Hoe lang duurt een high end video waarmee je nieuwe klanten aantrekt? 

Dit is een mail uit Noor’s archief

Onderwerp: Hoe lang duurt een high end video waarmee je nieuwe klanten aantrekt?

Hoe lang duurt een video waarmee je nieuwe klanten aantrekt? Dat is een heel goede vraag waar het antwoord vrij eenvoudig op is. Laat ik je daarvoor meenemen naar een gesprek dat ik laatst met een klant had.

Ze had een marketingbureau in de hand genomen dat advertentiecampagnes voor haar liet draaien. Ze begon zich wat zorgen te maken over die campagnes. Die liepen niet en er kwamen geen leads uit voort. Niet wat je wilt. Als je geld besteedt aan advertenties, dan wil je wel dat die iets opleveren. 

Volgens het marketingbureau was de video te lang. 

Dat hoor ik vaker, dacht ik.

Hoe lang duurt een video waarmee je nieuwe klanten aantrekt?

Voor sommige van mijn klanten draaien we advertentiecampagnes. Met video. En daarvoor heb ik regelmatig contact met Facebook-marketeers, die dan meekijken naar campagnes. En advies geven wat eraan verbeterd kan worden. Steevast is het advies om de video korter te maken, meer volume te creëren, om zoveel mogelijk mensen te bereiken. 

Als je exclusief bent, dan heb je niets aan dat soort low end adviezen. Als je exclusief bent, dan gaat het er niet om dat je zoveel mogelijk mensen bereikt. Als je exclusief bent, dan wil je alleen in contact komen met mensen die bij jou passen. De 2% van de markt. 

Zo hebben we een video als advertentie gedraaid die volgens de advertentiespecialisten te lang was. Het was een video van bijna 2 minuten kijktijd.

Wat trouwens wel leuk is om te vertellen, is dat die video met een iPhone is opgenomen. De kwaliteit van een goede video zit niet in het type camera, maar in het verhaal dat je vertelt. De begeleidende tekst bij je video is ook heel belangrijk, net als de thumbnail, ondertiteling en copy bij de ad. En er zit een strategie achter de video die voor gesprekken in je agenda zorgt. 

Maar goed, terug naar de video van 2 minuten.

Die heeft in een kleine 4 maanden tijd meer dan een ton omzet opgeleverd. Als ik naar de adviezen van de experts had geluisterd, dan was mijn klant die omzet misgelopen. Zou toch zonde zijn geweest. 

Als je het slim doet, dan werkt je video als een filter. De beste marketing richt zich niet op iedereen. Je marketing maakt precies duidelijk voor wie jouw boodschap bedoeld is. En voor wie niet. De beste klanten aantrekken en de rest van de mensen afstoten. Versmallen, niet verbreden. 

De video van mijn klant hebben we niet ingekort. Wel de copy. En nog wat andere zaken aangepast. En toen kwam de campagne op gang. 

Op jouw videosucces!

Video afspelen

“Sinds wij met video-ads zijn gaan werken, bereik ik 2x zoveel mensen.”Meriam Slijkerman