Geld verdienen met video: 7 serieuze manieren

Dus, je denkt erover om online video in te zetten voor de groei van je business. Super, want video werkt. De grote vraag is alleen: hoe verdien je geld met video? Hoeveel manieren zijn er om geld te verdienen met video’s?

In dit artikel ga ik 7 verschillende, serieuze manieren geven hoe je geld kunt verdienen met video. Met voorbeelden van mijn klanten en collega-ondernemers die serieus geld verdienen met video. Van een paar euro per video, tot tonnen aan omzet met de laatste 7 manieren die ik ga delen.

Leestijd: 16 minuten

Video: Geld verdienen met video: 7 serieuze manieren

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://youtu.be/5_TBPuBlyqM. Mis mijn volgende video’s niet, abonneer je op mijn YouTube-kanaal en klik op de Bel.

Voordelen online geld verdienen

Vandaag de dag is het mogelijk om online geld te verdienen. Je hoeft niet langer alleen voor een baas te werken. Je kunt ook je eigen online business opbouwen vanuit huis. 

Online overal werken

Het enige wat je nodig hebt om geld te verdienen met video is een laptop, een goede webcam, een snelle internetverbinding, een smartphone en een externe microfoon. Het maakt mogelijk dat je overal ter wereld kunt werken. Je bent niet langer beperkt tot werken vanuit huis of een vaste werklocatie. Overal waar internet is kun je werken en geld verdienen. 

Online geld verdienen

Lage investering in geld

Je hebt niet veel financiële middelen nodig om te beginnen. Hooguit investeer je geld in het volgen van een online training over online marketing. Je kunt ook alles zelf uitzoeken, maar dan duurt het langer voordat je resultaat gaat zien. Met de juiste begeleiding bereik je veel sneller resultaat. 

Geld verdienen: Actief inkomen of Passief inkomen

Allereerst, zijn er online 2 manieren om geld te verdienen:  

1. Actief inkomen

De eerste manier is actief inkomen. Actief geld verdienen kun je vergelijken met een 9-to-5 baan. Je krijgt betaald voor de uren die je werkt. 

Heel eenvoudig. 

Als je niet werkt, dan verdien je geen geld. 

Als je wel werkt, dan verdien je geld. 

Je ruilt je tijd in voor geld.

2. Passief inkomen

De tweede manier is passief inkomen. 

Met passief inkomen kun je geld verdienen als je werkt, maar ook als je vrij bent. Je verzet een keer werk en vervolgens verdien je er geld mee, zonder dat je er heel actief werk voor hoeft te verzetten. Hooguit doe je nog wat promotie voor wat je hebt gemaakt, of je promoot wat iemand anders heeft gemaakt.  

Goed, dit even als zijstap en ter verduidelijking.

Terug naar het onderwerp: 7 verschillende, serieuze manieren hoe je geld kunt verdienen met video.

7 manieren om geld te verdienen met video

#1 Geld verdienen met digitale producten

Nummer één: geld verdienen met digitale producten.

Wat zijn digitale producten?

Digitale producten zijn producten die je online beschikbaar maakt. Klanten kopen je product en krijgen na betaling direct toegang tot het digitale product. Het zijn producten die alleen via internet toegankelijk zijn. Klanten kunnen het na aanschaf downloaden of krijgen toegang met persoonlijke inloggegevens.

Een groot voordeel van digitale producten is de opschaalbaarheid; je kunt je producten aan 10 mensen verkopen, maar ook aan 100 of aan duizenden mensen. Je maakt het product een keer (en update het met enige regelmaat) en je kunt het vervolgens onbeperkt verkopen.

Een ander groot voordeel van digitale producten is dat je het proces kunt automatiseren. Van marketing tot verkoop, van levering tot follow-up van je digitale product. Alles kun je automatiseren met de juiste tools. Je richt het proces eenmalig in en je hoeft zelf geen handelingen meer te verrichten.

Het aanbieden van digitale producten brengt weinig kosten met zich mee. Alleen de kosten voor de tools die je gebruikt. En je investering in marketing, zoals bijvoorbeeld SEO voor organische vindbaarheid en advertenties voor betaalde en gerichte zichtbaarheid. Alles verloopt digitaal. Je winst is hoog als je digitale producten gaat verkopen.

Digitale producten zijn vaak informatieproducten. Voorbeelden van digitale producten zijn: 

 • online training, videotraining of webinar
 • online programma
 • online abonnement of lidmaatschap
 • software
 • e-book
 • audioboek
 • muziek

Geld verdienen met digitale producten kun je ook op 2 manieren doen, namelijk:

 1. eenmalig inkomen
 2. of terugkerend inkomen.

1. Eenmalig inkomen verdienen

Eenmalig inkomen verdienen creëer je met een verdienmodel dat is gebaseerd op een eenmalige verkoop van je product. Klanten kopen eenmalig je product en zijn dan klaar. Het nadeel van eenmalige verkoop is dat je moet blijven marketen om te verkopen en om omzet te maken.  

2. Terugkerend inkomen verdienen

Terugkomend inkomen verdienen creëer je met een verdienmodel dat is gebaseerd op voorspelbare inkomsten per maand of per jaar. Klanten betalen maandelijks of jaarlijks voor een abonnement en krijgen maandelijks updates, nieuwe trainingen of nieuwe content van jou. 

Klant die geld verdient met digitale producten

Ik geef je graag het voorbeeld van een Vlaamse klant die ik meerdere keren heb geholpen met videomarketing. Zij is een bijzonder succesvolle ondernemer die digitale producten aanbiedt. Ik heb het over Katinka Michiels, oprichter van Power2Bloom en Oil2Bloom. 

Met haar online trainingen helpt ze ondernemers uit Nederland en België om online geld te verdienen. Ze biedt zelf digitale producten aan van 27 euro tot 900 euro waar klanten eenmalig in investeren; ze betalen in 1 keer of ze betalen in 2 of 3 termijnen. Met deze digitale producten verdient ze eenmalig inkomen. Katinka biedt ook een OMG abonnement van 39 euro per maand aan, waar ze dus terugkerend inkomen mee verdient. 

Wat Katinka Michiels heel slim doet is dat ze niet alleen video’s in haar digitale product zelf gebruikt om haar kennis over te dragen aan haar klanten. Ze zet video ook als marketingmiddel in. Ze is heel zichtbaar, ze laat haar klanten aan het woord en dat creëert vertrouwen dat haar methode echt werkt. 

#2 Geld verdienen met fysieke producten

Nummer twee: geld verdienen met fysieke producten. 

Producten verkopen via eigen webshop

Met mijn eerste online bedrijf ‘door Noor’ verkoop ik fysieke producten via internet. Ik heb mijn eigen webshop waar ik producten verkoop. Als webwinkelier ontdek ik in die tijd: voordat je mensen vraagt om iets van je te kopen, zullen ze jou eerst moeten vinden. Dus zoek ik destijds alles uit over copywriting en over online marketing. En ga ik beginnen met videomarketing. Ik was een van de eersten in Nederland die met smartphone video begon.

Video en E-commerce gaan heel goed samen, zo blijkt. Je maakt een video waarin je je fysieke product laat zien of hoe het toegepast kan worden. Als je het goed doet, dan verschijnen zowel je webwinkel als je video’s op nummer 1 van de zoekmachines Google en YouTube. Mensen klikken op de link naar je betaalpagina en kopen je product. 

Geld verdienen met video en fysieke producten webwinkel

Het nadeel van deze manier van fysieke producten verkopen via je eigen webshop, is dat je zelf voorraad moet houden, je moet het inkopen en je loopt het risico dat je met restpartijen over blijft zitten.  

Producten verkopen via dropshipping

Een andere manier om je producten te verkopen is via dropshipping. Wat is dropshipping? Met Dropshipping stuurt de producent, groothandel of leverancier producten direct naar de klant. Als webwinkelier heb je geen omkijken naar de logistiek en hoef je geen voorraad aan te houden. Je blijft natuurlijk wel verantwoordelijk. 

#3 Geld verdienen met affiliate marketing

Nummer drie: geld verdienen met affiliate marketing.

In plaats van je eigen producten en diensten verkopen – wat veel tijd en geld kost om te creëren – te updaten en te vermarkten, ga je de producten en diensten van anderen online promoten. 

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij ondernemers – ook wel adverteerders genoemd – hun affiliate partners – ook wel affiliates genoemd – een financiele vergoeding betalen voor de gegenereerde verkopen of nieuwe leads die de affiliate partner via hun unieke affiliatelink heeft aangedragen.

Door jouw aanbeveling op internet kun je een commissie verdienen. Als iemand via jouw unieke affiliatelink het betaalde product koopt wat jij hebt gepromoot, dan verdien jij daar geld mee. Het kan een paar euro per verkocht product zijn, maar ook honderden euro’s. Het hangt maar net van het percentage af; sommige adverteerders hanteren een percentage van een paar procent, 5%, maar sommigen meer dan 50% en dan kan het bedrag snel oplopen wat je verdient.

Ondernemer die geld verdient met affiliate marketing

Ik verdien zelf ook geld met affiliate marketing, soms een paar euro per dag, soms een paar tientjes per dag.

Een internet ondernemer die hier bijzonder succesvol in is en zijn werk heeft gemaakt van affiliate marketing is Jacko Meijaard. Hij is in Nederland dé expert in affiliate marketing en verdient minimiaal 10.000 euro passief inkomen per maand en dat inkomen zal de komende jaren alleen maar verder groeien.

Hij is heel actief op YouTube en krijgt dagelijks steeds meer kijkers, abonnees en hij krijgt daar klanten voor zijn digitale product Affiliate Marketing Revolutie en 10K Club voor. 

Bekijk hier mijn review: Jacko Meijaard: Mijn persoonlijke ervaring met Affiliate Marketing Revolutie

#4 Geld verdienen met consulting, coaching of training

Nummer vier: geld verdienen met consulting, coaching of training.

Het voordeel van video is dat mensen je zien en horen, ze leren jou kennen. Je bouwt een band op met je publiek. Ze krijgen meer en meer vertrouwen in jou als je steeds waardevolle ideeën deelt en jouw unieke expertise deelt in je video’s. Je komt in contact met potentiële klanten die interesse hebben in jouw dienst en zo kun je je dienst verkopen. 

Video werkt voor een:

 • fitness coach
 • lifestyle coach
 • coach in financiën
 • business coach

Video kan ook goed werken als je een waardevolle expertise hebt op het gebied van:

 • Management
 • Accountancy
 • ICT
 • HR

Noemt het maar op, ook als je een adviesdienst aanbiedt, dan kun je verdienen met video. 

Als je waardevolle video’s deelt, dan ga je een naam opbouwen, je positioneert jezelf als topexpert en klanten weten je gemakkelijker te vinden. Hoe beter je naam, hoe meer klanten als vanzelf op je afkomen. 

De vraag is: kun je met je huidige verdienmodel meer klanten bedienen?

Uurtje factuurtje werken

Veel coaches, trainers en consultants werken uurtje-factuurtje. De traditionele manier van werken. Je hebt een klant en helpt deze voor een uur, of twee en je klant betaalt voor de uren. Je kan maar 4, 5, 6 of 7 klanten op een dag helpen. Dan zit de tijd erop. Tenzij je ’s avonds doorwerkt en lange dagen gaat maken. Maar ook dan zit er een plafond aan wat je kunt verdienen. 

Uurtje factuurtje werken

Misschien maak jij ook zulke lange dagen. Denk je dat je alleen meer kan verdienen door meer uren te werken. De oplossing is niet om meer uren te maken.

Jouw uren blijven tenslotte beperkt. Na 24 uur is de dag altijd voorbij. 

Wat je nodig hebt is een opschaalbaar verdienmodel met programma’s waarin je je klanten op de allerbeste manier helpt om het gewenste resultaat te bereiken. 

Mijn klanten bieden programma’s aan van 1.500 euro, maar ook van 10.000 euro en zelfs 50.000 euro. Nieuwe klanten zien hun video’s – kan ook gewoon een Facebook Live video zijn die je met smartphone maakt en waar je een video-advertentie van maakt – mensen geven zich op voor een gesprek en kunnen klant worden. 

Je kunt met 1 video een klant voor 50.000 euro binnenhalen.

#5 Geld verdienen met je boek

Nummer zes: geld verdienen met je eigen boek.

Er zit natuurlijk een overlap tussen manier 1 en 2 die ik eerder heb genoemd: verdienen met digitale producten en fysieke producten. Een boek kan fysiek zijn, maar ook digitaal; een e-book.

Ik wil deze manier toch graag toelichten, omdat ik om me heen zie dat veel auteurs kansen missen en geld laten liggen met hun boek. Terwijl het eenvoudig te veranderen is. Met één slimme marketingactie kun je veel meer boeken verkopen en behoorlijk wat meer winst maken. 

Klant die (meer) geld verdient met zijn boek

Een goed voorbeeld is een klant van mij die online meer exemplaren van zijn boek verkoopt: Werner Janssen. Ik geef hem destijds het advies om naast zijn boek ook twee bundels met een digitaal product toe te voegen.

Zijn klant heeft dus 3 opties om uit te kiezen:

 1. alleen het boek
 2. het boek met een online training
 3. en het boek met een online training en een bonus die de bundel nog waardevoller en completer maakt.

We maken een video ter promotie van zijn boek. En de uitkomst is: hij verkoopt meer boeken, maakt meer winst, zonder dat het hem extra tijd kost. En zijn klanten krijgen naast zijn boek heel veel extra’s waardoor ze betere resultaten bereiken. 

Een rekenvoorbeeld: 

Stel, je verkoopt 1.000 boeken voor 25 euro = 25.000 euro omzet

Stel, je verkoopt 1.000 bundels voor 39 euro = 39.000 euro omzet

Een verschil van 14.000 euro omzet.

Alleen door een online training toe te voegen die hij 1 keer maakt en waar hij passief inkomen mee verdient.

Wat ook heel slim is om meer boeken te verkopen is om tijdens het schrijven van je boek video in te zetten om je voortgang te delen. Je creëert continu buzz rondom je boek tot aan de lancering van je boek. Mensen zijn al helemaal enthousiast gemaakt en eerder geneigd om je boek te kopen.

#6 Geld verdienen als spreker

Nummer zes: geld verdienen als spreker.

Video is een geweldig middel om jezelf als spreker te positioneren en jezelf online een podium te geven, maar je wil jezelf ook offline een podium geven door te spreken voor grote groepen.

Klant die geld verdient als spreker

Wie erin slaagt om te verdienen met video en als spreker is mijn klant Marieke van Ginkel. Leiderschapstrainer, paardencoach en spreker. Ze is gevraagd om bij Nyenrode te spreken voor een groep interim managers en ondernemers. Ik begeleid haar bij de videostrategie om haar presentatie op Nyenrode later online in te zetten om in contact te komen met potentiële klanten. 

Het is een gouden zet, zo blijkt. Het lukt haar om nieuwe klanten voor haar 6-cijferig jaarprogramma te krijgen, maar ze wordt óók meer gevraagd als spreker. Voor een presentatie van een uur kan ze 2.000 euro verdienen en uit die presentatie kunnen weer nieuwe klanten voor haar jaarprogramma komen.

Je kunt het natuurlijk ook omdraaien. Als je wil beginnen met spreken voor grote groepen, vermeld dan in je video’s dat je spreker bent en lezingen over een specifiek onderwerp kan verzorgen. Dat kan een mogelijkheid zijn dat mensen je benaderen en vragen om te komen spreken tijdens hun event of netwerkbijeenkomst. 

Als je spreker wil worden, ga je dan ook aanmelden als spreker bij een sprekersbureau.

Dat brengt me bij de volgende manier.

#7 Geld verdienen met je eigen event

Nummer zeven: geld verdienen met je eigen evenement. Een event kan:

 • een masterclass,
 • een retreat,
 • een workshop
 • of een training zijn.

Een live event is een goede manier om een upsell te doen naar je programma. Mensen kunnen je live meemaken, waardoor er nog meer vertrouwen ontstaat. Als er ook tevreden klanten zijn die willen vertellen over hun resultaten dan inspireert dat en neemt dat bezwaren weg om verder in jouw programma te investeren.

Klant die geld verdient met haar eigen event

Een klant die ik al jaren begeleid bij videomarketing, het opnemen van video’s en het creëren van video funnels is Laura Babeliowsky. Zij heeft in de afgelopen jaren miljoenen verdiend met behulp van video en live events.

Zo hebben we een keer een videolancering gedaan voor een live event dat ze daarmee uitverkocht. Op het meerdaagse live event heeft ze een upsell gedaan voor haar programma’s waar ze tonnen aan heeft verdiend.

Ook aan de livestream en opnames van het event zelf heeft ze geld verdiend. 

Dus dit waren de 7 serieuze manieren om geld te verdienen met video.

 1. Geld verdienen met digitale producten
 2. Geld verdienen met fysieke producten          
 3. Geld verdienen met affiliate marketing         
 4. Geld verdienen met consulting, coaching of training                       
 5. Geld verdienen met je boek     
 6. Geld verdienen als spreker      
 7. Geld verdienen met je eigen event

#8 Geld verdienen met YouTube

Een andere manier is geld verdienen met YouTube. Maar, zoals ik aan het begin van dit artikel al aangaf. Geld verdienen met YouTube is nooit een strategie geweest die ik heb toegepast voor mijn bedrijf. Ik zal je zo uitleggen waarom niet.

Deelname YouTube-partnerprogramma

Om deel te kunnen nemen aan het YouTube-partnerprogramma om zo inkomsten te genereren, moet je YouTube-kanaal in het afgelopen jaar minimaal 4.000 uur zijn bekeken en ten minste 1.000 abonnees hebben. Zodra je aan deze vereisten voldoet, kun je geld verdienen. 

Hoeveel geld kun je verdienen op YouTube? Zoveel als je wilt. Zolang je goede video’s blijft uploaden waar mensen graag naar willen kijken, kun je meer en meer geld verdienen. Je kunt van een paar euro tot honderdduizenden euro’s verdienen. Hoe meer weergaven je krijgt, hoe meer abonnees je krijgt, hoe meer jouw video’s worden bekeken, hoe meer geld je kunt verdienen. 

Deze manier van geld verdienen is niet voor iedereen. Als je net begint met video, dan heb je nog geen groot publiek, dan heb je een klein YouTube-kanaal, zoals ik. Dan kom je dus al niet in aanmerking om geld te verdienen met YouTube.

Bovendien richt ik me met mijn bedrijf niet op iedereen. Mijn marketing is niet bedoeld om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Wel om precies de juiste mensen te bereiken. En daar helpt video bij.

YouTube video goed voor SEO

Gelukkig is er wel iets anders wat ik met mijn YouTube video’s verdien: mijn video’s verschijnen bovenaan in de zoekresultaten van Google en YouTube, gewoon organisch en gratis.

YouTube video goed voor SEO

Dus, er zijn enorm veel kansen om te verdienen met video.

#9 Geld verdienen met Bitcoins

Een laatste manier om op internet geld te verdienen is met Bitcoins. Ben je benieuwd hoe je geld kunt gaan verdienen met Bitcoins? Op onder meer die vraag vind je in dit artikel een passend antwoord: https://verdienenmetvideo.nl/geld-verdienen-met-bitcoins/

Voordat je gaat, ben ik heel benieuwd: Welke manier om te verdienen met video spreekt je het meest aan? En welke manier ga je als eerst toepassen voor jouw bedrijf? Of welke manier pas jij al toe om jouw bedrijf te laten groeien? Vertel het me in een reactie onder dit artikel. 

Op jouw videosucces!

Noortje Janmaat

Hartelijke groet,

Noor ‘videostrategie’ Janmaat
Video Marketing Strateeg

“36.000 euro verdiend met video”

Je hebt video nodig. En strategie (als je wil verkopen).

Ontdek hoe je continu (en volautomatisch) gesprekken in je agenda krijgt met high-end leads die serieus geïnteresseerd zijn in jouw aanbod.

Ben je blij met dit artikel?

Deel jouw blijdschap

Gemiddelde waardering 0 / 5. Vote count: 0

Deel als eerste hartjes uit

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

2 gedachten over “Geld verdienen met video: 7 serieuze manieren”

 1. Goede tips. Ik vind zelf dat affiliate links beter werken dan losse produkten. Je hoeft er niet echt iets voor te doen. Gewoon eenmalig over iets schrijven en dan verder gewoon promoten.

Plaats een reactie