Filmen met green screen of in eigen videostudio [waarom het NIET werkt]

Filmen met green screen of je eigen videostudio maken? Dit is waarom het NIET werkt voor ondernemers die beginnen met video voor hun bedrijf.

Tussen de middag ga ik meestal even de benen strekken en maak ik een lekkere wandeling door mijn ‘achtertuin’, een park in Amsterdam. Ik kon een glimlach niet onderdrukken toen ik dit briefje op een van de ruiten geplakt zag.

Waarom ik geen voorstander ben van een green screen

Binnenkijken mag, maar met een glimlach

Hoe leuk moet het zijn om aan de andere kant van het glas te zitten (als de jaloezieën open zijn…)? En de gezichten van al die voorbijgangers te zien?

Kijkje achter de schermen

Binnenkijken bij anderen, is dat niet wat we stiekem allemaal weleens doen? Is dat ook niet waar kijkcijferkanon Boer zoekt Vrouw zijn succes aan te danken heeft? Aan het kunnen ‘gluren bij de buren’. Aan de realiteit, zonder opsmuk. We krijgen een kijkje achter de voordeur van de boeren, we zien gewone alledaagse rituelen, van echte mensen in hun zoektocht naar de liefde.

Geen showpakken, flitsende lichten en snelle muziek.

Gewoon, echte televisie.

Ondernemers die beginnen met video

Ondernemers die gaan beginnen met het maken van hun eerste video’s, hoor ik vaak zeggen:

“Goh, dan moet ik natuurlijk nog wel even een geschikt wandje in huis zoeken.”

Een geschikt wandje?

“Ja, zodat ik voor een mooie egale achtergrond sta als ik m’n video ga opnemen. Of kan ik dan beter zo’n groen scherm kopen?”

Green screen of eigen videostudio?

Tja, een wit wandje of een green screen, je ziet ze veel voorbij komen in ‘videoland’. Net als de pratende hoofden. Onze tijdlijnen staan er vol mee. De vraag is alleen of je er in deze tijd nog de aandacht mee krijgt die je verdient.

Bovendien, het is natuurlijk ook maar net wat je met je video’s wilt bereiken en voor welk doeleinde je het marketingmiddel video inzet.

Voor een trainingsvideo kan het bijvoorbeeld heel handig zijn, een witte achtergrond. Persoonlijk kijk ik liever naar een ondernemer in zijn eigen werksetting. Ik vind het veel persoonlijker, ondernemers die zichzelf laten zien zoals ze zijn, in de setting waar ze werken, wonen, leven. Het helpt je om je te onderscheiden van de rest en het zorgt voor herkenning bij je publiek.

Video opnemen met witte achtergrond

Belangrijk is natuurlijk wel dat je werkomgeving er een beetje fatsoenlijk uitziet en representatief is voor wat je als ondernemer uit wilt stralen.

Laatst had ik een super gemotiveerde klant die een dag voor onze video-opname een pot witte verf heeft opengetrokken en tot ’s avonds laat heeft staan witten. Het witte wandje komt heel goed uit de verf in de video. Net als mijn klant zelf, die zich helemaal op zijn gemak voelde in zijn eigen werkomgeving, die qua look & feel ook nog eens heel mooi aansluit op de boodschap die hij uitdraagt.

Open deur of gordijnen dicht?

Wat vind jij? Kies je liever voor een wit wandje of durf je het aan om jezelf in je eigen (werk)omgeving te filmen? Of vind je het toch een stap te ver om jouw klant binnen te laten gluren? Deel gerust je reactie hieronder.

Ik deelde laatst een video van mijn work-out in de sportschool. Valt op, vind je ook niet?

Op jouw videosucces!

Hartelijke groet,

Noor ‘houdt van persoonlijk en anders‘ Janmaat
Video Marketing Strateeg

Noortje 'strategie' Janmaat
Video Marketing StrateegVerdienen met VIDEO
Noortje Janmaat is Video Marketing Strateeg en gespecialiseerd in leadgeneratie met video. Ze is auteur van het boek over videomarketing: Experttips over verdienen met video. Ze helpt high end ondernemers om met authentieke video's en video testimonials hun diensten en producten met meer gemak te verkopen.

Plaats een reactie