Wat is een videolancering?

Betekenis: wat betekent videolancering?

Een videolancering wordt door bedrijven ingezet om hun bedrijf, product of dienst succesvol op de markt te brengen, te vermarkten en te verkopen. Je werkt volgens een nauwgezette planning waarin alle concreet te nemen stappen zijn uitgezet in de tijd. 

In die afgebakende periode ga je je potentiële klanten warm laten draaien voor je aanbod en ga je toewerken naar de grote lancering van je product. Dit doe je door video’s te publiceren waarin je heel veel waardevolle informatie gaat delen met je doelgroep.

Jeff Walker 3 videolancering

Videolancering Video 1: De kansen

De eerste video in de videolancering draait om de kansen, mogelijkheden die er zijn als klanten jouw product hebben aangeschaft en geïmplementeerd (dus hoe de situatie OOK kan zijn).

In deze video beantwoord je de Waarom-vraag: waarom zou je doelgroep hiernaar moeten kijken en luisteren? Waarom is dit belangrijk? Je gaat je kijkers meegeven dat er een mogelijkheid is om te veranderen, om een verandering teweeg te brengen. Dat ze ergens beter in kunnen worden, dat ze van iets meer kunnen krijgen, of dat ze van hun probleem af kunnen komen. 

Videolancering Video 2: De transformatie

In de tweede video laat je zien hoe ze een transformatie kunnen doormaken. In deze video beantwoord je de Wat-vraag: wat is de transformatie en hoe gaat die het leven van je doelgroep veranderen? Je gaat het zo echt mogelijk maken voor je kijkers door te vertellen over casestudies of nog weer meer waardevolle informatie te delen. 

Videolancering Video 3: De bezwaren wegnemen 

In de derde video ga je de belangrijkste bezwaren pareren die je kijkers hebben, waardoor ze gaan voelen dat ze hun probleem kunnen oplossen met jouw dienst of product. Je gaat ze laten ervaren hoe het is om met jou te werken en toe te werken naar die gewenste situatie. 

Overtuigingsprincipes in een videolancering

In een videolancering zitten alle verleiders, de overtuigingsprincipes die ons onbewuste brein triggeren om ja te zeggen tegen jouw aanbod. En de belangrijkste zijn:

  • Wederkerigheid: zaaien en oogsten (geven en nemen). 
  • Commitment: als we een eerste kleine stap hebben gezet en we voelen ons verbonden met je, dan zijn we eerder bereid om later een iets grotere stap te zetten.
  • Autoriteit: als hij of zij het zegt, dan zal het echt waar zijn.
  • Sociale bewijskracht: we kijken graag naar anderen die ons voor zijn gegaan.
  • Sympathie: we kopen alleen van iemand die we aardig en leuk vinden en die we vertrouwen. 
  • Schaarste: als een product schaars is, dan wordt het in onze beleving meer waard.

Tip: Bekijk hier hoe een klant 36.000 euro omzet maakte met een videolancering.

Plaats een reactie