Video in je Nieuwsbrief: 3 tips voor video’s in je e-mailmarketing

Wil je een video in je nieuwsbrief toevoegen? Zodat je de mensen op je lijst kunt laten zien dat je een nieuwe video hebt gepubliceerd? Op bijvoorbeeld YouTube, LinkedIn of Facebook.

In dit artikel krijg je 3 tips om e-mailmarketing en videomarketing slim te combineren. Zodat je enerzijds meer kijkers voor je video krijgt en anderzijds je lijst van e-mailadressen laat groeien.

Tip 1: Deel je Video in je Nieuwsbrief

Ten eerste: het is een misvatting dat wanneer je een video in je nieuwsbrief deelt, dat deze direct wordt afgespeeld in je nieuwsbrief. Je video kan niet afgespeeld worden in je nieuwsbrief. E-mail clients zoals Hotmail, Gmail, Outlook en andere providers bieden niet de mogelijkheid om een video direct in je nieuwsbrief af te spelen. Wel zijn er mogelijkheden om je video in de schijnwerpers te zetten.

Optie 1: Deel je Video Thumbnail

De meest eenvoudige manier is om een screenshot van je video te maken. Of om de thumbnail van je video in je nieuwsbrief als afbeelding te plaatsen. 

Stel, je hebt je video op YouTube geüploadt, dan kun je een screenshot maken van het meest aansprekende beeld uit je video. Zet eventueel een prikkelende tekst in je screenshot, zodat je je lezer triggert om je video te gaan bekijken. Of zorg dat de ondertiteling in beeld is.

Als je je screenshot in je nieuwsbrief plaatst, vergeet dan niet om de klikbare link naar je YouTube-video toe te voegen. Maak zowel een tekstlink als een klikbare afbeelding.

Voorbeeld van een Video Thumbnail in Nieuwsbrief

Optie 2: Maak een GIF-animatie van je Video

Het vraagt wat meer tijd om te creëren, maar het valt wél op: een GIF-animatie in je nieuwsbrief. Je maakt zo’n korte animatie al eenvoudig met je smartphone, door een app als GIPHY te gebruiken.

Afhankelijk van het pakket dat je gebruikt voor je e-mailmarketing kun je het GIF-bestand als plaatje uploaden. Is het GIF-bestand te groot? Dan kun je het bestand ook als afbeelding uploaden in je eigen website en de link van de afbeelding in je nieuwsbrief plaatsen.

Voorbeeld van GIF-animatie in Nieuwsbrief

Voorbeeld van GIF-animatie in Nieuwsbrief

Tip 2: Laat je Lijst groeien met Video

Wanneer je een video maakt en zorgt dat deze goed vindbaar is in Google, heb je een grote kans dat mensen eerder jouw video vinden dan je website.

Het is gemakkelijk om een YouTube-video op pagina #1 van Google te laten verschijnen. Je video valt er veel meer mee op, dan een gewoon zoekresultaat.

Google eens op je eigen naam of die van je bedrijf. Staat er nog geen video van jou in de zoekresultaten? Dan is dit het moment om ervoor te zorgen dat je video daar gaat schitteren.

Maar er is nog iets. Zo’n video biedt de mogelijkheid om je lijst te laten groeien. 

Stappenplan Lijstgroei met Video

Je lijst laten groeien met video doe je zo:

1. Promoot je Gratis Weggever

Zet je ‘lijst’ in de spotlights via een video.

Heb je een gratis weggever? Dan kun je daar in een video naar verwijzen en kijkers uitnodigen om je gratis e-book, training of checklist te downloaden. Op deze manier kun je eenvoudig je lijst laten groeien.

Extra Tip: Maak je Video Evergreen

Als je de video evergreen maakt en op de juiste manier inzet, dan kan deze dag en nacht voor de groei van je business werken (dus ook als jij vrij bent). Organisch of betaald via een video-advertentie.

2. Plaats een Directe Link naar je Weggever

Zorg dat je in de begeleidende tekst bij je video – of je die video nu op LinkedIn deelt of op YouTube plaatst – altijd een directe link naar je gratis weggever plaatst, zodat mensen kunnen opt-innen.

Ik voorzie dat het in de toekomst ook mogelijk zal worden om een opt-in formulier direct in je video zelf te plaatsen, zodat kijkers zich kunnen opgeven voor je gratis informatie, zonder naar een landingspagina te hoeven klikken.

3. Video Testimonials met Tevreden Klanten

Ik heb nog een andere tip voor je. Wanneer je er tegenop ziet om zelf in beeld te zijn in je video, dan kan je natuurlijk ook je klanten vragen om dit te doen. Vraag tevreden klanten om te vertellen over het resultaat wat ze hebben bereikt met jouw product of dienst. Zij zijn jouw allerbeste ambassadeurs. En het fijne van een testimonial is dat deze morgen voor je werkt, maar ook overmorgen, over 6 maanden, zolang als jij wilt.

Tip 3: Live Video en E-mailmarketing

Video is belangrijk op internet en wordt alleen maar belangrijker. Alle social media doen er alles aan om ervoor te zorgen dat (vooral live) video’s bovenaan onze tijdlijnen schitteren, zodat wij zoveel mogelijk bewegend beeld delen én bekijken. 

Multistreamen: live video op alle social media tegelijk

Het is tegenwoordig ook mogelijk om op alle social media tegelijk te livestreamen. Je maakt één video en zendt deze op YouTube, je persoonlijke Facebook-profiel, je zakelijk Facebook-pagina, Periscope en Twitter tegelijk uit. Binnenkort gaat ook LinkedIn het mogelijk maken om te livestreamen.

Bekijk hier welke tool ik gebruik voor multistreamen.

Als je gaat livestreamen, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk (juiste) kijkers krijgen voor je live video. Maar zoals je weet willen mensen liever geen tijd verliezen. Laat de mensen uit je doelgroep dus heel duidelijk weten wat ze eraan hebben om te kijken.

Plan je Live Video vooraf in

Hoe je dat doet? Plan je live video vooraf in en deel de link ervan enkele dagen van te voren in je nieuwsbrief.

Zodra je de link van je live video hebt, wordt het mogelijk om:

  • Je volgers vooraf al nieuwsgierig te maken naar je lives video met een aantrekkelijke titel en het onderwerp van je live video.
  • Je volgers uit te nodigen vast te reageren op je live video of om je video vast te liken.
  • Je volgers te vragen om je live video te delen met hun eigen netwerk.
  • Om je live video zelf te delen via andere kanalen (zoals je nieuwsbrief of social media).

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet van Noor Janmaat

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie