Wat zijn Long Tail Zoekwoorden?

Betekenis: wat betekent Long Tail Zoekwoorden?

Long tail zoekwoorden, ook wel long tail keywords genoemd, zijn ‘niet populaire’ zoektermen met een relatief laag zoekvolume in YouTube of Google (gemiddeld aantal zoekopdrachten per maand), met weinig concurrentie en een hoge conversie.

Long tail zoekwoorden bestaan uit meerdere woorden (minimaal 3 woorden). Ter vergelijking: een short tail zoekwoord bestaat uit 1 woord tot hooguit 3 woorden.

Uit onderzoek van Ahrefs blijkt dat 92% van alle zoekwoorden 10 of minder zoekopdrachten per maand krijgt. Oftewel: 92% van alle zoekwoorden waar mensen naar zoeken in de zoekmachines zijn long tail zoekwoorden.

Voorbeeld Short tail vs. Long tail

Short Tail zoekwoord:

Video SEO

Long Tail zoekwoorden:

Video SEO – YouTube video’s op #1 (in 2020)

Long tail zoekwoorden belangrijk voor video SEO

Er zijn 2 belangrijke redenen waarom long tail zoekwoorden belangrijk zijn voor video SEO.

  1. Long tail zoekwoorden hebben minder concurrentie dan 1 enkel zoekwoord dat heel populair is. Het is eenvoudiger om een goede ranking te krijgen voor long tail zoekwoorden dan voor een short tail zoekwoord.
  2. Long tail zoekwoorden zijn niet alleen langer gezien het aantal woorden, maar ook specifieker. Mensen die zoeken naar bijvoorbeeld ‘Video SEO‘ willen waarschijnlijk weten wat het is. Of hoe het werkt. Ze staan nog aan het begin van hun zoektocht en zijn minder geneigd om te kopen. Mensen die zoeken naar ‘Video SEO – YouTube video’s op #1 (in 2020)’ zijn al verder in hun zoektocht en zijn meer geneigd om te kopen. Hierdoor hebben long tail zoekwoorden doorgaans een hogere conversie.

Hoe vind je Long Tail zoekwoorden?

Hier zijn een aantal manieren om long tail zoekwoorden te vinden.

  • Google Suggest
  • Mensen vragen ook
  • YouTube Autocomplete

Met de komst van Google Suggest en YouTube Autocomplete wordt een zoekwoord automatisch aangevuld met relevante zoektermen die samen long tail zoekwoorden maken.

Plaats een reactie