Smartphone video’s maken als je onderweg of op reis bent

Smartphone video’s maken als je onderweg of op reis bent? Speciaal voor de reislustige ondernemer: bekijk deze 3 tips om een reisvideo te maken met je smartphone. Lees het artikel of bekijk de video ‘Smartphone video tips: reisvideo maken met je smartphone’.

5 minuten en 17 seconden kijktijd 

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/56eHw9MVK08

Tip 1 – Wat je nodig hebt om een reisvideo te maken

De eerste tip die ik voor je heb gaat over alles wat je nodig hebt om een reisvideo te maken.

#1 Smartphone

Als ik onderweg ben dan wil ik zo licht mogelijk reizen en dus niet hoeven slepen met allerlei zware spullen en apparatuur. Daarom vind ik mijn smartphone als videocamera echt een uitkomst. Ik heb ‘m altijd bij me en er zit gewoon een geweldige camera op waarmee je hele goede kwaliteit opnames maakt.

#2 Selfiestick

Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je steady beeld hebt. Als ik in mijn kantoor of in de studio opneem, dan gebruik ik altijd mijn 3-poot statief die hoog genoeg is als ik mijn video staand opneem, dus zodat mijn smartphone op ooghoogte van mij is. Maar dit statief is nog best zwaar en groot en dus gaat die niet mee de koffer in. Een goed alternatief voor je statief is een selfiestick. Lekker licht in gewicht en de selfiestick die ik gebruik kun je op meerdere manieren gebruiken.

#3 – Externe microfoon

Om ervoor te zorgen dat je goed hoorbaar bent in je video’s, gebruik je een externe microfoon die je zo in je smartphone plugt. Voor zo’n externe microfoon betaal je rond de 50 euro, een goede investering zou ik zeggen en heel compact, want die microfoon past zo in je broekzak, bij wijze van spreken.

Video’s maken met je smartphone?

Wil je nou weten welke selfiestick en microfoon ik precies gebruik?

Microfoon voor smartphone videos - Smartphone Vloggen voor Ondernemers

#4 – Oplaadbare batterij (zo eentje waar je geen stopcontact voor nodig hebt…)

Als je video’s gaat opnemen met je smartphone en je gaat je video ook gelijk editen, dan wil je batterij best wel snel leeglopen met al die apps die je gebruikt. Je hebt natuurlijk je gewone standaard oplader bij je, maar daar heb je een stopcontact voor nodig en als je onderweg bent, dan wil dat nog wel eens een dingetje zijn zeg maar… Dan is een oplaadbare batterij heel erg handig. Dat is een batterij met verschillende USB-poorten zodat je je smartphone onderweg kunt opladen.

#5 Externe harde schijf (om je video’s op te slaan)

Ok, je verhaal staat er eindelijk op, nadat je het misschien wel een paar keer overnieuw hebt gedaan. En misschien twijfel je wel of je ‘m niet nóg een keer over moet doen, omdat je je een keer verspreekt of omdat je haar niet helemaal goed zit, maar ok, je bent tevreden met deze kladversie. Nou dan is er niets frustrerender dan dat er iets misgaat met je video, dat je ‘m per ongeluk wist. En dus wil je ‘m even veilig stellen door ‘m ergens anders op te slaan dan op je smartphone. Zorg dan dat je je video op een externe harde schijf zet of ‘m even met WeTransfer verstuurd naar jezelf of bijvoorbeeld op Dropbox zet.

Tip 2 – Kies de juiste plekken uit voor je reisvideo

De tweede tip die ik voor je heb gaat over de locatie waar je gaat opnemen. Het is handig om vooraf te bedenken op welke plekken je opnames gaat maken. Bekijk dus vooraf wat de mooie plekken zijn waar je gaat filmen. En als je buiten opnames gaat maken, dan zit je qua licht meestal wel goed, want met natuurlijk daglicht heb je voldoende licht om goede opnames te maken met je smartphone. Pas op dat je niet met tegenlicht opneemt, want dan ziet de kijker thuis een schim van jou. Zoek dan liever een plek in de schaduw op.

Tip 3 – Zorg voor voldoende B-roll

Dan als derde en laatste tip: maak een sfeerimpressie van de locatie waar je bent. Zodat je de beelden waarin je zelf aan het woord bent, kunt afwisselen met sfeerbeelden, zogenoemde B-roll. Zorg ervoor dat je shots lang genoeg zijn, zodat je kunt bijsnijden en -schaven. Als je nou geen tijd hebt om video-opnames van de omgeving te maken, dan kun je ook foto’s toevoegen ter afwisseling.

[Tweet “3 tips om een #video te maken als je op reis of onderweg bent”]

Dit waren mijn 3 tips voor het maken van smartphone video’s op locatie. Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben. Vond je dit een interessant artikel? En denk je dat jouw volgers ook tips willen krijgen over videomarketing? Deel dit artikel dan via onderstaande buttons. Dankjewel!

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met high end video. Met meer dan 18 jaar ervaring in marketing, helpt ze ervaren ondernemers in het hogere segment om gekwalificeerde leads te krijgen met high end video.