3 Tips om te Beginnen met Video voor je Bedrijf

In dit artikel krijg je 3 tips om direct goed te beginnen met video voor je bedrijf.

Video: 3 Tips Om Te Beginnen Met Video voor je Bedrijf

https://youtu.be/lua-8vSSK4k

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/lua-8vSSK4k. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Geschatte leestijd: 5 minuten

Goed beginnen met video

Een video is als wat er door je brievenbus komt. Een reclamefolder is schreeuwerig, veel felle kleuren, grote letters, staat vol met promoties en koopjes. Het is een en al commercie. Bij veel mensen verdwijnen die folders gelijk bij het oud papier of sommige mensen plakken een sticker op hun voordeur dat ze geen reclamefolders willen ontvangen. 

Terwijl, een handgeschreven brief komt altijd binnen, letterlijk en figuurlijk. Het maakt nieuwsgierig, je denkt: goh, van wie zou de brief zijn? Vol verwachting maak je de envelop open en lees je de boodschap die speciaal voor jou is geschreven. Er is tijd en aandacht aan besteed. Het valt dus heel erg op. Helemaal in deze tijd waarin alles digitaal gaat. 

Zo is het ook met video. Als je heel goed bent in je werk en je behoort tot de top van de markt, dan wil je de impact van een handgeschreven brief en niet van een reclamefolder. Als jij echt wilt binnenkomen, dan wil ik je wat ideeën geven. Het laatste idee is misschien nog wel het belangrijkst en wordt door veel ondernemers onderschat wat de impact ervan is. 

Tip 1: Begin met smartphone video

Mensen denken vaak dat ze heel dure videoapparatuur nodig hebben om een goede video te maken. Het tegendeel is waar. Een te mooie video kan de aandacht wegnemen van je boodschap en kan minder authentiek aanvoelen. Je video hoeft niet perfect te zijn, je hoeft alleen jezelf te zijn.

Een paar jaar terug bijvoorbeeld, was ik nog onzeker over hoe ik voor de camera stond, maar ik was wel heel zeker over de kennis die ik heb en dus ben ik doorgegaan met video’s maken. In de beginjaren maakte ik die gewoon met mijn iPhone, heel eenvoudig en laagdrempelig. En nu word ik gezien als de strateeg op het gebied van video marketing. Dus zo kan het ook voor jou gaan. 

De manier waarop je je video’s edit heeft ook een enorme impact op je conversie. Hoe eenvoudiger en authentieker, hoe meer impact je maakt. De video’s die we voor mijn klanten maken zijn heel stijlvol. In de eerste plaats omdat mijn klanten stijlvol zijn.

Veel van mijn klanten hebben een vooraanstaande positie en voor hen is het belangrijk om in gesprek te komen met potentiële klanten van hun niveau. Zonder dat ze zelf veel marketing hoeven te doen of de hele dag op social media hoeven te zitten. Deze vernieuwende manier van marketing werkt heel goed voor mijn klanten en zij halen er voortdurend nieuwe klanten mee binnen. 

Tip 2: Begin met geven

Natuurlijk heb je een goed verhaal nodig wat je in je video gaat brengen. Het gaat niet alleen maar over jou in je video. Ik denk altijd maar: daar zijn je vrienden en familie voor. Zij houden van je en willen weten hoe het met je gaat en wat jou allemaal bezighoudt. 

Voor potentiële klanten ligt dat anders. Zij willen gewoon een oplossing voor hun probleem. Dus vraag jezelf af: wat is het probleem waar klanten nu mee rondlopen? Of wat willen ze graag anders in hun leven? En maak daar een video over waarin je vast wat waardevolle ideeen geeft waar ze nu al enorm mee geholpen zijn en waar ze nieuwsgierig van worden en meer van willen weten. 

Tip 3: Laat je klanten vertellen 

Het werkt heel goed om ook de resultaten van eerdere klanten te laten zien. Dat geeft heel vertrouwen en marketing draait allemaal om vertrouwen. 

Potentiële klanten worden gerustgesteld door een video testimonial. Ze zien dat er iemand anders is, die voor dezelfde keuze heeft gestaan en voor jou koos. Er zijn alleen wel een aantal voorwaarden waaronder een testimonial goed werkt. Het zit niet alleen in het verhaal dat je klant vertelt. Het zit ook in de manier waarop je je testimonials deelt. Wat je wil is dat potentiële klanten al verkocht zijn op jou en op jouw dienst, nog voordat je met hem in gesprek gaat. En dat is waar een goeie, overtuigende videotestimonial voor kan zorgen.

Een bedrijf met een groot aantal testimonials, van een diverse groep klanten, is nu eenmaal veel aantrekkelijker voor potentiële klanten dan een bedrijf zonder testimonials. 

Samenvatting

Goed, samenvattend.

  1. De kwaliteit van je video zit niet in de videocamera die je gebruikt. Het gaat erom dat je helemaal jezelf bent. Dat is wat werkt.
  2. Verder is het belangrijk dat je begint met geven, een vernieuwend idee, tips, nieuwe strategieën waar je klant mee geholpen is.
  3. En tot slot: laat eerdere klanten vertellen welke resultaten ze hebben bereikt met jouw begeleiding, want dat geeft heel erg veel vertrouwen. 

Met een goede video maak je echt het verschil. Het zorgt ervoor dat je opvalt tussen die 47 video commercials die je klant vandaag te zien krijgt. 

Het grootste probleem van video 

Het grootste probleem met video is dat je niet begint. Dat je het voor je uitschuift. Omdat je geen accountability hebt. Zoek iemand die je er op de allerbeste manier bij helpt. Dan ga je het echt doen. En ga je gezien worden door potentiële klanten voor wie jouw diensten interessant zijn.

Als je zoiets hebt van: ik wil dit nu eens echt in de praktijk gaan brengen, stuur me dan een persoonlijk bericht en dan geef ik je graag de strategie hoe je ervoor zorgt dat je video gezien wordt door de juiste mensen, die bereid zijn om te investeren, dat je video op de juiste tijd gezien wordt en met de juiste boodschap, zodat je video echt voor conversies zorgt. Gesprekken in je agenda. 

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie