Video ideeën voor ondernemers

Video ideeën voor ondernemers

Video ideeën nodig? Geen idee waar je video’s over moeten gaan? Heb je geen inspiratie? Het is een opmerking die ik vaak hoor:

“Ik weet niet waar ik het over moet hebben.”

Maar laat ik je dit verklappen, het is onmogelijk om geen ideeën voor videocontent te hebben.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je interessante inhoud in je video’s deelt, zó interessant dat jouw ideale klanten ernaar willen kijken. Dus geef jouw kijkers waar ze iets aan hebben, deel nieuwe inzichten, deel waardevolle informatie of beantwoord vragen die je vaak krijgt.

Vraag je klanten om input

Laat ik je eerst dit verhaal vertellen…

Het was 1 kort e-mailtje, het bestond uit nog geen 7 zinnen en het zag er zo uit:

Onderwerpregel: Stel, we drinken samen een kop koffie….

 

******************** BEGIN BERICHT ********************

Beste voornaam,

Stel je voor: we hebben samen een persoonlijk gesprek onder het genot van een kop koffie. Welke 2 vragen zou je me dan stellen over het maken van video’s?

Dit is eigenlijk alles waarover ik je e-mail en het lijkt me leuk om van je te horen.

Heb een fijne dag verder.

Hartelijke groet,

Noortje Janmaat
Verdienen met VIDEO

P.S. Serieus, ik ben oprecht benieuwd, dus druk direct op de reply-button en vertel me welke vragen je me wilt stellen over video’s.

Waarbij zou jij mijn hulp kunnen gebruiken?

******************** EINDE BERICHT ********************

 

Ik stuurde deze e-mail naar een selectie van mijn trouwe volgers van Verdienen met VIDEO. Wat gebeurde er tot mijn grote verbazing? Ik werd overladen met e-mailtjes met vragen die varieerden van:

‘Waar gaan we koffie drinken?’

tot:

‘Met welk bewerkingsprogramma werk je? En hoe krijg ik mijn video hoog in Google?’

Met 1 simpele e-mail had ik in een keer een enorme lijst met waardevolle input. Input voor de verdere invulling en aanscherping van mijn groepsprogramma, voor het maken van video’s, het schrijven van blogartikelen en nieuwsbrieven.

Hoe goed je inlevingsvermogen ook is en hoe goed je ook denkt te weten wat er speelt bij je doelgroep, niets werkt beter dan je potentiële klanten gewoon zelf te vragen wat ze van jou willen weten. 1 manier om erachter te komen waar ze tegenaan lopen, is door ze gewoon te e-mailen en ernaar te vragen.

Andere manieren

Naast het sturen van een e-mail zijn er ook andere manieren om te ontdekken met welke vragen potentiele klanten rondlopen. Als ondernemer….

  • heb je vast zo’n contactformulier op je website die geregeld wordt ingevuld door geïnteresseerden?
  • spreek je wekelijks potentiële klanten die zich hebben opgegeven voor een gesprek met jou?
  • kom je geregeld op netwerkbijeenkomsten waar je interessante mensen spreekt?

De vragen liggen voor het oprapen en daarmee dus ook de onderwerpen waarover je een video kunt maken, een blog kunt schrijven of een nieuwsbrief kunt sturen. Als één iemand een vraag aan je stelt, dan is de kans groot dat meer mensen diezelfde vraag hebben waarop ze graag antwoord willen krijgen.

To do: Maak een lijstje met de meest gestelde vragen die je krijgt en gebruik dit lijstje als inspiratiebron bij het maken van je video’s.

Succes met Videomarketing

Het bedenken van een goed onderwerp voor je video is natuurlijk maar 1 onderdeel van je videomarketingstrategie. Er zijn nog meer onderdelen die een rol spelen. De belangrijkste is dat je klant, door het zien van jouw video’s, enthousiast en nieuwsgierig raakt naar jouw unieke oplossing voor zijn probleem en dat hij zich opgeeft voor een gesprek met jou.

High-End Video’s én een Videostrategie

Met mijn unieke oplossing krijg je niet alleen high-end video’s die kwaliteit en expertise uitstralen, maar ook de strategie waarmee je continue hoogwaardige klanten aantrekt. Ik zeg er gelijk bij: het is niet voor iedereen. Het is speciaal voor ervaren consultants en coaches. Het is voor jou belangrijk om met de beste klanten te werken en samen de beste resultaten te bereiken, maar ook om meer vrije tijd in je agenda te krijgen.

Ga in gesprek met mij als je zo goed mogelijk gebruik wil maken van video én als je het echt in de praktijk wil brengen. Geef je hier op voor een vrijblijvend strategiegesprek. Ik deel graag een aantal eenvoudige mogelijkheden om hoogwaardige leads te krijgen met high-end videomarketing.

Het gaat je veel rust geven.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noortje Janmaat
Video Marketing Strateeg & Auteur van Experttips over Verdienen met video (2e druk – mei 2018)

Noortje Janmaat
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek Experttips over verdienen met video (2e druk mei 2018). Ze helpt ervaren ondernemers om kwalitatieve leads te krijgen met hoogwaardige marketingvideo's, zodat ze met meer gemak kunnen verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *