23 ideeën om video voor, tijdens en na je live event in te zetten

Ben jij ondernemer en organiseer je binnenkort een event zoals een seminar, een workshop, een masterclass of een ander live evenement? Dan wil je naast e-mailmarketing, content marketing en social media marketing ook videomarketing onderdeel maken van jouw marketingplan om de juiste bezoekers naar je event te krijgen en tickets (uit) te verkopen.

Om jou te inspireren heb ik hier 23 ideeën voor je op een rij gezet. Ideeën om video voor, tijdens en na je evenement in te zetten.

Event promoten met videomarketing

Zelf ga ik heel graag naar events op het gebied van marketing en communicatie, omdat ik bij wil blijven en het leuk vind om nieuwe mensen te ontmoeten. Mijn eerste event waar ik als ondernemer kwam, was van Denk Producties: De psychologie van het overtuigen.

Daar heb ik van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten bij optredens van Robert Cialdini, Pacelle van Goethem en Jos Burgers. Ik mocht Jos Burgers trouwens interviewen voor mijn boek Experttips over verdienen met video.

Terug naar de video ideeën voor je event…

Het organiseren van een event vergt tegenwoordig veel meer inspanning dan een enkele mail of een mooi gedrukte uitnodiging. Er is een goed doordacht marketingplan voor nodig om je event succesvol te lanceren en een volle zaal te krijgen. Daar kan het marketingmiddel video een heel belangrijke rol in spelen.

Video ideeën voordat je event begint

Het idee voor je event is uitgewerkt, de datum is geprikt, de locatie is geboekt, de landingspagina is in de lucht en de uitnodiging staat klaar voor verzending. De ticketverkoop kan gaan beginnen. Het is tijd om iedereen te laten weten dat jouw event eraan komt. Je wil zoveel mogelijk mensen bereiken en enthousiast maken om een ticket te kopen.

15 ideeën om video vóór je event in te zetten

 • Lanceringsvideo’s (video op je landingspagina’s om je event te lanceren)
 • Webinar (als onderdeel van je lanceringsplan)
 • ‘Save the date’ video (voor op social media)
 • Video-advertenties ter promotie van je event
 • Video-interviews met sprekers die op je event komen spreken
 • Video-interviews met sponsors die je event sponsoren
 • Testimonials van enthousiaste klanten die bij je vorige event waren
 • Video waarin je veel gestelde vragen beantwoordt of bezwaren wegneemt
 • Bedankt voor je registratie-video (op je bedanktpagina)
 • Video-impressie van de opbouw van je event
 • Rondleiding door de locatie waar je event wordt gehouden
 • Video met de routebeschrijving (handig als de weg ernaartoe een uitdaging is)
 • Real-time livestreamen via Facebook, YouTube en Twitter
 • Hashtag video
 • Bloopers

De mensen die al een kaartje gekocht hebben, zijn al overtuigd van de meerwaarde van jouw event en hebben ja gezegd tegen jouw aanbod. Het is een uitgelezen kans om deze groep te vragen of ze nog mensen in hun eigen netwerk kennen voor wie het event misschien interessant kan zijn.

TIP: Organiseer je een meerdaags event? En blijven mensen in de buurt overnachten in een hotel? Dan kun je ook een video maken waarin je hotelsuggesties doet en leuke plekken deelt waar jouw deelnemers naartoe kunnen om te dineren, voor wellness of om te overnachten.

Video ideeën tijdens je Event

Het startschot voor je event is gegeven, je evenement is begonnen. Mensen zijn in een bepaalde mood, zijn enthousiast over je event, over de nieuwe kennis die ze opdoen en de nieuwe mensen die ze ontmoeten. Geen beter communicatiemiddel om de energie die op je event hangt, over te brengen dan met online video.

5 ideeën om video tijdens je event in te zetten

 • Testimonials van enthousiaste deelnemers
 • Achter de schermen video
 • Introductie van je team
 • Video-impressie van het event
 • Livestream door een professionele cameraploeg (zodat je content kan hergebruiken en betaald kunt aanbieden aan de thuisblijvers)

TIP: Maak een speciale afspeellijst op YouTube waarin je alle video’s rondom je event plaatst.

Video ideeën na je Event

Zelf kom ik meestal als een stuiterbal terug van een evenement: opgeladen, vol inspiratie, nieuwe ideeën en contacten. Als organisator van je event een uitgelezen moment om die energie over te brengen via bewegende beelden. Houd je bezoekers aangehaakt door een impressie van het event te delen en ga vast zaaien voor je volgende evenement of aanbod.

3 ideeën om video na je event in te zetten

 • Video-impressie van het event
 • Video om te zaaien voor je volgende event
 • Real-time streamen via Facebook Live

Een aftermovie is een korte videocompilatie die gemaakt wordt na een evenement, zoals een festival, concert, conferentie, bruiloft, of een andere bijeenkomst. Het doel van een aftermovie is om de sfeer, hoogtepunten en emoties van het evenement vast te leggen en te delen met het publiek.

Een typische aftermovie bevat beelden van de locatie, deelnemers, artiesten of sprekers, en hoogtepunten van de activiteiten die plaatsvonden. De video wordt vaak gemonteerd op muziek die de atmosfeer en energie van het evenement weergeeft.

Aftermovies worden vaak gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder:

1. **Promotie**: Ze kunnen gebruikt worden om toekomstige evenementen te promoten en mensen aan te moedigen om deel te nemen.

2. **Herinnering**: Ze bieden een manier voor deelnemers om terug te kijken op de ervaring en de goede tijden te herleven.

3. **Marketing**: Ze kunnen dienen als effectieve marketingtools op sociale media, websites en andere online platforms.

4. **Sponsoring**: Ze kunnen gebruikt worden om sponsors te laten zien hoe hun bijdrage heeft bijgedragen aan het succes van het evenement.

Aftermovies kunnen variëren in lengte, maar ze zijn over het algemeen kort en krachtig om de aandacht van de kijker vast te houden en de essentie van het evenement te vangen.

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie