Periscope iPhone update beschikbaar

Vier maanden geleden werd Periscope gelanceerd en de makers hebben sinds die tijd niet stil gezeten. Op 27 juli heeft Periscope een nieuwe update beschikbaar gesteld voor iPhone gebruikers. Ik zal je in dit artikel laten zien welke fijne nieuwtjes er in de app bij gekomen zijn.

TIP: Werk je Periscope app hier gelijk even bij.

[Tweet “Nieuw in de #Periscope app op je #iPhone”]

Nieuw in Periscope: Meldingen aan of uit zetten

Was je een paar uurtjes offline, kijk je vervolgens op je telefoon, staat je scherm vol met Periscope meldingen. Het kan soms wat overweldigend zijn, alle uitzendingen die je ‘gemist’ hebt. Wil je iets selectiever zijn van wie je wel of van wie je geen melding wilt ontvangen, dan is er goed nieuws. In de app kun je nu aan- of uitvinken of je een melding wilt ontvangen als iemand live gaat. Als je meldingen op UIT zet, dan verschijnen de uitzendingen van die Periscoper nog wel in je tijdlijn, je ontvangt alleen geen bericht meer. Standaard staan de push notificaties AAN.

Periscope-iPhone-update-beschikbaar-meldingen
Meldingen staan standaard AAN
Periscope-iPhone-update-beschikbaar-meldingen-uit
Klik op de bel om meldingen UIT te zetten
Periscope-iPhone-update-beschikbaar-meldingen-aan
Klik op de bel om meldingen AAN te zetten

Nieuw in Periscope: voorkeurstalen selecteren

Bij je profielinstellingen heb je nu de mogelijkheid om je voorkeurstaal te selecteren. Op basis van jouw voorkeur schotelt Periscope je uitzendingen voor die aansluiten op je voorkeurstaal.

Periscope-iPhone-update-beschikbaar-
Selecteer je voorkeurstaal

Nieuw in Periscope: statistieken zichtbaar

De statistieken van je Periscope uitzending zijn nu niet alleen zichtbaar direct na het stoppen van je uitzending, maar ook als je je vorige uitzendingen terugkijkt. Je krijgt dan een aantal statistieken te zien over je uitzending, zoals aantal kijkers en de totale kijktijd.

Nieuw in Periscope: schakelen tussen devices

Je kunt nu ook schakelen tussen verschillende iOS devices als je een Periscope uitzending aan het bekijken bent. Zolang iOS 8+ erop draait, je Bluetooth aan hebt staan en op beide devices ingelogd bent met hetzelfde iCloud account, kun je switchen tijdens de uitzending.

Hier zie je hoe dat werkt:

Periscope handleiding

Wil je met Periscope aan de slag? Bekijk deze artikelen die ik eerder over Periscope heb gepubliceerd:

 

Vond je dit een interessant artikel? En denk je dat jouw volgers ook tips willen krijgen over Periscope? Deel dit artikel dan via onderstaande buttons. Dankjewel!

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

1 gedachte over “Periscope iPhone update beschikbaar”

  1. Periscope is nog vol in ontwikkeling en we gaan hier de komende jaren nog veel meer van horen. Het is een uitermate geschikt marketingmiddel om aan je online brand en zichtbaarheid te werken, voor iedere ondernemer.

    Maar ook perfect inzetbaar om contact te houden met je doelgroep of het beantwoorden van hun vragen.

    Interessant artikel.

    Groeten,
    Maikel Latour

Plaats een reactie