op de top

En daarnaast is het ook een heel mooie toevoeging, waarde voor de klant, want ze krijgen een persoonlijk fotoalbum waar eigen foto’s in zitten, waar ze terug in kunnen bladeren. Maar ook om de beelden terug te zien waardoor ze weer in het moment duiken. Dat vind ik ook wel heel bijzonder, want daardoor beleven ze het weer intenser en wordt zo’n reis krijgt gewoon veel meer waarde.

Noor Janmaat expeditie Slovenië Jonas Föllmi videomarketing inzetten

We hebben de eerste hut bereikt in het Triglav Nationaal Park in Slovenië

Dus dat is wel echt een reden waarom ik het heel belangrijk vind dat elke keer gewoon en een fotograaf en een videograaf meegaat. Ook weer omdat ze elk hun eigen kwaliteiten hebben. En ook weer omdat, je kan niet foto’s maken en filmen tegelijk. Ja, je ziet toch allebei andere dingen. Ja, ik ben eigenlijk elke keer super blij met die beelden om het weer terug te kijken. Ik kom er wel in om bijna nu, maar elke keer blijf ik het doen.

Klanten brengen ervaring het beste over

De testimonials van de klanten die meegaan zijn heel belangrijk, omdat ja die kunnen gewoon niet verwoorden wat ze meemaken. Plus als je het over jezelf vertelt, dan komt het toch anders binnen. Komt het toch anders over. Dat klinkt dan bij wijze van ‘opschepperig’.

Noor Janmaat expeditie Slovenië Jonas Föllmi

Noor interviewt Jonas’ klanten over hun ervaring tijdens de expeditie

Als een klant het vertelt, wat hij meemaakt. Die vertelt soms ook dingen waar je totaal niet aan denkt. Ik had bijvoorbeeld ook een keer iemand die zei: “mijn vrouw vindt me vrolijker”. Nou ja, dat is niet iets waar ik in eerste instantie aan zou denken met een sportprogramma. Maar dat zijn wel bepaalde dingen die heel belangrijk zijn en ertoe doen voor de klant, maar ook voor de rest. Dat kan maar een iemand het beste overbrengen en dat zijn de klanten zelf. 

Video testimonials onmisbaar voor bedrijf Jonas Föllmi

Ja, ik zou echt wel kunnen zeggen dat testimonials onmisbaar zijn in mijn marketing. Omdat je op die manier, ja gewoon alles kan laten zien wat ze meemaken en dat kun je gewoon zelf niet.

Noor Janmaat expeditie Slovenië Jonas Föllmi

Noor interviewt Jonas Föllmi over zijn visie achter Krachtig Lijf, Succesvol Bedrijf

Het creëert ook een stukje vertrouwen, een stukje betrouwbaarheid op. Mensen herkennen zichzelf ook wel in bepaalde situaties, in bepaalde mensen. Waardoor ze ook eerder geneigd zijn om met jou in zee te gaan. En jouw diensten te ervaren. Jouw adviezen tot zich te nemen en op die manier mooie stappen te maken met wat dan ook.” 

Manieren om video in te zetten

Je klanten aan het woord laten in een video testimonial werkt bijzonder overtuigend (mits je de juiste vragen stelt). Er zijn ook andere manieren om video in te zetten. Bekijk bijvoorbeeld deze video compilatie. Deze video is niet alleen leuk voor deelnemers om naar te kijken. Deze geeft ook potentiële klanten een goed beeld van wat ze kunnen verwachten als ze meegaan op expeditie.

Bekijk video: Bergexpeditie Triglav Slovenië voor ondernemers [Krachtig Lijf, Succesvol Bedrijf van Jonas Föllmi]

Video Testimonial Noor over Expeditie in Slovenië

Liever sta ik naast de camera plus -man om vragen te stellen (dat is wat ik het liefst doe). Maar uiteraard wil ik zelf ook iets vertellen over mijn ervaring tijdens de bergexpeditie.

Bekijk video: Noor Janmaat over bergexpeditie in Triglav Slovenië met Jonas Föllmi van Krachtig Lijf, Succesvol Bedrijf

Trouwens…

Mijn rugzak woog ‘slechts’ 10 kilo. Niets vergeleken met de bepakking van fotograaf Stefan Witte van Beeldloods en videograaf Mike Helsloot van Catchy Amsterdam. Een dikke pluim 👌 voor deze mannen die met al die extra apparatuur voor ons uit liepen te sjouwen en de prachtige beelden maakten.

Wil jij een Krachtig Lijf & Succesvol Bedrijf?

Ik hoop dat dit artikel en de video’s jou hebben geïnspireerd.

Niet alleen om video te gaan inzetten voor je bedrijf. Maar ook om het beste uit jezelf te halen door mee te gaan op een expeditie van Jonas. Je weet nu hoe ik het heb ervaren (fantastisch!). Wie weet ga ik de volgende keer weer mee.

Bekijk hier meer informatie over de expedities die Jonas aanbiedt.

Op jouw videosucces (en hikesucces)!

Hartelijke groet,

Noor ‘liet -tje achter zich tijdens de expeditie’ Janmaat
Video Marketing Strateeg

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie