Facebook filmpjes tips voor meer succes

Facebook filmpjes (maak ook vierkante en verticale filmpjes)

En dan zie je dat het filmpje op Facebook 5,2 duizend weergaven heeft, 153 likes & hartjes en 19 keer is gedeeld.

Wat leuk voor Tania Kross.

Hoe ik zo terechtkwam op het podium van het DeLaMar Theater?

Mijn klant Werner Janssen speelt in het ensemble van de opera Carmen en ik help hem bij zijn marketing, de lancering van zijn boeken en het verkopen van zijn jaarprogramma. Hij nodigde me uit voor de première en ik kreeg een exclusief kijkje achter de schermen. Bijzonder leuk, want ik luister graag naar muziek, helemaal als het live is.

Backstage liep ik de marketingmanager van het theaterbureau tegen het lijf. Hij vertelde me over de winactie die ze hadden georganiseerd voor de naamgenoten van Carmen. Hij wilde na de voorstelling even een fotomoment van de 10 Carmens samen op het podium.

Dus ik dacht hardop: we kunnen ook een videomoment van het fotomoment maken? Dit soort filmpjes werken veel beter op Facebook, dan een foto of een gewoon tekstbericht.

Zo gezegd, zo gedaan… We maakten deze korte video met alleen een smartphone en een gimbal, zodat Tania Kross het filmpje vlot kon delen op haar Facebook pagina:

10x Carmen in DeLaMar

Kijktijd: 00:54 seconden

Promotiefilmpje maken

Leuk om te vertellen is dat de cameraploeg van AVRO-TROS na dit fotomoment het podium opkwam. Tania Kross zou daar een korte video opnemen ter promotie van het programma De Beste Zangers, waar ze in 2017 aan heeft meegedaan.

Er werd zwaar geschut het podium opgedragen. Qua prijs en gewicht natuurlijk van compleet andere orde dan het compacte en mobiele setje waarmee ik vrolijk op het podium liep. De cameraman vroeg of hij mijn gimbal even mocht vasthouden. Nou vooruit (ik ben de beroerdste niet)…

“Ja, licht hè?!”, zei ik.

Je haalt er uiteraard niet de kwaliteit mee die zo’n grote, professionele camera + man maakt, maar het gaat allemaal wel een stuk sneller met zo’n mobiele set. Je video kan een half uur later al op je Facebook-pagina staan en je hebt weer 5,2 duizend seconds of online fame.

Facebook filmpje Tania Kross voor Carmen

Video als middel

Wat je ook doet, of je nu coach, adviseur, marketeer, styliste, kunstenaar, of muzikant bent.

Of je bent artiest die een prachtige eigentijdse opera ten tonele brengt en je theatertournee wil uitverkopen. Gezien en gehoord worden, van betekenis zijn, je doelen bereiken, dat is toch waar we allemaal stiekem naar verlangen? En daar kan een middel als video je zeker bij helpen.

Het gaat er niet altijd om dat je de allermooiste video maakt.

Het gaat erom dat je de juiste video’s maakt, waarin je jezelf als mens en ondernemer laat zien, waar emotie in zit, waar jouw ideale kijkers naar willen kijken, waar je nieuwe leads mee krijgt én waarmee je uiteindelijk goed betalende klanten krijgt.

Tip voor je Facebook filmpjes

Tip 1: Maak ook vierkante en verticale filmpjes

Uit onderzoek van Buffer blijkt dat vierkante video’s het beter doen dan horizontale video’s en dan vooral op smartphones. Niet vreemd, als je weet dat meer dan 92% van de mensen die op Facebook zitten, dit doen vanaf hun mobiel.

Facebook filmpjes tips

Gemiddelde betrokkenheid van video’s op desktop en mobiel

Vierkant filmpje op FB

Ga eens experimenteren met het delen van vierkante en verticale filmpjes, dan neem je meer ruimte in op de mobiele tijdlijn van jouw volgers.

Met vierkante en verticale video’s vergroot je de kans om gezien en gehoord te worden. En dat geldt trouwens niet alleen voor filmpjes op Facebook, maar ook voor native video op LinkedIn. Ook op LinkedIn kun je namelijk vierkante en verticale video’s delen.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet van,

Noortje Janmaat
Video Marketing Strateeg & Auteur van Experttips over Verdienen met video (2e druk mei 2018)

Starten met video’s voor je bedrijf?

Voordat je begint… Start hier, zodat ik je mijn nieuwste training kan sturen over de 5 Onmisbare Video’s die jij als ondernemer nodig hebt om je bedrijf te laten groeien.

Klik hier om gratis te krijgen

Misschien leuk om te lezen, dit schreef een enthousiaste ondernemer na het volgen van de gratis training:

“Naast de leuke, toegankelijke, no-nonsense video’s die ik van jou heb gezien, heb je ook nog eens hartstikke leuke e-mails die ik vrijwel helemaal heb doorgelezen. De een wat beter dan de ander maar echt complimenten voor je verfrissende stijl.”

Noortje Janmaat
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek Experttips over verdienen met video (2e druk mei 2018). Ze helpt ervaren ondernemers om kwalitatieve leads te krijgen met hoogwaardige marketingvideo's, zodat ze met meer gemak kunnen verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *