Wat is video SEO?

Betekenis: wat betekent video SEO?

Video SEO (vSEO) is een onderdeel van SEO. SEO is een Engelse afkorting voor ‘search engine optimalisation’ oftewel: zoekmachine optimalisatie. Video SEO is speciaal gericht op optimalisatie van videocontent.

Video SEO is het proces om de ranking van een video in zoekmachines als Google en YouTube te optimaliseren, zodat je video beter zichtbaar wordt en op de eerste pagina van de zoekresultaten verschijnt.

Video optimaliseren voor SEO

De web crawlers van zoekmachines zijn van oorsprong en speciaal gemaakt om teksten te vinden. Een zoekmachine kan echter niet ‘lezen’ wat er in je video te zien is.

Betekent het dan dat een zoekmachine je video niet kan crawlen, indexeren en ranken? Nee. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om je video te laten zien aan zoekmachines.

Net zoals voor ‘gewone’ SEO wordt video SEO gemeten door de autoriteit en relevantie van een website, een kanaal of een video.

Video SEO optimalisatietechnieken

De optimalisatietechnieken die je nodig hebt om je video’s op de juiste manier te uploaden en te optimaliseren zijn onder andere:

Dus, wanneer je je video’s op de juiste manier uploadt en optimaliseert, dan verschijn je hoog bovenin de zoekresultaten van zowel Google als YouTube. Krijg je dagelijks nieuwe volgers en nieuwe leads op je lijst van e-mailadressen (zelfs als je niet aan het werk bent, in het weekend, ’s avonds laat).

Plaats een reactie