Bedrijfsanalyse Verdienen met VIDEO

Mijn experiment [deel 1 van 3] met Opvallende Uitkomst

Dit is een mail uit Noor’s archief

‘Dus we gaan zonder rekenmachine en financiële overzichten mijn bedrijf analyseren?’, vraag ik aan mijn financieel adviseur.  

We zitten aan een Latte Macchiato bij EYE aan het Amsterdamse IJ en gaan een intuïtieve bedrijfsanalyse doen. Onderdeel van zijn begeleiding.  

Ontdekken met welke diensten en producten je het meeste verdient, maar daarnaast ook kijken welke werkzaamheden je het leukst vindt om te doen. 

Bijzonder belangrijk wat mij betreft. 

Al is er voor mij – misschien voor jou ook – een veel belangrijker aspect (ik vertel je er straks over).  

De kracht zit ‘m in de eenvoud van de analyse; je hebt er niet meer voor nodig dan pen en papier. En een goede Latte ;o)  

Maar goed, we analyseren dus stuk voor stuk al mijn diensten en producten. En dat zijn er in die tijd nogal wat….  

Een 1-daagse workshop Smartphone Video’s Maken, een online training, een VIP-dag, een pakket met 3 VIP-dagen, een halfjaarprogramma…  

…volg je me nog?  

Ik ben er nog niet… 😬

…een done-for-you service (waar ik dan ook weer 2 varianten in heb), een maandelijkse Mastermind, plus al het maatwerk (waar je eindeloos veel tijd kwijt bent met het maken van offertes, heel ellendig…).  

De inzichten die ik door deze analyse krijg zijn verrassend. Bijna schokkend.  

Met werk dat ik een mager 6-je geef, verdien ik meer dan ik dacht. Met werk dat ik een dikke 9 geef, verdien ik veel minder dan ik dacht.  

Volgens mij doe ik hier iets niet helemaal goed…  

We praten erover door en voegen nog een belangrijke graadmeter toe aan de analyse. Eentje waar het me allemaal om te doen is. 

Ik zal het je uitleggen… 

Mijn 1-daagse workshop Smartphone Video’s Maken bijvoorbeeld. Bied ik destijds aan voor een kleine prijs, paar honderd euro, om het voor elke ondernemer goed betaalbaar te maken. 

Mijn klanten vinden het geweldig. Ze gaan met een goed gevoel naar huis. Geïnspireerd. Vol nieuwe kennis. Vol van het idee: yes, ik kan het nu zelf!  

Ik krijg goede aanbevelingen.  

Inderdaad, er komt een maar…  

…de resultaten zijn van veel meer factoren afhankelijk, dan van het kunnen maken van een video. 

Bovendien, er zijn nogal wat drempels te nemen…  

Eerst die drempel om te bedenken waar je het over gaat hebben (Is het wel interessant genoeg? Geef ik genoeg waardevolle informatie? Sluit het goed aan bij mijn betaalde aanbod?).  

Dan de drempel om een video op te nemen (I know, je hebt er nóóit je dag voor).  

Nog een drempel als je jezelf terugziet (en denkt: overnieuw).  

Dan volgt het meest akelige moment, dat van het delen met de buitenwereld (Is het wel goed genoeg? Wat als niemand kijkt?). 

Met de eerste video krijg je veel bekijks (want: nieuw en dus krijg je bemoediging van je volgers). Met de tweede wordt het al minder. En de derde…

Je moet een doorzetter zijn (én bijzonder goede marketingskills hebben) om al die drempels te nemen. Het is niet iedere ondernemer gegeven om dit pad helemaal alleen te volgen.  

Om eerlijk te zijn raakte ik nogal ontmoedigd van deze kortstondige trajecten, waar de glans snel vanaf was.  

Resultaten. Dat is dus waar het me om te doen is. Het liefst klinkende. 

Het fijne is dat ik die wél bereik met de jaarlijkse begeleiding die ik mijn allerbeste VIP-klanten geef. Samen met mijn videoteam.  

Het zal je dus niet verbazen dat ik mijn aanbod na deze intuïtieve bedrijfsanalyse drastisch heb aangepast. Mijn werk geeft me nu zoveel meer voldoening. Dat gun ik jou ook.  

Als jij ook het verlangen hebt om alleen voor het allerbeste resultaat te gaan, te werken met de beste klanten, dan heb je naast een waanzinnig goed aanbod ook iets anders nodig.  

En ik weet niet hoe het voor jou is…  

…maar veel ondernemers hebben moeite met het idee van ‘jezelf moeten verkopen’. 

Daarom pakken ze het proces van marketing en verkoop helemaal verkeerd aan.  

In mijn volgende mail vertel ik je er meer over. Dus, tot gauw.  

Op jouw videosucces!  

Hartelijke groet,

Noor ‘volgt haar intuïtie’ Janmaat

P.S. Het leuke van deze andere manier van marketing is; het kost niet veel tijd en je hebt er geen ingewikkelde lancering, funnels of grote lijst met e-mailadressen voor nodig. Het is compleet anders dan de strategieën die een paar jaar geleden nog goed werkten. 

Wordt vervolgd…