Spreker worden: gevraagd als spreker op Nyenrode

Spreker worden. Hoe doe je dat? Of nog beter: gevraagd worden als spreker om een lezing te geven op Nyenrode. Wat doe je dan? Dan zet je je lezing op video, zodat jouw potentiële klanten de lezing op een later moment kunnen bekijken en klant worden. Laat je inspireren door leiderschapstrainer en teamcoach drs. Marieke van Ginkel en hoor hoe zij videomarketing inzet voor haar bedrijf Drijvende kracht.

Video Spreker worden: gevraagd als spreker op Nyenrode

Bekijk de podcast video waarin drs. Marieke van Ginkel vertelt waarom videomarketing belangrijk is voor haar bedrijf Drijvende kracht.

https://youtu.be/3v351ua0xWQ

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/3v351ua0xWQ. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Transcriptie interview

Lees hieronder de transcriptie van het interview met Marieke.

“Mijn naam is Marieke van Ginkel, ik ben leiderschapstrainer en teamcoach en ik help directeuren en ondernemers hoe ze beter kunnen leidinggeven door te sturen op het zoogdierenbrein waardoor ze veel makkelijker resultaat bereiken in veel minder tijd. 

Marieke van Ginkel gevraagd als spreker op Nyenrode

Marieke van Ginkel geeft een lezing op Nyenrode

“Gevraagd als spreker op Nyenrode?”

Ja, dat vond ik echt ontzettend leuk.

Nadat ik 10 jaar leiderschapstrainer ben geweest, heb ik natuurlijk enorm veel ervaring verzameld en dat was echt enorm leuk om daarover te mogen komen spreken bij Nyenrode. En dat is heel goed gegaan, vond ik. Volle zaal, veel interactie. Ik vond het echt een feestje om te doen.

Spreker worden: video van lezing maken 

“Waarom heb je ervoor gekozen om je presentatie op Nyenrode op video te laten zetten?”

Ik zag daar mogelijkheden voor het vervullen van een van mijn wensen, dat is namelijk dat ik veel meer mensen ga vertellen over het sturen op het zoogdierenbrein. Ik zou daarvoor heel graag spreker willen worden, dat lijkt me gewoon heel erg leuk en effectief om mijn boodschap de wereld in te brengen. En ik zag het werken met video als een manier om mensen kennis te laten maken met mij in de rol van spreker en niet alleen van trainer. 

Video opnemen voor het kasteel Nyenrode

Voor het kasteel van Nyenrode

“Hoe vond je de samenwerking met Noor?”

Dat vond ik echt heel prettig en ook geruststellend, want ik was natuurlijk best wel zenuwachtig op die dag. Maar Noor had het heel goed geregeld en ze kwam met een team van mensen die allemaal precies wisten wat ze moesten doen.

Het was voor mij eigenlijk wel een verrassing. Ik heb dat nog nooit meegemaakt, maar ik merkte dat iedereen zo zijn rol pakte en dat dat echt heel goed werkte. Jullie namen mij echt mee in dat proces. Ik kon me zelf heel goed concentreren op mijn verhaal en dat liep eigenlijk echt op rolletjes.

Spreker worden is zichtbaar worden

“Hoe is het voor jou om zichtbaar te worden?”

Daar ben ik al een paar jaar mee bezig en ik vind dat een lastig stuk, want ik ben echt een vakidioot. Ik ben altijd gericht op het helpen van mijn klanten, dan denk ik: nou dan hoef ik zelf verder niet zoveel met mijn kop op internet.

Als je dat dan doet, dan is het fijn dat het met heel goed materiaal is. Dat die video gewoon hartstikke mooi is en dat er niet zo’n videootje is die je zelf scheef heb geschoten met een ruisende windgeluid erin, maar dit zag er gewoon hartstikke mooi uit, dus dat heeft mijn drempel om zichtbaar te worden enorm verlaagd. 

Testimonial video meest overtuigend

Spreker worden: gevraagd als spreker op Nyenrode. Video testimonials opnemen

Noor interviewt een van de deelnemers

“Hoe is het om je tevreden klanten in een testimonial video te zien?”

Ja, dat is echt een feestje. Het is heel fijn om ze op een gestructureerde manier ook aan iemand anders te horen vertellen wat ze ervan gevonden hebben. Ja dat is echt heel erg prettig om dat materiaal ook te hebben en zo ook te kunnen bewijzen naar mensen die je nog niet kennen en denken: Wat een bijzondere werkwijze.

Dat je die testimonials gewoon hebt en dat je daar op kunt vertrouwen. Dat je dat materiaal beschikbaar hebt en dat je het op je website kan zetten en op LinkedIn. Mensen het kan toesturen als ze ernaar vragen. Dat is gewoon heel prettig. 

Spreker worden: gevraagd als spreker op Nyenrode. Marieke van Ginkel in de visagie.

Marieke in de visagie

“Hoe zou je de samenwerking met Noor omschrijven?”

Je begeleidt mij eigenlijk met het hele proces. Echt voordat je gaat spreken, dan gaan we al samen nadenken over wat er precies in die video moet komen en ook wat we vooraf voor video’s maken, omdat we daar een momentum hebben dat je toch al netjes bent aangekleed en in een mooie omgeving bent en je make-up en je haar goed zit. Dus dat ziet er iets anders uit dan een gemiddelde werkdag en dan is het heel fijn dat je op dat moment al die dingen in een keer kan maken.

Dat vond ik echt heel slim bedacht. En ook fijn om het echt inhoudelijk voor te bereiden. Dat je me geholpen hebt met: Wat moet ik dan precies zeggen? Hoe zorg ik dat ik echt de essentie vertel? En dat het er gewoon duidelijk voor de ander overkomt. 

Marketing draait niet om jou als ondernemer

“Wat betekent samenwerken met Noor vooral NIET?”

Het is vooral niet dat je als vakidioot over je vak gaat vertellen, maar jij tilt mij echt even uit mijn vak en vertaalt dat naar de buitenwereld. Dus je gaat even met andere ogen kijken naar wat je doet. En dat is het dus wel. Doordat je zo met je vak bezig bent, raak je daar heel erg op gefocust, dus je krijgt een beetje een tunnelvisie en daar help jij mij heel erg bij.

Beginnen met video

Marieke van Ginkel gevraagd als spreker op Nyenrode

Marieke voor de camera

“Wat zou je tegen ondernemers willen zeggen die met video willen beginnen?”

Ik zou het echt aanraden. Wat ik zelf heb ervaren als je dat doet en je wilt online zichtbaar worden, dat je daar gewoon goed in investeert en dat je het echt goed aanpakt. Dat het er goed uitziet en dat het er professioneel uitziet, anders doet het geen recht aan wat je kan.

Dat doe jij gewoon hartstikke goed en dat voelt heel zeker en vertrouwd. Daar heb je mijn verwachtingen echt overtroffen. Dat zou ik zeker aanraden. Als je dan toch zichtbaar wordt, zorg dan dat je er trots op kan zijn. En dat je materiaal hebt dat echt representatief is voor wat je doet. 

Professionele video laten maken

Voor het kasteel van Nyenrode

“Wat heb je in handen gekregen?”

Wat ik eigenlijk gekregen heb is dat het hele visitekaartje qua beeld is geüpgraded voor mij. Dat alles weer actueel is en alles mooi en professioneel is en dat geeft het hele gezicht van je bedrijf gewoon een enorme boost, dus dat is heel prettig eraan.

Het maakt ook dat je anders in de markt zichtbaar bent. En het heeft bij mij ook wel echt concreet klanten opgeleverd. Mensen die in het jaarprogramma stapten of in masterclasses meedoen die dit gezien hebben. Ja, dat levert het zeker op.

“Leren potentiële klanten je sneller kennen?”

Ja, dat komt wel voor dat mensen denken dat ze me al heel goed kennen, want dan hebben ze mijn video bekeken, mijn hele verhaal gehoord en drie webinars bekeken en dan denken ze dat ik een bekende ben en dat is heel grappig.

Het is ook fijn dat ze echt goed weten wat ze bij mij willen leren en dat ze ook goed weten hoe dat in zijn werk gaat, dus dat is echt enorm praktisch. Dan bellen ze eigenlijk alleen nog maar om te zeggen dat ze mee willen doen, dus dat is heel fijn.

Video Marketing goed voor Verkoop

“Wat doen de video’s voor je verkoopgesprekken?”

Mijn verkoopgesprekken worden gerichter, ja. Mensen bellen niet meer van: ik zoek een teamuitje en ik twijfelde tussen zeilen of paardencoaching. Ze weten echt: bij Marieke moet je zijn voor high impact leiderschapstrainingen. Echt het serieuze werk.

Ik heb nu bijna nooit meer telefoontjes die niet kloppen. Het wordt steeds meer to-the-point. Mensen weten steeds meer: ik wil dat bij jou leren, wanneer kan ik instromen? Dat is gewoon precies de bedoeling. 

“Bespaart videomarketing tijd?”

Ja, zeker.

Hoe meer zichtbaar je bent en hoe specifieker je boodschap is in die zichtbaarheid, heb ik geleerd, dan krijg je ook meer specifiek passende klanten. Dat bespaart je zeker tijd. 

Videomarketing is langstermijnstrategie

“Ben je nu klaar?”

Ik denk dat het slim is, of dat heb ik geleerd door de jaren heen, investeren in zichtbaarheid eigenlijk een continu proces is. Dat je zelf helemaal bezig kan zijn en enthousiast kan zijn over hoe je mensen kunt helpen, maar als je de wereld niet vertelt, dan ben je niet optimaal bezig. Dan bereikt het niet de mensen die het kan bereiken.

Ik denk zelf door hoe ik dit nu zo heb aangepakt, daar ben ik echt super tevreden over en dan denk ik: dat ga ik zo blijven doen, want het heeft gewoon heel veel waarde. Dus dat wilde ik nog zeggen. Dus dankjewel Noor.” 

Graag gedaan, Marieke.

Bekijk hier meer informatie over leiderschapstrainer Marieke van Ginkel.

Video marketing werkt

Ik hoop dat dit interview jou heeft geïnspireerd. Wil jij ook op de allerbeste manier gebruikmaken van het marketingmiddel video? Geef je op voor een gesprek, dan geef ik je ideeën hoe je video het beste inzet voor de groei van jouw bedrijf.

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noor ‘staat ook ingeschreven bij ZijSpreekt‘ Janmaat
Video Marketing Strateeg

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie