Marketing uitbesteden

Mijn experiment [deel 3 van 3] met Opvallende Uitkomst

 ✍ Dit is een mail uit Noor’s archief

‘Vertel me, hoe werkt dat bij jou? Er zit zeker een hele marketingmachine achter? Heb je die mailtjes allemaal al klaar staan?, vraagt H. aan me.

We zitten na te tafelen.

Op een bijzonder mooie locatie; in een oud stoomgemaal, onder de rook van Amsterdam. Daar komen we elke week bij elkaar met onze Rotary Club.

H. heeft mijn vorige mail over de intuïtieve bedrijfsanalyse gelezen (leuk dat je ook meeleest H. ;o).

‘Elke letter die je leest komt uit mijn linkshandige pen’, zeg ik lachend.

‘Het is mijn werk. En om eerlijk te zijn: de volgende mail in de reeks moet ik nog schrijven. Het onderwerp heb ik wel al bedacht hoor, maar het precieze verhaal moet nog komen.’ 

Waar een fietstocht al niet goed voor is…

Ik zit op de fiets terug naar huis en denk aan het gesprek met H.  

Begrijpelijk…  

Veel ondernemers kiezen ervoor om bepaalde taken uit te besteden.  

Ik ben voor. Je kunt nu eenmaal niet alles alleen doen. En ik begrijp dat je zoveel mogelijk wil doen waar je het beste in bent. Dat wil ik ook.  

Maar, het uitbesteden van je marketing kan je bedrijf schade aandoen, meer dan je waarschijnlijk lief is…  

Er kleven namelijk nogal wat problemen aan…  

De kracht van goede marketing zit doorgaans in kleine nuances die een groot verschil maken.  

Daar heb je een onderzoekende geest voor nodig. Wat werkt wel? Wat werkt niet? Wat kan een volgende keer beter? Hoe reageren de mensen op je teksten, op woorden? En vooral: trek je wel de juiste mensen aan met je marketing?  

Voor de externe waarschijnlijk een weet, voor jou een hoop vraagtekens.  

Zonde, want deze waardevolle antwoorden zouden jou als ondernemer juist helpen om je marketing én je aanbod te verbeteren.  

Kijk, het is eenvoudig.  

Wat voor mijn klanten werkt…
Of wat voor mij werkt…  

…dat zal niet per se voor jou werken.  

Het is niet zo simpel als een stappenplan, blueprint of magische formule kopiëren en plakken.  

Jij hebt een unieke manier nodig, die past bij jou. En bij jouw klanten. Ik kan je die manier geven.  

Als je je marketing goed doet, dan helpt het je om dichterbij je klanten te komen. Veel manieren van marketing zorgen eerder voor een kloof, dan dat die je dichterbij brengen.  

Om je een voorbeeld te geven…  

Er is een tijd waarin ik webinars geef. Schijnt goed te werken, hoor ik van ondernemers om me heen. Ok, gaan we doen.  

Eindeloos veel tijd verder staat mijn webinar (als een huis, dat wel…).  

Maar, ik vind het behoorlijk saai worden om elke keer hetzelfde verhaal te vertellen. Om nog maar te zwijgen over de stress die zo’n live webinar met zich meebrengt (Laat de techniek me niet in de steek? Wat als niemand komt opdagen?).  

En ok, ik zal het niet ontkennen…  

Als ik de webinar-stress er naderhand in het park uit wandel, is het best fijn om vervolgens mijn Macbook open te klappen en te zien dat ik 3x een training van 300 euro heb verkocht.  

Het geven van een webinar gaat me na verloop van tijd steeds beter af… Maar om nou te zeggen dat ik sta te jubelen om dit de rest van mijn ondernemende leven vol te houden.  

Nee.  

Wat ik – tot mijn grote GERUSTstelling – ontdek is dat mijn allerbeste klanten helemaal niet naar webinars kijken. Daar hebben ze de tijd niet voor. Ik ook niet, kijk er zelf nooit meer naar (en al helemaal niet naar replays). Het meest interessante deel komt meestal pas na 40 minuten.  

Mijn allerbeste klanten trek ik aan met iets wat niet uit te besteden is aan iemand anders. En ook niet te kopiëren door collega-ondernemers. Het maakt dat ik met veel meer rust en vertrouwen kan marketen en verkopen.  

Als je het – net als ik – belangrijk vindt om niet alleen maar aan het werk te zijn. Om tijd met je nummer 1 door te brengen, met je gezin, of om te sporten, of een boek te lezen als je zin hebt. Gewoon, een leven hebben.  

Dat krijg je niet door al het gedoe met webinars geven, je ingewikkelde funnel met alle rinkelende toeters en bellen, door elke week een nieuwe marketingvideo te delen. Werkt prima als je laag geprijsde producten en diensten aanbiedt. Maar dat doe jij niet, toch?  

Dan is het nodig om je marketing naar een hoger niveau te tillen. Ik weet dat jij daar ook naar verlangt, maar dat het je alleen niet goed lukt. Ik help je er graag bij.  

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noor ‘schrijft alles zelf’ Janmaat

P.S. Als je je marketing naar een hoger niveau brengt, kun je straks net zo trots zijn op de resultaten die je met je allerbeste klanten bereikt, als op de parels van marketing die je naar buiten toe uitdraagt.