Facebook Live intimiderend?

Ben jij ondernemer? En ben je actief op Facebook? Denk je erover om Facebook Live uitzendingen te gaan maken? Maar hik je er nog tegenaan om te gaan livestreamen? Gebruik speciale Facebook Live Video accessoires zodat je beter gezien én gehoord wordt. Bekijk de video ‘Facebook Live Video Accessoires zodat je beter gezien en gehoord wordt’

3 minuten en 52 seconden kijktijd

Bekijk de video op mijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=tNJTANmt_d0

Lees de transcriptie van mijn video

Ben jij ondernemer? En ben je actief op Facebook? Dan heb je vast al de nodige Facebook Live uitzendingen voorbij zien komen van collega-ondernemers. Misschien denk je wel: nou niets voor mij dat livestreamen, veel te intimiderend. Ja, dat snap ik helemaal. Er is wel iets dat ik voor je heb, waardoor je met meer rust live kunt gaan op Facebook. Wil je nou weten wat het is? Blijf dan vooral kijken.

Livestreamen

Wat je hier ziet is een super professionele opzet van een livestream met vijf camera’s in de zaal, cameramannen, een geluidstechnicus, en de regisseur Rodney van Rodney.it die daar aan de knoppen zit. Zij werken met de meest geavanceerde systemen en camera’s, zodat de mensen thuis ook mee kunnen kijken bij het event. Het zijn beelden van het event de Reuzensprong van Laura Babeliowsky, het event dat ze dit jaar voor het laatst organiseerde en waar honderden ondernemers op af waren gekomen.

Ik was daar ook en ben vooral achter de schermen aan het werk geweest. Om haar te ondersteunen bij het maken van video’s, maar ook bij de livestream. Dus achter de coulissen, daar waar alle camera’s bediend worden, waar Laura het podium op gaat, waar haar klanten opgaan om te vertellen over hun successen. Zo’n professionele livestream kun je natuurlijk alleen doen als je echt een high-end ondernemer bent.

Livestreamen via je smartphone of PC

Livestreamen kan ook heel laagdrempelig via Facebook Live, met alleen je smartphone of via je computer. Maar het blijft toch een beetje intimiderend, om live te gaan op Facebook. Weet niet hoe dat voor jou is, maar ik vind het best spannend. En het zit ‘m vooral in dat live zijn, voor mij dan. Kijk, een video met m’n smartphone opnemen vind ik iets anders. Die neem je op en ben je niet tevreden, nou ja dan doe je het nog een keer over. Maar met live video voelt het gewoon zo definitief en super spannend. En helemaal met je smartphone… Dat je zo, bam in your face bij je kijkers binnenkomt, dat ze je van zo dichtbij kunnen zien. Ik weet niet, maar ik moet er nog erg aan wennen.

Live video’s bovenaan in tijdlijn

Maar het is dus wel heel erg slim om te gaan doen. Want Facebook geeft live video’s een duwtje in de rug door een wijziging in het algoritme van de nieuwsfeed, zodat live video’s eerder bovenaan in de tijdlijn verschijnen en de kans dus groter is dat je meer kijkers voor je video krijgt.

5 must-have accessoires voor Facebook Live

Zelf heb ik een aantal fijne accessoires gevonden die je helpen om met toch iets meer rust en vertrouwen live te gaan op Facebook. Het zijn 5 accessoires die ervoor zorgen dat je goed gezien en gehoord wordt tijdens je Facebook Live uitzending. Wil je weten welke accessoires het zijn? Geef je hier op om direct toegang te krijgen.

Voeg ondertiteling toe aan je Facebook Video

Oh, en als je het liever bij vooropgenomen video’s wilt houden die je plaatst op Facebook, dat werkt natuurlijk ook heel sterk. Vergeet dan niet om ondertiteling toe te voegen aan je video, zodat de kijktijd van je video toeneemt. Dus dat mensen langer naar je video kijken. Ik heb er een video over gemaakt waarin ik je precies laat zien hoe je dat doet. Nou, ik ga weer afsluiten. Leuk dat je keek en tot de volgende smartphone video!”

Noor Janmaat
Noor Janmaat is Video Marketing Strateeg en auteur van het boek Experttips over verdienen met video. Ze helpt ervaren ondernemers om met hoogwaardige marketingvideo's en overtuigende video testimonials in gesprek te komen met betere leads. Ontdek in deze GRATIS videotraining hoe je je bedrijf enorm laat groeien met videomarketing.

Plaats een reactie