Zakelijke kerstkaart of een persoonlijke videoboodschap aan je klanten sturen?

Stuur jij als ondernemer een zakelijke kerstkaart naar je relaties? Heb jij kromme vingers gekregen, omdat je avond aan avond heb zitten pennen om al die kerstkaarten op tijd de deur uit te krijgen voor de feestdagen?

Of heb je de traditioneel handgeschreven kerstkaart ingeruild voor een bedrukte direct mailing? Of valt er helemaal geen kerstkaart op de mat van je klant, omdat je hebt gekozen voor een digitale kerstwens?

Video: Zakelijke kerstkaart of een persoonlijke videoboodschap?

Geinig, deze video maakte ik in 2015 met mijn iPhone

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/Uei8T9J1_90. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Zakelijke kerstkaart: uitpakken of niet?

Halleluja!

Het is wat met onze kersttradities hè…

Als ondernemer heb je misschien niet het budget om kerstkaarten bij je klanten te laten bezorgen. Of misschien heb je er geen tijd voor. Heb je je adressenbestand niet goed op orde. Weet je niet wat voor tekst je op de kaart moet zetten? Een taalvout is gauw gemaakt…

  • Kerst(mis) met een grote K of niet?
  • Is het Gelukkig nieuwjaar, Gelukkig Nieuwjaar of Gelukkig nieuw jaar?
  • Kan het niet iets origineler dan Prettige kerstdagen (of is het nou Prettige Kerstdagen – zoek de verschillen 😁)

Wat je motivatie ook is om geen kerstwens te sturen, het is een gemiste kans om je (potentiële) klanten niet te verrassen met een boodschap.

Er is alleen wel één grote MAAR…

Waarom een zakelijke kerstkaart sturen?

Waarom zou je eigenlijk een kerstkaart sturen?

Een niet onbelangrijke vraag om jezelf te stellen. Wat wil je er precies mee bereiken? Zie je het puur als een ‘marketingdingetje’ of een soort netwerkmoment? Of als meer dan dat? Wat wil je dat er gebeurt als jouw potentiële klant je kaart uit de envelop haalt of je kerstmail opent?

Zelf ben ik niet zo’n voorstander van een voorbedrukte standaard kerstgroet met de naam van de afzender eronder gekrabbeld. En eigenlijk ook niet van een e-card of een ‘e-card’ in een nieuwsbrief.

Het voelt zo onpersoonlijk, het raakt me niet…

Weet niet hoe dat voor jou werkt. Maar bij mij verdwijnt zo’n kaart of nieuwsbrief al gauw in de prullenbak. 

Wat mij raakt zijn de persoonlijke boodschappen van echte mensen. Een boodschap waar aandacht aan is besteed.

Daar ben ik volgens mij niet alleen in.

Iedereen krijgt toch graag persoonlijke aandacht?

Iedereen wordt toch graag persoonlijk benaderd?

Zakelijke kerstkaart of een persoonlijke videoboodschap aan je klanten sturen?

Persoonlijke videoboodschap maakt impact

Het is tegenwoordig moeilijker dan ooit om op internet iemand z’n aandacht te krijgen (en vast te houden). We ontvangen dagelijks een brievenbus vol met mails en we worden steeds selectiever in welke informatie we wel of niet ‘nuttigen’.

Terecht.

Voor jou als ondernemer betekent het dat het steeds lastiger wordt om je hoofd boven het maaiveld uit te steken en om in contact te komen met potentiële klanten.

Hoe zorg je ervoor dat je opvalt in onze drukbevolkte markt?

Eenvoudig. Met online video.

Video komt het dichtst in de buurt bij écht contact. Het is de perfecte manier om je bedrijf een gezicht te geven. En door een video leren mensen je sneller kennen, omdat ze je zien en horen. En hoe vaker je dat doet, des te meer ze zich verbonden gaan voelen met je en vertrouwen in je krijgen. En dat is nodig om uiteindelijk klant bij je te worden.

Klanten persoonlijke aandacht geven

Als je je (potentiële) klanten graag persoonlijke aandacht wil geven, dan is mijn beste tip voor jou als ondernemer:

  • Denk 3 keer na voordat je een kerstkaart stuurt en vraag jezelf af wat je er precies mee wil bereiken. Op welke stapel wil je belanden? De prullenbak, de ongeopende of de geopende?
  • Kies eens een ander moment (dan Kerst en Oud & Nieuw) uit om je klanten in het zonnetje te zetten, het verrassingseffect is dan echt veel groter, want mensen verwachten het niet. Laat je bijvoorbeeld inspireren door speciale themadagen door het jaar heen.
  • Denk na over de vorm waarin je je persoonlijke boodschap wil overbrengen, anders dan persoonlijk bij je klant langsgaan. Een originele manier om je boodschap over te brengen is om een videoboodschap te maken.

Het is een plaatje, afspelen werkt niet.
(het is tenslotte een persoonlijke videoboodschap voor Michel…😁)

Voordelen van persoonlijke videoboodschap

  • Het effect van een videoboodschap is véél groter dan van een originele kerstkaart of een ‘kaart’ in de mailbox.
  • Het is een manier van écht contact maken met je potentiële klanten (helemaal als je er een persoonlijke boodschap van maakt, gericht aan één persoon).
  • Klanten waarderen het en voelen dat je tijd en energie hebt gestoken in de videoboodschap.

Video met je smartphone opnemen

Wil jij een videoboodschap voor je klanten maken? Of voor potentiële klanten? Ontdek hier welke microfoon en video-accessoires je nodig hebt voor het maken van je persoonlijke videoboodschap.

Op een vrolijk eind, een goed begin en een nieuw jaar volkomen naar je zin!

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie