Video: Videomarketing en E-mailmarketing

Hoe Autorespond (Nederlands bedrijf gespecialiseerd in e-mailmarketing) mijn bedrijf in videomarketing veel eenvoudiger maakt. Bekijk de 10 manieren waarop Noor Janmaat Autorespond inzet voor e-mailmarketing en videomarketing.

Video: Hoe Autorespond mijn Bedrijf in Videomarketing eenvoudiger maakt

https://youtu.be/y_JmeffNdsQ
Kijktijd: 7 minuten en 30 seconden

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/y_JmeffNdsQ. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

10 manieren om Autorespond te gebruiken

Er is een tool van Nederlandse bodem die mijn bedrijf een stuk eenvoudiger maakt en dat is Autorespond. Ik gebruik het systeem al jaren voor mijn tweede bedrijf Verdienen met Video. Eerst alleen voor het versturen van nieuwsbrieven, maar inmiddels gebruik ik het op veel meer manieren.

In dit artikel geef ik je een kijkje achter de schermen van mijn bedrijf.

En laat ik je zien hoe ik Autorespond gebruik. Of eigenlijk beter gezegd: hoe Autorespond voor mij werkt. Het is eigenlijk net een medewerker die mij enorm veel werk uit handen neemt, waardoor ik tijd overhoud voor andere zaken.

1. Autorespond voor het maken van formulieren

Allereerst gebruik ik Autorespond voor het maken van formulieren. Het formulier staat op een landingspagina of als pop-up. Zodat ondernemers die geïnteresseerd zijn in videomarketing toegang kunnen krijgen tot mijn gratis video training.

Het mooie is dat ik ook een keuzelijst met vragen kan toevoegen. Zodat ik een beeld krijg van zijn situatie, bijvoorbeeld hoe iemand nu in gesprek met nieuwe leads komt.   

2. Automatisch versturen van nieuwsbrieven

Als iemand zich eenmaal heeft aangemeld, dan wordt er automatisch een lijstmanager gestart. En krijgt hij of zij toegang tot de gratis informatie die ik via meerdere mails verstuur.

3. Handmatig versturen van nieuwsbrieven

Naast een lijstmanager met mails die automatisch om de zoveel tijd verstuurd worden, verstuur ik ook handmatig mails naar de mensen die op mijn lijst staan. Zodat ik echt een band op kan bouwen met mijn volgers en ze kan voorzien van nog meer waardevolle informatie. Want de ontwikkelingen op het gebied van videomarketing gaan heel snel en daar kan ik van alles over delen.

Het mooie van Autorespond is, is dat ik heel gericht kan mailen naar bepaalde groepen. Naar mijn klanten bijvoorbeeld stuur ik andere mails, dan naar mensen die mij nog maar net volgen. 

Het is een misvatting om te denken dat e-mailmarketing uit de mode is, in deze tijd. Zolang je regelmatig relevante mails stuurt met waardevolle informatie, dan kunnen je nieuwsbrieven hartstikke goed gelezen worden, is mijn ervaring. 

Bekijk 3 tips om videomarketing en e-mailmarketing slim te combineren (voor meer kijkers en lijstgroei)

4. Shoppingcart: veilig betalen via iDEAL of MrCash

Wat ik echt een grote plus vind is shoppingcart van Autorespond waarmee klanten vooraf veilig kunnen betalen via iDEAL. Ze rekenen bijvoorbeeld mijn e-book, of een online video cursus af. Dat gebeurt allemaal vooraf, zodat er geen ongemak hoeft te ontstaan over openstaande rekeningen. En we ons samen kunnen richten op het behalen van de juiste resultaten met videomarketing. 

Jaren terug kreeg ik ook steeds meer interesse vanuit België. En nu is het voor Vlaamse klanten mogelijk om te betalen via MrCash. Het is straks ook mogelijk om de shoppingcart in meerdere talen te zetten (dus dat biedt nog weer een groter perspectief). 

5. Upsell doen in shoppingcart

Wat ook fijn is aan de shoppingcart is dat je een upsell, downsell of cross-sell kunt doen. Het is heel aannemelijk dat iemand die mijn boek koopt, ook interesse heeft in een online video cursus. En die kan iemand dus eenvoudig mee bestellen als hij al in de shoppingcart is, dus dat is echt een grote toegevoegde waarde vind ik.

6. Koppeling Autorespond en Wishlist

Als iemand een online video cursus heeft gekocht, dan krijgt hij automatisch toegang tot de beveiligde online omgeving videosucces.nl. Door de koppeling tussen Autorespond en Wishlist. Hij krijgt automatisch zijn inloggegevens voor de online omgeving via een mail. Dus hij kan zelf gelijk aan de slag met de online cursus en daar heb ik verder geen omkijken naar. 

7. Vragen in enquête formulier

Er zijn ook ondernemers die mijn meest persoonlijke begeleiding willen krijgen. Deze ondernemers help ik met hun videostrategie en het creëren van high quality marketingvideo’s en het opnemen van overtuigende videotestimonials. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen even passend.

Daarom vind ik de extra kwalificerende vragen heel helpend om met ondernemers in gesprek te komen. De antwoorden die iemand geeft op de vragen, geven mij een goed beeld van zijn situatie en of mijn aanbod passend kan zijn voor die persoon. Als ik denk dat ik hem kan helpen, dan kan hij een afspraak inplannen in mijn online agenda. En dan gaan we in een gesprek, zodat ik hem ideeën kan geven over zijn videostrategie.     

8. Autorespond als CRM systeem

Het mooie van Autorespond is dat de antwoorden die iemand heeft ingevuld via mijn formulier direct op relatieniveau terug te vinden zijn. Autorespond is voor mij dus ook een CRM-systeem waarin ik salesactiviteiten bij kan houden en taken kan uitzetten. En trouwens ook kan toewijzen aan mijn assistent, dus dat is ideaal. 

9. Versturen van facturen (handmatig of automatisch)

Als een klant trouwens zelf iets heeft besteld via mijn website, bijvoorbeeld mijn e-book of een training, dan krijgt hij automatisch de factuur in zijn mailbox. Bepaalde facturen verstuur ik handmatig via Autorespond.

En wat heel handig is, is de koppeling met het online boekhoudpakket E-boekhouden, waar ik ook gebruik van maak. De facturen die ik via Autorespond maak hoef ik niet opnieuw in te voeren in E-boekhouden. Dat geldt ook voor de creditfacturen, maar alle facturen worden direct geboekt.

En wat helemaal ideaal is, is dat ik in Autorespond kan aangeven op welke grootboekrekening het verkochte product of de dienst moet worden geboekt. Dus dat scheelt mij weer handelingen en het geeft heel veel overzicht in mijn boekhouding.

10. Autorespond en Affiliatemarketing

Wat ik ook erg aantrekkelijk vind aan Autorespond is de mogelijkheid om met Affiliatemarketing te werken. Zodat anderen bijvoorbeeld mijn online training kunnen promoten en daar een affiliatevergoeding voor ontvangen. Dus zij ontvangen een bepaald percentage van de omzet als die via hen is binnengekomen, zodat iedereen ervan profiteert. 

11. Autorespond heeft Nederlandse helpdesk (5 sterren *****)

Ja, en tot slot, wat ik echt heel prettig vind is de helpdesk. Als ik een vraag heb, dan krijg ik nog dezelfde dag antwoord. Ze denken echt met mij mee en komen met goede suggesties. En ze blijven het pakket continu door ontwikkelen. Het is wat mij betreft al een heel compleet pakket, maar het wordt steeds uitgebreider.

Dus, als je ondernemer bent en je verkoopt diensten en producten via internet, dan is Autorespond wat mij betreft het pakket voor jou. Ik zou zeker eens een proefabonnement nemen, zodat je zelf kan zien hoe het werkt. 

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met high end video. Met meer dan 18 jaar ervaring in marketing, helpt ze ervaren ondernemers in het hogere segment om gekwalificeerde leads te krijgen met high end video.

Plaats een reactie