Wat is chromakey

Betekenis: wat betekent chromakey?

Chromakey (ook wel greenscreen of bluescreen genoemd) is een techniek die vaak wordt gebruikt in de wereld van film, televisie en online video. Jij als presentator staat tijdens de video-opname voor een groene of blauwe achtergrond. Tijdens de montage van je video kan de groene of blauwe achtergrond vervangen worden door een andere achtergrond.

Chromakey uitdagingen

Werken met chromakey, werken met een greenscreen is niet eenvoudig. Van belang is dat de persoon (of het onderwerp) voor het greenscreen geen groene kleding of accessoires mag dragen om zichtbaar te blijven. Alles in beeld wat groen is wordt namelijk vervangen door een andere achtergrond.

Stel, je draagt een ketting met een groene steen in het midden, dan wordt de groene steen door de chromakey techniek vervangen door de achtergrond.

Je haren maken het er niet eenvoudiger op. Hoe vol je bos ook is, je haren zijn te dun om waar te nemen door de computer. Vaak vallen je haren – of een heel groot deel van je haar – weg door te werken met chromakey. Niet heel fraai.

Plaats een reactie