Waarom is het zo lastig om goede testimonials te krijgen?

Waarom is het zo lastig om goede testimonials te krijgen?

Dit is een mail uit Noor’s archief

Onderwerp: Waarom is het zo lastig om goede testimonials te krijgen? 

Ze zegt: “Ik heb een heel mooi verhaal van een klant die haar eindman tijdens mijn traject heeft gevonden, maar zij woont in Spanje.” 

“Nou, dan gaan we toch naar Spanje”, zeg ik. En zo strijken we een paar maanden later voor een week neer in een sfeervolle vissersplaats aan de Costa Blanca. We maken er een workation van. Video testimonials opnemen, plannen voor 2024 maken en vakantie vieren. 

Waarom is het zo lastig om goede testimonials te krijgen? 

Heel veel ondernemers zijn bang om hun klant om een testimonial te vragen, omdat ze denken dat ze dan ‘verkoperig’ overkomen. Als ze al een testimonial krijgen is die van middelmatige kwaliteit; gaat meestal over het proces. Totaal niet interessant voor potentiële klanten. Als je goed in sales bent, dan weet je dat het niet het proces is dat verkoopt, maar het resultaat. 

Maar goed…

Ervaring leert dat klanten graag een testimonial willen geven. Als hun resultaten boven verwachting zijn.

Ze komen van heinde en verre om een testimonial te geven. Of zoals M. Zij ontvangt mijn klant Carla en mij voor een paar dagen in haar Spaanse villa. Neemt ons mee uit eten, laat ons de verborgen parels van het gebied zien. 

Hartverwarmend. Haar gastvrijheid. Maar ook de manier waarop ze vertelt. Over wat er allemaal veranderd is in haar leven. Sinds ze het programma ‘Vind je eindman’ van mijn klant Carla Ketelaar heeft gevolgd. Ontroerend. 

Haar reactie op mijn app met haar video doet me glimlachen (zie hieronder). Precies de bedoeling. Dat klanten enthousiast zijn over hun eigen testimonial. Dat ze die met trots willen delen. Dat jij die met trots wilt delen. Omdat je weet dat deze video’s potentiële klanten helpen om voor jou te kiezen. 

Hier zie je overigens het eindresultaat.

Hoe pak je het goed aan? 

  • Vraag klanten – waar je er meer van wilt – om een video testimonial te geven.
  • Zorg dat ze op hun gemak zijn. De meeste mensen bevriezen voor een camera. Heel ongemakkelijk om naar te kijken en de boodschap komt dan helemaal niet meer over. Film je klanten in hun eigen vertrouwde omgeving, daar waar ze zich op hun gemak voelen. 
  • Stel de juiste vragen waardoor de transformatie duidelijk wordt. Hoe was je situatie eerst? En hoe is je situatie nu?

Het is in deze tijd onmisbaar om video testimonials te hebben. Ik zeg er gelijk bij: dit is kostbare marketing. Het kost veel, maar het levert meer op. Jaar in, jaar uit.

Stuur me vooral een bericht als je het interessant vindt om ideeën te krijgen om je testimonials naar een nog hoger niveau te brengen. Zo komt je bedrijf volgend jaar ook een niveau hoger.

P.S. Dit berichtje stuurde een klant me laatst. We werken al 10 jaar samen. Er draait doorlopend een campagne. Met 1 korte video van nog geen 2 minuten kijktijd. Plus een pagina vol 🌟 converterende video testimonials 🌟 (daar komen er elk jaar wel een aantal bij). Deze campagne levert heel goede klanten op. HLE staat voor 25K.