3 tips voor overtuigende video testimonial

Er is 1 video waar je de meeste impact mee maakt (en waar je niet eens zelf in beeld hoeft te zijn): de videotestimonial. Bekijk de 3 Tips voor Overtuigende en Geloofwaardige Videotestimonials waarin je je tevreden klanten aan het woord laat.

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/BWKtYDh8A0A. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Transcriptie van video

Dit is de transcriptie van de video [Videomarketing: video testimonials] 3 tips voor overtuigende videotestimonial door Noortje Janmaat. Of bekijk de video op YouTube.

Er is 1 video waar je de meeste impact mee maakt (en waar je niet eens zelf in beeld hoeft te zijn). Veel ondernemers die iets met video willen gaan doen, denken dat ze zelf in beeld moeten verschijnen om impact te maken. En om in contact te komen met nieuwe leads.

Het kan ook heel goed werken om zelf waardevolle content te delen in een video. Maar, wat ik vaak zie gebeuren is dat ondernemers het spannend vinden. Ze weten niet waar ze het over moeten hebben. En ze denken dat ze er nog niet klaar voor zijn. En daarom blijven ze het uitstellen en laten ze kansen liggen. 

Mocht je je hierin herkennen, dan kan ik je geruststellen. Er is namelijk een video waar je meer impact mee maakt en dat is de videotestimonial. Want, we weten allebei: onze klanten zijn onze beste ambassadeurs. Maar, hoe pak je het aan?

Niet door ze zelf een verhaal te laten opschrijven of vertellen. Dat werkt meestal niet, want klanten weten niet goed wat ze moeten zeggen. Wat Wel werkt is door ze te laten interviewen voor de camera. Is het meest geloofwaardig en overtuigend. Potentiële klanten worden gerustgesteld. Ze zien dat er iemand anders is, die voor dezelfde keuze heeft gestaan (en voor jou koos). 

Nou goed, Er zijn alleen wel een aantal voorwaarden waaronder een testimonial goed werkt. Want, wat je wil is dat potentiële klanten al verkocht zijn op jou en op jouw dienst (nog voordat je met hem in gesprek gaat). En dat is waar een goeie, overtuigende video testimonial voor kan zorgen. In deze video geef ik je 3 inzichten. Die inzichten heb ik opgedaan in de afgelopen 10 jaar, waarin ik honderden mensen heb mogen interviewen voor testimonials. 

Je vraagt je misschien af waar ik ben. Ik ben in Zuid-Frankrijk, aan de Cote d’Azur, in een prachtig bergdorpje en het is heerlijk om hier weer te zijn. 

Wat ik heb gemerkt is dat naarmate je je diensten op een hoger niveau aanbiedt, dat je marketing ook op een hoger niveau moet zijn. Mijn klanten bieden diensten aan van 10.000, 25.000 of zelfs 100.000 euro aan. Dan moeten hun testimonials ook een hoog niveau hebben. En dat zit niet alleen in de setting, dat zit vooral in het verhaal dat een klant vertelt. Een eenvoudige video die je met je smartphone hebt gemaakt, kan evenveel impact maken als een professionele video. Het draait uiteindelijk allemaal om de resultaten waar je klanten over vertellen.    

Tip 1: Vraag een klant die goede resultaten heeft bereikt

De eerste tip die ik je wil geven is: vraag een klant om een testimonial die echt al goede resultaten heeft behaald met jouw begeleiding. En die daar vrijuit over wil spreken. Een klant die jou deze testimonial wil geven.

Tip 2: Kies het juiste moment voor je video testimonial

Ten tweede is het belangrijk om het juiste moment te kiezen. Om je een voorbeeld te geven. Ik begeleid mijn klanten gedurende een jaar, omdat we dan samen de beste resultaten kunnen bereiken. Sommige klanten blijven jaar na jaar terugkomen om zich te laten begeleiden bij hun videomarketing.

Het juiste moment voor een goede testimonial is in mijn geval niet na 3 weken (omdat we dan pas begonnen zijn). Veel beter is het om geduld te hebben. En een klant na een half jaar of zelfs een jaar pas te vragen om een testimonial te geven, zodat hij kan vertellen over de resultaten die hij heeft bereikt. 

Tip 3: Stel de juiste vragen voor een overtuigende video testimonial

Als laatste tip wil ik je meegeven om de juiste vragen te stellen. Wat je wil voorkomen is dat het blijft bij wat algemene uitspraken als: het is zo’n fijne vent. Op een algemene vraag als: ‘Hoe vond je de samenwerking?’, kun je een algemeen antwoord verwachten.

Heel aardig. Niet overtuigend.

Dat kun je je klant niet kwalijk nemen. Alleen de interviewer…

Dus, maak er een verhaal van:

  • Hoe was de situatie eerst?
  • Hoe is de situatie nu?
  • Wat is er in positieve zin veranderd door jouw begeleiding?

Zelf video testimonial maken?

Heb jij klanten die uitzonderlijk goede resultaten bereiken? Ik twijfel er niet aan. Jouw potentiële klant vast wel.

Zorg ervoor dat je klanten er zelf over vertellen in een videotestimonial. Het fijne van een videotestimonial is dat die morgen voor je werkt, maar ook over een maand, over een half jaar, zelfs over een paar jaar (ook als je zelf niet aan het werk bent). Het is zo’n investering die je al snel terugverdient en waar je voortdurend de vruchten van blijft plukken.

Wil jij dit ook? Geef je op voor een persoonlijk gesprek met mij, dan geef ik je ideeën hoe jij leads kunt krijgen met video’s. Ik ga nog even een duik nemen in het zwembad. 

Op jouw videosucces!

Noortje Janmaat

Hartelijke groet,

Noor ‘videostrategie’ Janmaat
Video Marketing Strateeg

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie