iPhone Microfoon voor je Video gebruiken

Hè, wat zeg je?!

Niets vervelender dan een video zien waarbij je de ondernemer niet goed kunt verstaan. Ga je video’s met je smartphone opnemen? Dan kun je je video natuurlijk opnemen met alleen de ingebouwde microfoon van je smarthone. Maar, de kans is groot dat je kijkers afhaken, nog voordat je video goed en wel is afgespeeld en dat wil je niet.

Op een rustige plek, zonder hinderlijk achtergrondgeluid, zoals blaffende honden of voorbij razend verkeer en jezelf dichtbij de camera gepositioneerd, kan het misschien nèt. Maar wil je echt goed hoorbaar zijn en wat verder van je camera af staan, dan is het slim om een externe microfoon te hebben die je gebruikt voor je smartphone video’s of live video’s op Facebook.

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/wVsTfyDEH4s. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

3 gedachten over “iPhone Microfoon voor je Video gebruiken”

 1. Wekelijks nemen wij een blogje op voor ons bedrijf. We halen daar veel klanten door binnen.
  Filmpjes opnemen doen we met een Iphone 10. Gewoon omdat dit super handig is. (En ik vanaf mijn iphone heel makkelijk ook af en toe al kleine fragmentjes/trailertjes kan posten op Instagram.)

  Probleem is dus alleen het geluid. Je hoort veel omgevingsgeluid. En dat hebben we veel, want onze werkplaats zit aan de showroom vast. En in de werkplaats wordt geboord. En dan gaat de winkelbel of de telefoon weer. Kortom, we moeten het vaak overnieuw doen.
  Maar erger nog… klanten klagen over het geluid. Ze kijken graag naar ons, maar haken af bij het geluid. En terecht.

  Maar… wíe we ook bellen, wélk bedrijf ook… niemand kan ons helpen aan een juiste externe (liefst draadloos) microfoon voor een Iphone 10. Zelfs al met een medewerker van Apple gesproken.
  Maar ik kan er niet over uit. Er moet toch iets zijn? Het kan toch niet zo zijn dat je net met deze telefoon niet kan vloggen?
  Heeft iemand ervaring? Wie weet welke microfoon hiervoor wel geschikt is?

  Ik ben zo benieuwd!

 2. Hoi Yoney,

  Super dat jullie klanten krijgen met video’s.

  Video’s opnemen kan heel goed met je iPhone 10 in combinatie met een externe microfoon. Hier vind je een overzicht van een aantal externe microfoons: https://www.verdienenmetvideo.nl/microfoon-voor-video

  Bekijk ook eens deze video waarin je een suggestie krijgt om de draadloze Sennheiser microfoonset te gebruiken met je iPhone en de speciale app FiLMiC Pro:

  https://photojoseph.com/moment/wireless-microphone-iphone-revisited/19838#.XESrFC3WDBJ

  Ben je hiermee geholpen?

  Op jouw videosucces!

  Hartelijke groet,

  Noor Janmaat

 3. Hallo Noortje

  Ik wil starten met het opnemen van video’s voor mijn bedrijf. Na het bekijken van jouw video hierboven kocht ik een iRig Mic Lav om aan te sluiten op mijn Iphone. Ik kocht ook de MoviePro app. Maar … ik krijg geen geluid wanneer ik opneem. Ik zie ook niet waar ik die micro kan selecteren. Kan jij me helpen? Weet jij waar dit kan aan liggen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes

  Eva

Plaats een reactie