Marieke van Ginkel

Video – Leiderschapstrainer en paardencoach Marieke van Ginkel vertelt over haar ervaring met Noortje Janmaat en de resultaten die zij met videomarketing behaalt voor haar bedrijf Drijvende Kracht. Bekijk de video testimonial of lees de transcriptie van het interview.

Bekijk de video op YouTube: https://youtu.be/eIiy33fXHYo. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Testimonial Marieke van Ginkel over Noortje Janmaat

Marieke van Ginkel over Noor Janmaat

Mijn naam is Marieke van Ginkel en ik ben leiderschapstrainer en teamcoach en ik help vooral heel veel leiders die niet langer willen sturen op macht, maar veel meer in verbinding met hun groep resultaat willen bereiken.

Dus ik ben gespecialiseerd in informeel leiderschap: hoe krijg ik mijn groep mee, zonder dat ik ze onder druk zet. En ik help hen met paarden, zodat ze kunnen zien hoe ze overkomen als leider en hoe je ook een groep meekrijgt. En ze zien daardoor heel snel wat hun gedrag is en wat het effect is van hun gedrag. 

Werk in beeld brengen met video

Het werk wat ik doe is echt super concreet en praktisch, dus dat wilde ik heel graag in beeld brengen en ook op een hele professionele manier. Het is heel fijn dat als jij daarin mij begeleidt dat ik er helemaal niet meer over na hoef te denken. En ik wist: het videoverhaal  dat komt helemaal goed want ik kan dat helemaal aan jou overlaten. Ja vandaar dat ik met jou heb gewerkt.

Ik dacht: ik wil echt laten zien wat de meerwaarde kan zijn. Het gaat helemaal niet om die paarden, maar echt: wat heb jij eraan als mens. Zodat je kunt zien hoe die paarden als instrument werken voor jou. Nou je hebt me enorm geholpen om ook vanuit het perspectief van degene die kijkt goed samenhangend verhaal te maken. Dus dat is de reden waarom ik met video heb gewerkt.

Spreker worden gevraagd als spreker op Nyenrode
Achter de schermen: Noor met videoteam
Marieke in de visagie

Bewijs geven met video testimonials

Je merkt dat mensen heel lang je volgen en in de gaten houden van: Oh deze training zou ik ooit willen doen, als ik budget heb dan ga ik dat doen. En dat het heel veel uitmaakt dat ze gevoed worden in de tussentijd door verhalen van andere mensen. En dan heb je gewoon een soort van bewijs nodig dat het echt voor je werkt. Dat is wat testimonials echt voor je doen. Ook op langere termijn, dus om structureel testimonials te verzamelen helpt heel erg goed. 

“Ik heb je video’s bekeken en ik denk dat het iets voor mij is.”

En je merkt dat je profiel vaker wordt bekeken. En dat er vreemde mensen bellen. Dus mensen die niet op je lijst of in je warme netwerk zitten, maar uit andere delen van het land opbellen en zeggen: “Ik heb je video’s bekeken en ik denk dat het iets voor mij is.” Dus je vergroot je klantenkring enorm.

Betere leads met video

Je zoekt dan altijd naar keiharde cijfers in omzet, maar ik zie dat meer door de jaren heen. Je ziet gewoon dat je bedrijf groeit. Want ik merk dat als mensen veel video’s hebben bekeken. Ze weten goed wat de training inhoudt.  Ze weten goed wie ik ben en wat ik te bieden heb. En dan bellen ze, dan weet je zeker: dat is een weloverwogen beslissing van deze klant. En dan heb je een veel betere lead, dan dat het meer een schot hagel is, waarbij nog heel veel onduidelijk is in het proces van wat je te bieden hebt  of voor wie het is.

“Meer klanten met video”

Nou ik zou hun willen zeggen dat het je heel erg helpt om niet alleen meer klanten te krijgen, maar ook echt de juiste klanten. Ik merk dat ik vaker strategiegesprekken heb die direct to the point zijn waarbij je eigenlijk al weet dat het klopt.

Meer impact met video

Maar door video heb je wel  een soort van stap te zetten. Van nu ben ik klaar om een groter publiek aan te spreken. Ja, dat is natuurlijk ontzettend eng, maar heel belangrijk dat je dat doet. Dat het niet meer alleen in je eigen veilige cirkeltje blijft. Maar dat je op een gegeven moment de stap zet en denkt: het is allemaal echt goed genoeg om de wereld te veroveren. 

Je krijgt meer klanten

Video maken dwingt je ook om heel scherp te zijn. Wat heb ik nou eigenlijk te zeggen? En wat is mijn meerwaarde dan als ik dat moet zeggen in 1 zin. Dus je merkt dat het hele proces van video maken je eigenlijk al helpt om meer te profileren. Ja, ik merk dat als ik met video’s bezig ben zo door de tijd heen, dat het eigenlijk steeds beter wordt. Je wordt steeds meer helder in je profiel en je krijgt steeds meer de juiste klanten. En video maakt dat gewoon super duidelijk. Die testimonials maken dat ook duidelijk. Dus je krijgt meer klanten en ook de klanten die je wilt hebben. Ja, dus het is heel waardevol  om testimonials te hebben.

“Noor helpt om marketingplan scherp te stellen”

Noor en Marieke in de bak

Je bent heel scherp in het naar boven halen van de precieze meerwaarde en je stelt daar ook verhelderende vragen voor als je zelf… helemaal in je eigen idee bent vastgedraaid, want soms heb je dat, dat je zo met je eigen product bezig bent, dat je een beetje in trainersjargon gaat praten. Dat sta jij niet toe. Jij haalt dat elke keer weer ja naar boven van: Wat wil je nou precies zeggen? Dat helpt gewoon heel goed. Dus ik ervaar dat als heel waardevol. Wat je doet na de video’s, dat je helpt om dat marketingplan scherp te stellen. Dat is echt heel fijn.


Wil jij net als Marieke van Ginkel video inzetten om nieuwe klanten te krijgen? Geef je op voor een persoonlijk gesprek, dan deel ik heel graag de videostrategie die je daarvoor nodig hebt.

Op jouw videosucces!

Noortje Janmaat

Hartelijke groet,

Noor ‘videostrategie’ Janmaat
Video Marketing Strateeg