Een boek schrijven over verdienen met je smartphone video’s

Een boek schrijven over verdienen met je smartphone video’s? Serieus, ik?! Ja, ik ga een managementboek schrijven voor jou als ondernemer, als je gezien wil worden én wil verdienen met je smartphone video’s.

2 minuten en 59 seconden kijktijd 

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=CoT7hKXk8RI

Lees de transcriptie van mijn video

Ik heb een nieuwtje of eigenlijk heel groot nieuws. Ik vind het superspannend, want het is iets wat ik nog nooit heb gedaan. Ik ben gevraagd om een boek te schrijven door Daisy Goddijn van Expertboek.nl. Het eerste wat ik dacht was:

“Huh, ik een boek schrijven? Over video?!”

Ik heb er eens een paar nachtjes over liggen draaien. En er ging natuurlijk van alles door m’n hoofd, ik bedacht me:

 • Waar ga ik dan precies over schrijven?
 • Waar haal ik de tijd vandaan om een boek te schrijven?
 • Moet ik het middel video nou wel in een boek gaan stoppen?
 • En hoe ga ik dat nou allemaal doen?

Ik kan je nu verklappen dat ik de knoop heb doorgehakt, want JA, ik ga een boek schrijven!

“Waarom ik een boek wil schrijven?”

Nou dat is eigenlijk heel simpel.

Het is mijn missie om alle zelfstandig ondernemers in Nederland, maar ook in België zover te krijgen om zelf video’s met hun smartphone te gaan maken. Dat ze zichzelf laten zien zoals ze zijn, dat ze daarmee nieuwe klanten aantrekken en een beter inkomen gaan verdienen. En ik wil dat graag zo laagdrempelig mogelijk maken en ik weet dat dat kan. Want als ik het kan, dan kun jij het ook.

Het fijne aan dit traject waar ik nu in ga of waar ik eigenlijk al mee gestart ben, is dat ik niet alles zelf hoef te doen, waar ik ook geen tijd voor heb. Daisy gaat mij helpen bij het:

 • schrijven
 • redigeren
 • opmaken
 • uitgeven
 • en promoten van mijn boek.

Dat vind ik echt ideaal, want dan hou ik tijd over voor het helpen van mijn klanten.

Daisy schreef zelf meerdere boeken, zoals deze Experttips voor ondernemers die een boek willen schrijven. En zij helpt ondernemers dus bij het schrijven van hun boek, waaronder ook Hugo Bakker, die op het moment dat ik deze video opneem op nummer 2 van Managementboek.nl staat met zijn boek Experttips voor kennis verkopen online.

Hugo Bakker Experttips voor kennis verkopen online Managementboek nummer 2

Waar moet mijn boek wat jou betreft over gaan?

Nou goed, ik wil een boek schrijven waarmee jij als ondernemer echt verder komt. Dus als jij het voor het zeggen hebt: waar moet het boek wat jou betreft over gaan? Wat wil jij per se weten over het maken van video’s, waar loop je tegenaan en lukt het je om er nieuwe klanten mee te krijgen? En wat wil je ontdekken als je straks op de bank ploft en het boek openslaat en de eerste hoofdstukken hebt gelezen? Laat het me weten in een reactie onder deze video, ok? Ik ga weer verder pennen, want anders haal ik mijn deadline niet.”

[Tweet “Verdienen met je #video’s? Wat wil jij erover leren ondernemer?”]

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

3 gedachten over “Een boek schrijven over verdienen met je smartphone video’s”

 1. Beste Noortje
  in het boek moet ook komen:
  A
  Waar krijg ik een betaalbare set, die het mogelijk maakt om
  op een eenvoudige manier een draadloze dasspeld microfoon
  op mijn iPhone aan te sluiten? Zo dat je eventueel klanten kunt opnemen, die pratend door hun kantoor of fabriek lopen, zonder een kabel van 20 meters aan hun jas.
  En een handleiding hoe je dat moet doen.
  Ik zoek er al een jaar naar.

  B
  Oplossingen voor:
  Hoe kun je op je iPhone nog duidelijk zien wat je opneemt als je buiten in de zon staat en de zon staat op je scherm gericht?

  Groetjes, BenGooosens.nl

 2. Hi Noortje, wauw, wat goed en leuk voor je! Wat ik zou willen lezen (we hebben het er al eerder over gehad natuurlijk maar toch);

  – de technische uitrusting (eigenlijk wat hiervoor ook wordt gezegd).
  – hoe gebruik je video nu echt in je marketing, als onderdeel van een slimme marketingstrategie en hoe verhoudt het zich tot de andere middelen in je marketingcommunicatie ( zijn er bijv dingen die bij uitstek in een video moeten of die juist minder geschikt zijn).
  – Hoe zet je video in als onderdeel van een productlancering?

  Tot snel & veel succes (en plezier!) bij het schrijven en maken.

  groetjes,
  Anne

 3. Ha Noortje,

  Wat goed deze stap te zetten.
  Ik denk dat allerlei stappenplannen en jouw boodschappenlijstje erin moeten.
  Een speels en praktisch handboek, met linkjes en video’s er in, als dat kan. Zeker ook het technische aspect. Wat moet je minimaal doen om een filmpje te maken en wat kun je toevoegen/inzetten om het steeds professioneler te maken? Welke appjes en programma’s je kunt gebruiken en welk effect het heeft als je ermee werkt? Welke telefoons raad je aan? En moet je nog rekening houden met het intern geheugen e.d.

  Ik denk dus meer dat je naar je handboek moet gaan. Misschien is het handig om de Dummie boeken te bekijken, die hebben ook een leuke opzet.
  Nou, ja er hierboven zijn ook al mooie ideeën aangedragen. Het lijkt me nog een hele klus!

  Succes met het schrijven!!

Plaats een reactie