Jezelf introduceren in een video: slim of niet?

Dus, laatst nam een ondernemer contact met me op.

Ze vroeg me of ik eens naar haar video wilde kijken en of ik misschien wat tips wilde geven. Want eigenlijk was ze niet zo tevreden over de resultaten van die video en ze vroeg zich af wat ze fout had gedaan en wat ze een volgende keer anders, of beter kon doen.

In deze video leg ik je uit welke fout zij maakte en hoe jij voorkomt dat je dezelfde fout maakt.

Video: Jezelf introduceren in je video: slim of niet?

Kijktijd: 6 minuten en 25 seconden

https://youtu.be/I-3_6UPcsRU

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/I-3_6UPcsRU. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.


 

Impact vergroten met video

Veel ondernemers zie ik erg worstelen met hun video’s en videomarketing. Daarmee missen ze eigenlijk heel veel kansen, want het marketingmiddel video is in deze tijd gewoon de allerbeste manier om je impact op internet te vergroten en om met mensen van jouw niveau in contact te komen.


Maak jij deze fout waardoor je nieuwe klanten en omzet misloopt?

Sommige ondernemers zien het helemaal niet zitten en moeten er niet aan denken om zelf in beeld te komen en beginnen daardoor helemaal niet aan videomarketing.

En misschien maak jij al wel video’s, maar ben je ontevreden over de resultaten van je video’s en had je er eigenlijk meer van verwacht of gehoopt dat je meer weergaven en reacties zou krijgen. Het kan zijn dat je 1 grote fout maakt die ervoor zorgt dat niemand naar je video’s kijkt en je daardoor nieuwe klanten en omzet misloopt.

Geen resultaat met je video’s?

Ik maak zelf natuurlijk ook video’s en die deel ik hier op internet. En in de afgelopen jaren heb ik ontdekt welke strategieën wel werken en welke strategieën niet werken. En zo was er dus een ondernemer die bij me kwam en mij vroeg of ik eens naar haar video wilde kijken en of ik misschien wat tips wilde geven. Want eigenlijk was ze niet zo tevreden over de resultaten van die video en ze vroeg zich af wat ze fout had gedaan en wat ze een volgende keer beter anders kon doen.

Dus ik bekeek haar video en na 20 seconden zag ik wat ze gedaan had en wat ik heel veel ondernemers zie doen als ze een video maken. En wat wel leuk is om te vertellen is dat ze iets deed wat in het normale, echte leven – gewoon offline dus – heel netjes en beleefd is om te doen, maar wat online dus niet goed werkt. Helemaal niet in een video.

Jezelf introduceren in je video

Wat is het allerbelangrijkste gedeelte van je video? Het eerst deel van je video. De eerste 15 seconden van je video zijn het allerbelangrijkst, want het maakt of iemand jouw video blijft bekijken of gewoon wegklikt of door scrollt. Dus die eerste 15 of 20 seconden kun je dus maar beter zo goed mogelijk voorbereiden als je wilt dat je video gezien wordt door de juiste mensen. In die eerste 15 seconden kun je beter niet verspillen aan een mooie geanimeerde intro van je logo of een uitgebreide introductie.

En het klinkt misschien een beetje hard, maar neem van mij aan: niemand is geïnteresseerd in jou. Net zoals jij niet geïnteresseerd bent in mij, maar je bent waarschijnlijk wél geïnteresseerd in manieren om je bedrijf en omzet te laten groeien met videomarketing.

Een belangrijke regel om te onthouden, voor alles wat je publiceert, of het nu:

 • een nieuwsbrief
 • een blog
 • een artikel op LinkedIn
 • een update op je Facebook pagina
 • of een video op YouTube is

Ga er gerust vanuit dat niemand is geïnteresseerd in wat jij te vertellen hebt. Het is aan jou om mensen geïnteresseerd te maken in wat jij te vertellen hebt. Het is aan jou om mensen te overtuigen om te kijken, luisteren, lezen of door te klikken.

Video: zet jouw kijker centraal

Het draait dus niet om jou, maar om jouw kijker en hoe jij die zo goed mogelijk verder kan helpen met de waardevolle informatie of vernieuwende ideeën die je deelt in jouw video. Dat is gelijk een zorg minder. Dat je je wat minder druk hoeft te maken om jezelf of hoe je eruit ziet of hoe je klinkt, en dat je je juist beter kunt richten op jouw kijker en hoe je hem het beste kunt helpen.

Ik ben heel benieuwd of deze tip je helpt bij het maken van je volgende video.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noor Janmaat
Video Marketing Strateeg

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

2 gedachten over “Jezelf introduceren in een video: slim of niet?”

 1. Hai Noor!
  Dank je wel voor alle informatie die je zo gul en vrij verstrekt. Een prima introductie na de eerste gedachte “zou video-marketing iets voor mij zijn?”. In de paar blogs die ik nu las en filmpjes die ik bekeek van je, zaten al een aantal sterke “Oh! Goed idee! Prima tip!” momentjes.
  Ik ga zeker meer kijken en leren van je. Video’s zijn zo’n aansprekende manier om mensen te bereiken, en het is toch een hele kunst om een op zich keigoeie boodschap en een prima persoonlijkheid op zijn best in beeld te brengen. Jij geeft het goede voorbeeld!
  Dank je wel.

 2. Hoi Alexandra,

  Wat leuk dat je de moeite neemt om een reactie te plaatsen, dankjewel voor je positieve woorden. Ik zie om me heen dat video voor veel ondernemers heel goed werkt. Vooral als ze waardevolle informatie en vernieuwende ideeën delen in hun video’s. Gewoon gaan beginnen en jezelf door de tijd heen verbeteren, dan zal het je steeds beter en gemakkelijker afgaan.

  Op jouw videosucces!

  Hartelijke groet van Noortje Janmaat

Plaats een reactie