iPhone Microfoon voor je Video gebruiken

Hè, wat zeg je?!

Niets vervelender dan een video zien waarbij je de ondernemer niet goed kunt verstaan. Ga je video’s met je smartphone opnemen? Dan kun je je video natuurlijk opnemen met alleen de ingebouwde microfoon van je smarthone. Maar, de kans is groot dat je kijkers afhaken, nog voordat je video goed en wel is afgespeeld en dat wil je niet.

Op een rustige plek, zonder hinderlijk achtergrondgeluid, zoals blaffende honden of voorbij razend verkeer en jezelf dichtbij de camera gepositioneerd, kan het misschien nèt. Maar wil je echt goed hoorbaar zijn en wat verder van je camera af staan, dan is het slim om een externe microfoon te hebben die je gebruikt voor je smartphone video’s of live video’s op Facebook.

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/wVsTfyDEH4s. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Welke Externe Microfoon gebruiken?

"Noor, welke microfoon heb ik nodig om smartphone video’s te maken?"

Ondernemers vragen me regelmatig wat ze nou precies nodig hebben om video’s met hun smartphone te maken. Vaak kopen ze een dasspeldmicrofoon die na wat testjes helemaal niet blijkt te werken. Dat is niet zo verrassend, want niet elke aansluiting van een willekeurige microfoon past zomaar in je smartphone.

Mijn advies voor jou: voorkom dat je de verkeerde microfoon koopt, maar bekijk hier welke microfoon en accessoires ik gebruik voor het maken van AL mijn social media video's.

Microfoon nodig voor je smartphone video, vlogs, podcast video, Stories of live video?

Noor Janmaat van Verdienen met video

Testimonials met je smartphone opnemen

En heb je hier al eens aan gedacht? Het zelf opnemen van testimonials met tevreden klanten? Dat doe je nu gemakkelijk zelf met je smartphone en twee externe microfoons.

Video’s met je smartphone maken?

Denk je nu: video’s met mijn smartphone maken? Waarom?

 • Je hebt je smartphone altijd bij je
 • Je hebt geen dure apparatuur nodig
 • Video’s opnemen met je smartphone opnemen is nog nooit zo gemakkelijk
 • Én: snelheid is natuurlijk ook belangrijk voor jou als online ondernemer. Je video kan bijzonder snel online staan. In mijn beleving hangt de groei van je bedrijf ook af van hoe snel je ideeën kunt implementeren.

Mijn stelling (en ervaring) is dat IEDERE ondernemer zelf video's kan maken, zolang je maar een goed werkende smartphone hebt én de juiste kennis en vaardigheden.

 Zolang je maar werkt volgens een slim systeem dat je keer-op-keer kunt toepassen, zodat het je tijd én geld bespaart.

 Door video leren mensen je sneller kennen.
 Ze gaan je zien én horen.
 Ze gaan je herkennen én onthouden.

Wil je als ondernemer op de lange termijn zichtbaar blijven en in contact blijven komen met potentiële klanten voor wie jij van betekenis kan zijn? Dan is het nodig dat je PRECIES weet hoe je zelf in zo min mogelijk tijd je eigen video's maakt en publiceert via YouTube, Vimeo, Facebook, Twitter of Instagram.

Zelf video's maken met je smartphone betekent:

 • In minder tijd BETERE resultaten bereiken met je marketing
 • Precies die klanten aantrekken die het beste bij je passen
 • Je autoriteitspositie in jouw niche veiligstellen

Bekijk microfoons voor je smartphone video's

Wil jij online video onderdeel maken van jouw marketingstrategie? Om zo beter zichtbaar te worden op internet en gemakkelijker klanten te krijgen? Begin bij het begin en bekijk hier welke microfoon je precies nodig hebt om zelf je eerste smartphone video te maken.

Op jouw videosucces!

Noortje Janmaat

Hartelijke groet,

Noor ‘videostrategie’ Janmaat
Video Marketing Strateeg

"36.000 euro verdiend met video"

Je hebt video nodig. En strategie (als je wil verkopen).

Ontdek hoe je continu (en volautomatisch) gesprekken in je agenda krijgt met high-end leads die serieus geïnteresseerd zijn in jouw aanbod.

Ben je blij met dit artikel?

Deel jouw blijdschap

Gemiddelde waardering 0 / 5. Vote count: 0

Deel als eerste hartjes uit

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

3 gedachten over “iPhone Microfoon voor je Video gebruiken”

 1. Wekelijks nemen wij een blogje op voor ons bedrijf. We halen daar veel klanten door binnen.
  Filmpjes opnemen doen we met een Iphone 10. Gewoon omdat dit super handig is. (En ik vanaf mijn iphone heel makkelijk ook af en toe al kleine fragmentjes/trailertjes kan posten op Instagram.)

  Probleem is dus alleen het geluid. Je hoort veel omgevingsgeluid. En dat hebben we veel, want onze werkplaats zit aan de showroom vast. En in de werkplaats wordt geboord. En dan gaat de winkelbel of de telefoon weer. Kortom, we moeten het vaak overnieuw doen.
  Maar erger nog… klanten klagen over het geluid. Ze kijken graag naar ons, maar haken af bij het geluid. En terecht.

  Maar… wíe we ook bellen, wélk bedrijf ook… niemand kan ons helpen aan een juiste externe (liefst draadloos) microfoon voor een Iphone 10. Zelfs al met een medewerker van Apple gesproken.
  Maar ik kan er niet over uit. Er moet toch iets zijn? Het kan toch niet zo zijn dat je net met deze telefoon niet kan vloggen?
  Heeft iemand ervaring? Wie weet welke microfoon hiervoor wel geschikt is?

  Ik ben zo benieuwd!

 2. Hoi Yoney,

  Super dat jullie klanten krijgen met video’s.

  Video’s opnemen kan heel goed met je iPhone 10 in combinatie met een externe microfoon. Hier vind je een overzicht van een aantal externe microfoons: https://www.verdienenmetvideo.nl/microfoon-voor-video

  Bekijk ook eens deze video waarin je een suggestie krijgt om de draadloze Sennheiser microfoonset te gebruiken met je iPhone en de speciale app FiLMiC Pro:

  https://photojoseph.com/moment/wireless-microphone-iphone-revisited/19838#.XESrFC3WDBJ

  Ben je hiermee geholpen?

  Op jouw videosucces!

  Hartelijke groet,

  Noor Janmaat

 3. Hallo Noortje

  Ik wil starten met het opnemen van video’s voor mijn bedrijf. Na het bekijken van jouw video hierboven kocht ik een iRig Mic Lav om aan te sluiten op mijn Iphone. Ik kocht ook de MoviePro app. Maar … ik krijg geen geluid wanneer ik opneem. Ik zie ook niet waar ik die micro kan selecteren. Kan jij me helpen? Weet jij waar dit kan aan liggen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes

  Eva

Plaats een reactie