5 tips om een persoonlijke videotweet te maken

Hoewel ik een enorm groot fan ben van online marketing en álles wat met internet te maken heeft, blijf ik toch ook een hang houden naar iets waar een pen aan te pas komt. Niets leuker dan een ouderwetse, handgeschreven envelop op je mat aantreffen en je afvragen van wie dat handschrift nou toch is. Het is persoonlijk, er is aandacht aan besteed én het is verrassend! Toch heb ik nu wel een heel leuke online variant gevonden: de persoonlijke videotweet.

In dit artikel geef ik je 5 tips om meer uit je Twitter video marketing te halen met persoonlijke micro-video’s, zoals deze:

Stappenplan Twitter video maken

In onderstaande video laat ik je zien hoe je met je iPhone een video op Twitter plaatst:

 

Bekijk deze video op mijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=OQCfn5ZFbo0

5 tips voor je persoonlijke videotweet

[Tweet “5 tips voor het maken van een persoonlijke #videotweet”]

Tip 1 – Gebruik een selfie stick (én een microfoon)

Je kunt je iPhone natuurlijk in je hand houden, goed voor de bierspallen, maar op den duur ook een beetje vermoeiend. En als je nog niet van die getrainde armen hebt, dan kan het beeld ook wat schokkerig worden. Een selfie stick biedt uitkomst. Voordeel ervan is dat je de video van iets meer afstand kunt maken en dat het beeld wat stabieler is. Wil je weten welke selfie stick ik aanraad? Onderaan dit artikel vind je mijn tip.

Tip 2 – Kijk direct in de camera

Heb jij dat ook wel eens? Dat je met iemand in gesprek bent die je niet recht in de ogen aankijkt, maar meer over je schouder heen lijkt te kijken. En dat je je dan begint af te vragen: staat er nou iemand achter me of niet? Je zou bijna even achterom willen kijken… Zo is het eigenlijk ook met een persoonlijke videotweet. Je wilt iemand recht in de ogen aankijken, alsof je een gesprek met diegene voert. Kijk dus direct in de lens van je iPhone.

Tip 3 – Zoek een goede plek uit

Bedenk voordat je de video gaat maken of je op een goede plek staat. Sta je buiten? Zorg dan dat de zon in je gezicht schijnt en dat die niet je rug verwarmt… Of zoek een plekje in de schaduw op. Zorg er in dat geval voor dat het ook weer niet te donker is, want daar houdt de iPhone niet van. Denk ook aan de achtergrondgeluiden die mogelijk als stoorzender kunnen werken.

Tip 4 – Zorg voor een goede WiFi-verbinding

Twitter video’s kun je alleen opnemen of importeren via je iPhone (of Android toestel). Wil je je videotweet snel online hebben? En wil je niet dat je mobiele databundel volledig op gesnoept wordt? Zorg dan dat je een goede WiFi-verbinding hebt op het moment van tweeten. Het kan soms even duren voordat je videotweet online staat, heb ik gemerkt. Dus soms moet je echt even wat geduld hebben.

Tip 5 – Maak het persoonlijk

“I speak to everyone in the same way, whether he is the garbage man, or the president of the university.” – Albert Einstein.

En zo is het maar net. Maak je boodschap persoonlijk en echt. Spreek iemand in je videoboodschap aan zoals je in het echt ook zou doen.

Twitter video marketing

Wil je met Twitter video’s aan de slag? Bekijk deze artikelen die ik eerder over Twitter video marketing heb gepubliceerd:

TIP: Selfie stick voor je Twitter video

Wil je weten welke selfiestick en microfoon ik gebruik om iPhone video’s te maken? Vul je je gegevens even in om er direct achter te komen. 

Vond je dit een interessant artikel? En denk je dat jouw volgers ook tips willen krijgen over Twitter video’s? Deel dit artikel dan via onderstaande buttons. Dankjewel!

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie