4 hardnekkige misverstanden over het maken van video’s

Sinds ik mezelf regelmatig laat zien en horen via bewegende beelden, krijg ik steeds meer geïnteresseerde mensen op me af. Er bestaan alleen nogal wat misverstanden over het maken van video’s, merk ik. En dat is zo zonde, want jezelf online laten zien via video’s werkt enorm krachtig.

Vroeger zat 'ie' nog aan een lijntje....

Vroeger zat 'ie' nog aan een lijntje. Wat een contrast met wat we nu allemaal kunnen doen met onze telefoon, zoals video's maken. Jammer genoeg bestaan er nog veel misverstanden over: https://verdienenmetvideo.nl/4-hardnekkige-misverstanden-over-het-maken-van-videos/

Posted by Verdienen met VIDEO on donderdag 21 mei 2015

Waarom jij waarschijnlijk nog geen video’s maakt, is vast omdat je denkt:

Misverstand 1: ik heb dure apparatuur nodig

Je hebt tegenwoordig echt geen dure videoapparatuur meer nodig om video’s te maken. Heb jij een iPhone 4s, 5c, 6 of 6 plus? Deze modellen zijn allemaal voorzien van een camera waarmee je zelf video’s kunt maken. Uiteraard zijn de nieuwste modellen voorzien van de beste camera en leuke extra’s als slow motion en tijdsverloop opnames, maar ook met de iPhone 4s of 5c maak je prima video’s. Ik raad je wel aan om er een aantal spullen bij te kopen (kan al voor een klein prijsje) waarmee je betere kwaliteit video’s maakt.

Misverstand 2: ik heb geen tijd om video’s te maken

Uiteraard kost het maken van video’s tijd, net zoals álle middelen die je inzet om als ondernemer zichtbaar te worden op internet en je boodschap over te brengen. Het onderhouden van je social media kanalen kost tijd, je nieuwsbrief schrijven, publiceren en monitoren kost tijd, je website up-to-date houden kost tijd. En als zelfstandig ondernemer wil je je tijd natuurlijk zo efficiënt en slim mogelijk besteden. De video die je hieronder ziet heb ik binnen 45 minuten gemaakt én op Facebook gezet.

Waarom je je video's beter direct op Facebook plaatst

Heb je al gehoord dat het SUPER slim is om je video's direct op Facebook te plaatsen? https://verdienenmetvideo.nl/upload-je-video-op-facebook-in-plaats-van-op-youtube/

Posted by Verdienen met VIDEO on donderdag 16 april 2015

Misverstand 3: ik heb geen technische kennis

Je hoeft geen technische whizzkid te zijn en je hoeft ook geen perfecte editor te zijn. Je bent geen filmmaker, je bent zelfstandig ondernemer die zoveel mogelijk klanten wil helpen met zijn problemen. Video is één van de middelen die je in kunt zetten als onderdeel van je marketingstrategie. Ik ben praktisch ingesteld en hou ervan om dingen niet ingewikkelder te maken dan nodig is, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? En dat kan, met de iPhone. Echt!

Misverstand 4: ik wil niet met mijn gezicht in beeld

Veel ondernemers die ik spreek geven vaak aan dat ze het vervelend vinden om met hun gezicht in beeld te komen. En dat begrijp ik heel goed. Ik heb het ook spannend gevonden om mezelf voor de camera te installeren. Sinds ik ‘de knop heb omgezet’, heb ik totaal geen moeite meer om voor de camera te staan. En het leuke is: je hoeft echt niet per se met je gezicht in beeld. Er zijn ook veel andere manieren om video in te zetten om zo je kennis te delen.

[Tweet “4 hardnekkige misverstanden over het maken van video’s”]

Uitkomst: video’s maken met je smartphone

Waar die vroeger nog aan een touwtje zat en je er alleen mee kon bellen, zo is de mobiele versie nu voorzien van zóveel handige opties, waaronder een geweldige camera. En het ‘schieten’ van video’s is nog nooit zo gemakkelijk geweest met je telefoon. Met de juiste kennis, spullen én apps op je smartphone kun je zelf filmen, monteren en uploaden.

Voordelen van de iPhone

De voordelen van video maken met een iPhone

  • Je hebt ‘m altijd bij je en hij is lekker compact (ja zelfs de grotere iPhone 6 of 6 plus, vind ik zelf). Scheelt weer sjouwwerk, je hoeft niet te slepen met zware apparatuur.
  • De iPhone is in combinatie met een telefoonabonnement niet heel erg duur, als je ’t vergelijkt met een professionele videocamera.
  • Je iPhone is makkelijk in gebruik en als je weet waar je op moet letten bij het maken van video’s, dan is het echt een fluitje van een cent.

Nadelen van de iPhone

De nadelen van video maken met een iPhone

  • Een bekend probleem van de iPhone is de batterijduur. Als je ermee aan het filmen en monteren slaat, dan ontkom je er niet aan om de batterij tussentijds op te laden.
  • De camera op de iPhone doet het ’t best met natuurlijk daglicht. Is het erg donker, dan krijg je niet het beste beeld. Zorg in dat geval voor extra belichting.
  • Uiteraard, als je de iPhone gaat vergelijken met alle opties en mogelijkheden van een professionele videocamera, dan verliest de iPhone het.

Om jou vast op weg te helpen heb ik voor je op een rij gezet welke spullen je nodig hebt om video’s te maken met je smarthone.

Microfoon voor smartphone videos - Smartphone Vloggen voor Ondernemers

Vond je dit een interessant artikel? En denk je dat jouw volgers er ook iets aan hebben? Deel dit artikel dan via onderstaande buttons. Dankjewel!

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie