Video ideeën voor ondernemers

Video ideeën nodig? Geen idee waar je video’s over moeten gaan? Heb je geen inspiratie? Het is een opmerking die ik vaak hoor:

“Ik weet niet waar ik het over moet hebben in mijn video.”

Maar laat ik je dit verklappen, het is onmogelijk om geen ideeën voor videocontent te hebben.

Het belangrijkste om te onthouden is dat je interessante inhoud in je video’s deelt. Zó interessant dat jouw ideale klanten ernaar willen kijken. Dus geef jouw kijkers waar ze iets aan hebben, deel nieuwe inzichten, deel waardevolle informatie of beantwoord vragen die je vaak krijgt.

Video ideeën: vraag je klanten om input

Laat ik je eerst dit verhaal vertellen…

Het was 1 kort e-mailtje, het bestond uit nog geen 7 zinnen en het zag er zo uit:

Onderwerpregel: Stel, we drinken samen een kop koffie….

******************** BEGIN BERICHT ********************

Beste voornaam,

Stel je voor: we hebben samen een persoonlijk gesprek onder het genot van een kop koffie. Welke 2 vragen zou je me dan stellen over het maken van video’s of videomarketing?

Dit is eigenlijk alles waarover ik je e-mail en het lijkt me leuk om van je te horen.

Heb een fijne dag verder.

Hartelijke groet,

Noor Janmaat
Video Marketing Strateeg

P.S. Serieus, ik ben oprecht benieuwd, dus druk direct op de reply-button en vertel me welke vragen je me wilt stellen over videomarketing.

Waarbij zou jij mijn hulp kunnen gebruiken?

******************** EINDE BERICHT ********************

Ik stuurde deze e-mail naar een selectie van mijn trouwe volgers. Wat gebeurde er tot mijn grote verbazing? Ik werd overladen met e-mailtjes met vragen die varieerden van:

‘Waar gaan we koffie drinken?’

tot:

‘Met welk bewerkingsprogramma werk je? En hoe krijg ik mijn video hoog in Google?’

Met 1 eenvoudige e-mail had ik in een keer een enorme lijst met waardevolle input. Input voor de verdere invulling en aanscherping van mijn videotraining, voor het maken van video’s, het schrijven van blogartikelen en nieuwsbrieven.

Hoe goed je inlevingsvermogen ook is en hoe goed je ook denkt te weten wat er speelt bij je doelgroep, niets werkt beter dan je potentiële klanten gewoon zelf te vragen wat ze van jou willen weten. 1 manier om erachter te komen waar ze tegenaan lopen, is door ze gewoon te e-mailen en ernaar te vragen.

Video ideeën krijgen

Naast het sturen van een e-mail zijn er ook andere manieren om te ontdekken met welke vragen potentiele klanten rondlopen. Als ondernemer….

  • heb je vast zo’n contactformulier op je website die geregeld wordt ingevuld door geïnteresseerden?
  • spreek je wekelijks potentiële klanten die zich hebben opgegeven voor een gesprek met jou?
  • kom je geregeld op netwerkbijeenkomsten waar je interessante mensen spreekt?
  • heb je een LinkedIn-profiel met connecties aan wie je kunt vragen wat hun grootste uitdaging is

De vragen liggen voor het oprapen en daarmee dus ook de onderwerpen waarover je een video kunt maken, een blog kunt schrijven of een nieuwsbrief kunt sturen. Als één iemand een vraag aan je stelt, dan is de kans groot dat meer mensen diezelfde vraag hebben waarop ze graag antwoord willen krijgen.

To do: Maak een lijstje met de meest gestelde vragen die je krijgt en gebruik dit lijstje als inspiratiebron bij het maken van je video’s.

Video ideeën (en wat je nog meer nodig hebt)

Het bedenken van een goed onderwerp voor je video is natuurlijk maar 1 onderdeel van je videostrategie. Er zijn nog meer onderdelen die een rol spelen. De belangrijkste is dat je klant, door het zien van jouw video’s, enthousiast en nieuwsgierig raakt naar jouw unieke oplossing voor zijn probleem en dat hij zich opgeeft voor een gesprek met jou.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noor Janmaat
Video Marketing Strateeg

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met high end video. Met meer dan 18 jaar ervaring in marketing, helpt ze ervaren ondernemers in het hogere segment om gekwalificeerde leads te krijgen met high end video.

Plaats een reactie